dimarts, 16 de setembre del 2008

Els Jeronis

Veig que Jero Méndez s'ha estrenat com a articulista de Pàgina26 amb l'article ''Llegir els fets d'un rei bromista''. Personalment agraïsc molt que un company ens faça costat als insensats medievalistes que pul·lulem pel món d'internet. El seu particular interès en els aspectes humorístics, satírics, animalístics, eròtics i sexuals de la cultura medieval han començat a atraure a molta gent al seu blog, Eixa altra Edat Mitjana, tot i que -"curiosament"- els posts amb més comentaris són, de lluny, aquells de caràcter "carnal".

Imatge extreta del post "El cavaller que feia parlar els conys"

I un altre Jeroni
que se n'està eixint darrerament a la catosfera -en este cas sembla que en forma de pseudònim- és Jeroni Maleuff, l'autor de L'home que no sabia riure i altres històries de terror. Els seus relats breus de por, desassossec i casualitats inquietants estan captivant a molts lectors, especialment als més joves. Tot plegat, això m'ha recordat -no sé per què- que un dels noms més donats als més de mil "morisquets" que romangueren al regne de València, apartats de les seues famílies musulmanes i "repartits" entre les de cristians vells, fou, juntament amb Joan i Miquel, el de Jeroni.

7 comentaris:

morena ha dit...

Oiga usted! que aquí una también es del polp y cía..

Un saludo

Vent d Cabylia ha dit...

No és bona l'enveja... I Morena és el seu nom? O és perquè mossega? Salutacions!

morena ha dit...

No le digo yo que de vez en cuando no me apetezca.....y nada de envidia sino reivindicación, mucho más leve

Un placer

Anònim ha dit...

Xe, Vicent, això sí que és una sorpresa! Moltes gràcies per dedicar-me part del teu temps italià i fer-ne un esment tan elogiós. M'enrojolaré i tot (jo, que, com tothom, només faig el que bonament puc i, sortosament, el que m'agrada).
Una abraçada medievalista!

Anònim ha dit...

(I dic elogiós per allò de coprotagonitzar una de les teues entrades) :)

banyerí ha dit...

Gràcies per les recomanacions. molt interessants!!

I per cert, que continue anant tot bé per les Itàlies. Jo aniré algun dia a Roma a finals d'octubre, per acompanyar una amiga erasmus i matar el 'mono' d'Itàlia...

salut!!

Vent d Cabylia ha dit...

Jero, faltaria més...

Banyerí, mâ que és bonica Roma...