dijous, 27 de setembre del 2012

Els valencians, des de quan som valencians?


Amb este post retorne a la vida bloguera després d'un mes i mig de silenci. L'he publicat al blog d'Harca, però crec que els passeu per ací el trobareu ben interessant. És un resum, en 15 minuts, de les troballes relatives a la identitat col·lectiva valenciana que vaig fer en la meua tesi doctoral. Crec que és una bona lectura de cara al 9 d'octubre. Espere que el disfruteu: Els valencians, des de quan són valencians?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Volia apuntar-te que, els poblador que arriben al territori valencià es troben un regne existent. Dius que el regne es funda en 1238 per Jaume I d'Aragó quan, l'endemà de la conquesta de la ciutat musulmana homònima, atorgà unes lleis particulars a un territori definit en aquell mateix règim jurídic.

Ho veig clar. Ja existia el Regne Valencià quan arriba Jaume I. Canvia el règim. Però no el Regne de una gran part dels pobladors. Els habitants ja hi estan. Ne venen mes. No està clar quants sobre els existents. Per a estos últims canvien moltes coses. La religió, els nous gobernants, les lleys pero de segur que ells eren valencians abans i desprès de la arribada del nous senyors.