divendres, 18 d’abril del 2008

Correguda antifeixista (1937-1938)

Plaza de Toros Monumental [Barcelona]. Extraordinaria corrida de toros. Organizada por la Unión de Picadores y Banderilleros de toros regional de Cataluña, a beneficio de la inscripción abierta a favor de las Milicias Antifascistas y Hospitales de sangre. Domingo 16 de Agosto [1937 o 1938]

Matadors: Pedro Basauri, "Pedrucho", d'Èibar (Euskadi); Francisco Royo Lagartito (Aragó); Curro Caro (Andalusia); Aurelio Puchol, "Morenito de Valencia" (País Valencià); Suárez Merino (Andalusia); Antonio Jiménez, "Faraón" (Aragó).


7 comentaris:

TdlH ha dit...

Això d'a on ho has tret?

Vent d Cabylia ha dit...

De la Biblioteca Nacional d'Espanya. I've seen things you people wouldn't believe. Hi ha cada cosa...

Unknown ha dit...

m'he permés fer un post amb el cartell. breu, això sí:

"Per a bé i per a mal: els bous també ha sigut i són política. Com tot."

Miquel Saumell ha dit...

"Si el toreo es arte, el canibalismo es gastronomía".

Vent d Cabylia ha dit...

Miquel, el post no va de tauromàquia, sinó de cartells curiosos.

Anònim ha dit...

Interessantissim. La Barcelona republicana i taurina a la vegada. Hi hauria que treure una foto del president Companys a una correguda a la Maestranza.

Prop del meu poble hi havia un noveller que va prendre l'alternativa a la Barcelona republicana, el Nino de la Estrella (amb enye, que el meu teclat no en té). Diuen els cronistes de l'època que no ho feia mala i aixi deuria ser per a prendre l'alternativa en una plaça important com la de Barcelona als anys trenta. Malauradament la guerra el va obliar a exiliar-se a França, on inaugurà la plaça de bous de Mont de Marsan i va morir oblidat en un accident de la moto.

Miquel Saumell ha dit...

Ja, ja, quedava perfectament clar, però "aprovechando que el Pisuerga..." vaig aprofitar per fer una falca “anti-t”.