dilluns, 13 de febrer del 2012

Més valencianisme

Hui parle sobre el manifest "Més societat civil" i la seua relació amb la regeneració de la política valenciana. Pense que, tot plegat, el que ens cal és més valencianisme. Això ens ajudaria a tindre una classe política i una societat civil més fortes, més honestes i més cohesionades.

Polítics i famosos, reunits a l'IVAM

Encapçalats pel professor de geografia Josep Vicent Boira, un grup de notables valencians ha llançat recentment un manifest  que demana, “des de la permeabilitat, la suma de voluntats, l’obertura, la humilitat, la il·lusió i la generositat”, una reacció social per tal d’abordar “una segona transició”. L’objectiu seria arribar a una situació en què la societat civil fóra realment forta, servira de contrapés a la classe política i marcara, per davant dels governs, els objectius i els reptes del conjunt de la ciutadania valenciana. És a dir, que els organismes empresarials, professionals, sindicals, universitaris, educatius, comunicatius, culturals, veïnals o juvenils, actuaren amb criteris propis i no en funció d’interessos partidistes. Sembla difícil, no només per la situació viciada de la qual partim, sinó també perquè, al cap i la fi, els partits polítics representen ideologies i la major part de les associacions civils, en funció dels seus membres, també tenen afinitats ideològiques concretes. [Continua a la columna de l'Informatiu

1 comentari:

caterina ha dit...

Com al País Valencià, a altres llocs, com a Balears, s'hauria de fer net políticament parlant. El fems se comença a amuntegar a grans quantitats!