dilluns, 31 de maig del 2010

Deixe la senyera en pau

Yo me acojo a la señera y a mis conciudadanos para seguir trabajando por el futuro de esta tierra. Alguns no tenen respecte per res...


Hivern de l’any 1364. Les invasions castellanes del regne de València fa vora una dècada que es succeeixen. La pròpia capital ha estat terriblement assetjada en dos ocasions per Pere el Cruel, que no ha aconseguit la seua rendició davant la resistència ferotge dels habitants. Oriola continua encerclada, Alacant ha estat atroçment saquejada i el curs del Palància, de Sogorb a Morvedre, continua en mans dels castellans. Per això, les hosts del regne, dirigides per Alfons el Vell, els combaten a sang i foc, com relata Ramon de Soler, justícia criminal i capità de la host de València, als propis consellers de la urbs valentina:
Lo senyor comte de Dénia, capità d’aquest regne, havia, ab la sua cavalleria e ab la bandera de la dita ciutat de València, desbaratat e mort lo maestre d’Alcàntera e la sua cavalleria, qui per part del rey de Castella volia metre gran rèquha de viandes en la ciutat de Sogorb... [Continua a l'Informatiu]


4 comentaris:

Clidice ha dit...

n'hi ha que no volen banderes, però les senyeres són símbols dels pobles, quan algú com aquest senyor (?) s'hi acull només fan que rebaixar i humiliar els pobles. Un bon article.

Anònim ha dit...

L'article molt bo, les cites també, les dades immenses però caldria esmentar el detall, per insignificant que et semble que la Senyera que es va alçar contra castellans, moriscos, i d'altra gentola no portava blau.
Cordialment.

f. ha dit...

El que tu digues Testenguaret... Crec que les teues ganes de provocar, sense vindre al cas, es quedaran en això, en ganes.

Monique LaMer ha dit...

Un article molt bó, vicent....este home ha perdut la vergonya i el cap, ja no respecta ningú, ni els símbols d´alló que diu defrendre.