dimecres, 5 de maig del 2010

Refranys, refranys!

Victor Pàmies està tractant de fer el top ten de refranys en català més coneguts i per això demana la nostra participació:
1. Feu una llista (de memòria, sense consultar llibres ni parlar amb ningú) dels 10 primers refranys catalans que us vinguin al cap.
2. Envieu-me aquesta llista al meu correu personal: vpamies@gmail.com (no els deixeu escrits enlloc per no condicionar les respostes d'altres persones que vulguin participar).
3. Indiqueu-me d'on sou o on heu viscut majoritàriament (municipi i comarca) perquè jo pugui després extrapolar dades i oferir resultats per zones dialectals.
Porta 851 respostes rebudes, però per les darreres notícies que conec la proporció de valencians que ha participat és molt baixa. Animem-nos, que encara eixirà "Valencià i home de bé, no pot ser" com a refrany més conegut... :D Jo ara mateix envie la meua llista!

8 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

A vore si ara després envie també la meua, pa començar un de la terreta: Boira en el Benicadell, pica espart i fes cordell!

Secretari ha dit...

D'acord, n'enviaré una però que quede clar que deba(d)es cap frare pega cabota(d)es!

Vent d Cabylia ha dit...

Que noooooo en digueu en públic, que el Víctor ens desqualificarà per incomplir les normes. Salut!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Desqualificar... després de copiar-los, és clar.

Va, no sigueu així i no els digueu en públic que em condicioneu els resultats! :-)

Quan parleu d'una, us referiu a una enquesta completa amb deu refranys, oi?

Gràcies, Vicent i cia!!! :-)

manegueta ha dit...

Ens donaràs part dels "teus" drets d'autor als col·laboradors???? Mmmmmmmm...... no ho tinc clar.

Speaker ha dit...

Ja li he enviat el meu. Pista: sobre l'oratge

Vent d Cabylia ha dit...

Collons, efectivament l'enquesta de Víctor necessita valencians. Ale, tots a enviar-li una llista amb 10 refranys! (i "Acadèmia Valenciana de la Llengua qui t'ha parit que t'entenga" no val :D)

Marta ha dit...

Jo ja he participat, però no sé on em situarà en la prospecció, perquè 3 dels refranys que he posat pertanyen a la meua herència catalana -osti, 20 anys a Barcelona m'han hagut de deixar alguna herència dialectal-. Ara bé, els altres 7 són de la terreta.