dimarts, 15 de maig del 2012

Liebster Blog Awards


Fa vora una setmana que Ximo Corts, seguint una cadena que li arribà a través de Xavi Aliaga, va tindre la deferència d'incloure'm entre els blogs guardonats amb els premis Liebster. Es tracta de triar-ne 5 que no superen els 200 seguidors però que, pels seus mèrits, valguen la pena de difondre, promocionar i impulsar. I jo, la veritat, és que fa mesos que no tinc temps de llegir blogs. De fet, com es pot comprovar fàcilment, tampoc tinc temps -o, millor, ara el dedique a altres coses- per a mantindre el meu propi. Fer vida entre dos -o tres- ciutats no ho facilita massa, així com tampoc tindre compromisos recurrents en altres llocs, com Harca, Saó o nous projectes que prompte voran la llum. En tot cas, tot i que siga per a llegir-los de forma diagonal, encara m'agrada passar-me per casa d'altres i, quan hi ha oportunitat, descobrir blogs nous. És el cas dels que triaré per als Liebster Blog Awards, els darrers 5 blogs que he conegut i m'han resultat interessants:

- Muts i a la gàbia! Crònica pública i privada d'un professor de llengua, literatura i altres coses de la vida, escrita pel "Manifasser Cultural" (supose que valencià fent classes a Catalunya, com tants altres!). Va començar fa un parell de mesos i té apunts tan interessants com "Argot dels alumnes adolescents del país" o "La vida sexual dels professors".

 Calcetins desparellats: També ha començat fa molt poquet. El manté Josep Vicent Lozano-Seser, periodista i escriptor de la meua quinta, nascut a Ondara. Ha destacat en la narrativa breu, treballa a la Mancomunitat de la Marina Alta i dóna a conéixer coses molt interessants.

 - Blanc i en botella, orxata: Reflexions d'Héctor, un professor d'informàtica. De moment, ens va explicant la seua dura experiència com a interí dins del sistema educatiu de la Generalitat Valenciana. 

Da Folk's. El rincón de las folclóricas: L'escriu, en teoria, "Carlos II y vengo del futuro". Blog en castellà d'un valencià, sense pèls a la llengua, com palesa, per exemple, el post "Valencianos comeniños". No escriu massa a sovint, però és que porta 7 anys amb el blog obert...

 - La senda dels lladres: Mantingut per Manel Arcos, el major especialista sobre el bandolerisme valencià al segle XIX, autor de monografies com La senda dels lladres. Bandolerisme als voltants de la serra de Mostalla (1806-1839) o El tio Joan de la Marina. Un bandoler d'Ador en terres del Xúquer i el Túria (1851-1878). Ens delecta amb petits episodis sobre bandolers com el Tramusseret de Benirredrà i el Gat de Carlet, o fent-se ressò del que apareix als mitjans sobre la seua obra.

I ara, si els premiats volen continuar la cadena, han de seguir les següents normes:
1) Copiar i enganxar en el blog el logo del premi i fer un enllaç al blog que t’ha atorgat el premi.
2) Triar 5 blogs com a preferits que tinguen menys de 200 seguidors, fer-hi un comentari perquè sàpien que han rebut el premi.
3) Esperar que continue la cadena i cadascú dels 5 trie els seus 5 blogs (no hi estan obligats).

PS: També he de dir que m'alegra molt la tornada de L'ordre alfabètic d'Amaia.

6 comentaris:

Muntaner ha dit...

Vaja, Vicent, em sembla que no he estat massa original...
Bé, de totes formes t'he de dir que a la darrera entrada del meu blog, t'he deixat un regalet encara que sembla que ja el tens. Salut!

Amaia ha dit...

Hola, Vicent! Gràcies! Jo també m'alegre d'haver tornat. Jo és que seguidors oficials (inscrits) només en tinc cinc, però sé que em llig més gent.
A partir d'ara podràs llegir L'ordre alfabètic cada dia.
Felicitats pel premi :)

Vent d Cabylia ha dit...

Muntaner, moltes gràcies! Els regals sempre són benvinguts!! ;-)

Amaia, tots els dies penses escriure? Quin repte! I millor per a nosaltres!! :D

Amaia ha dit...

Encara que siga curt sí, en això estic des de fa unes setmanes. Intentarem que les lletres no descansen.

el Manifasser ha dit...

Gràcies pel premi, Vicent. Aprenc cada dia coses noves de gent com tu.

Héctor ha dit...

Moltes gràcies, açò em dona forces per a continuar amb la tasca que he encetat fan tan poc de temps.