dimecres, 7 d’abril del 2010

Açò és una poca vergonya

Així jo també faria bones campanyes electorals...

Mare meua! Llig els nombrosos articles sobre la trama Gürtel i me'n faig creus. Bàsicament ja ens ho havien anat avançant tot, però ara, tot plegadet, fa fredat... Per a simplificar-ho:

a) Qüestió "Regals".
Un dels documents que es trobà a Orange Market era una llista amb regals nadalencs de 2006-2007 comprats a càrrecs del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV). Per damunt de tot destaca el rellotge de 2.400 euros (!!) de Milagrosa Martínez, llavors consellera de turisme -d'on provingueren les primeres assignacions de l'empresa defraudadora- i ara presidenta de les Corts Valencianes (!!!). Igualment destaquen els regals a tota la família de Camps -dona, fills, pares i sogres- fins al punt que la "primera dama" valenciana li deia al Bigotes la vespra de reixos de 2009 que els xiquets "están como locos". Però no s'escapa pràcticament ningú: una bossa Loewe i un iPhone per a Ricardo Costa, una bossa de 815 euros per a Rita Barberà i altres regals per a Juan Cotino, Font de Mora, de la Rosa, Blasco, Fabra, David Serra, Jorge Bellver, etc. D'altra banda, el fet que el llistat siga de 2007 i l'any passat també hi haguera regals assenyala clarament que es devien produir tots els nadals, però no hi ha més proves i, bé, ja va dir el TSJCV que això no significava suborn ni res per l'estil. Ara, immoral, brut i patètic ho és, i bona cosa.

b) Qüestió "Finançament il·legal". Un informe de la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional conclou que el PPCV va pagar a Orange Market fins a 6,3 milions d'euros en diners negres, per a tot tipus d'actes del partit, sense repercutir l'IVA (!!!!). I després ens demanem que paguem els nostres impostos?? Però quin tall de pocavergonyes i corruptes ens governa??? I, si ho he entés bé, una sèrie de constructores concessionàries de la Generalitat, com ara SEDESA, LUBASA o Enrique Ortiz, pagaven eixos diners mitjançant factures falses (que no corresponien a cap servici rebut per les constructores sinó que servien per a pagar els deutes que el PPCV tenia amb Orange Market). I foren tan cínics que en 2007 declararen a la Sindicatura de Comptes una despesa electoral -foren eleccions valencianes i municipals- d'un milió d'euros, un poc més d'allò permés, quan en realitat havien gastat -només amb Orange Market- fins a 2,2 milions! L'empresa havia organitzat actes per al PP en Elx, Gandia, Vila-real, Paterna, Sagunt, Ontinyent, Elda o Teulada, i, en global, durant seus anys d'activitat rebé fins a 40 contractes a dit de les conselleries de la Generalitat Valenciana... I entre els pagaments pendents en diners negres apareixen les sigles RC (Ramon Calduch o Ricardo Costa?) i VR (Venancio Rius o Vicente Rambla?).

I d'això no passarà res? Un informe de la Policia amb proves tan clares no anirà enlloc? O és que la Policia menteix? O és que menteixen tots els periòdics, d'esquerres i de dretes? Els partidaris del PP diran que tots són iguals i que els altres també furten, i tot això i allò, però de veres no els cau la cara de vergonya de donar suport a esta gent? Que accepta regals d'empreses contractistes de les institucions públiques? Que finança les seues campanyes electorals amb diners negres? Que deixa de pagar els impostos de les activitats econòmiques que genera? Que estan a favor de corruptes i defraudadors? Eixos són els valors als quals donen suport? Me'n faig creus...


Actualització: Diu Escolar que el Fiscal demana que es reòbriga la branca valenciana de Gürtel tot imputant a quatre dels empresaris valencians que finançaven els deutes en negre del PPCV. Diu també que dependrà del que diga el Tribunal Suprem sobre l'arxivament de la causa contra Camps, sobre el qual encara s'ha de pronunciar. Finalment, diu que amb un sumari així potser la causa valenciana no s'arxive. Ja veurem.

9 comentaris:

Unknown ha dit...

Un bon resum, el teu. Mira Matas, és a punt d'entrar a presó si no paga abans que acabe el dia. Pots imaginar ni que siga un Costa o un Cotino en una situació pareguda? Boirosament. Quin és l'obscur verí que han escampat i quina la teranyina que han filat aquesta gentola per a no haver de traure el cul de la butaca? Aranyes.

Marc ha dit...

Em temo Vicent que s'acumularan els papers al jutjat com en el cas Fabra i que no veurem als "irresponsables" d'aquesta trama a la garjola com a molts en agradaria.

Vent d Cabylia ha dit...

Josep, tranquil que els amics valencians tampoc deixen que Matas entre a la presó. Molt solidaris ells...

Marc, jo ja no demane que els empresonen. Demane una miqueta de vergonya i d'exigència de responsabilitats per part de la gent que els vota. Xe, conec molta gent que vota el PP, però que ni és lladre ni va per la vida de la manera que estos pocavergonyes estan demostrant. De veritat els fa igual? Almenys que demanen una regeneració del partit (però és que ja no sé si això és un partit o què és exactament...)

Speaker ha dit...

Ai, el poder... i els amics. "Tu em dones allò, jo et done açò", i tot arreglat. Te quiero un huevo i somos estupendos.

El rellotge de tants mil euros només evidencia la punta del iceberg, però si no es trau la resta del gel, la cosa no té més transcendència.

Jo no conec molta gent que vote al PP, però els que conec són molt fidels a eixes sigles, i bastant mancats d'autocrítica. Resten importància als tripijocs i l'amiguisme entre els poderoros perquè el veuen normal: ells farien el mateix en el seu lloc. La societat sencera és corrupta.

Sense una oposició seriosa i bons líders, l'oposició no té res a fer contra el règim popular al PV.

Monique LaMer ha dit...

Dius que no ja ni demanes que els empresonen....jo no crec que arriben a empresonar-los....estere de veritat estar equivocada...em dona vergonya llegir els diaris i vore a esta genteta mentres ells están tan tranquils.

Beniarres al dia ha dit...

Com es confiar en que aquesta gent per a que ens governe si quan té problemes a casa guarda silenci?

Amb aquest silenci es demostra clarament que la crisi econòmica i les enormes xifres d'atur a l'estat espanyol, no son un problema per al PP, sino una oportunitat per arribar al govern central.

Vicent m'he permés copiar gran part del teu text per posar-lo al meu blog, evidentment, nomenant l'autor i les fonts.

Unknown ha dit...

Gràcies pel resum.
I encara tenen (els del PP) la barra de dir que s'ha demostrat que no hi ha finançament il·legal.

Vent d Cabylia ha dit...

Josep Lluís, també hi ha molta gent conservadora que vota al PP i que no els agraden els xulos, els mangants i els malfaeners. I una bona colla dels que ens governen estan demostrant que ho són... No dic que voten altres sinó que almenys demanen responsabilitats i facen una mica d'autocrítica. Ja sé que no és allò normal, però, vaja, que no fa tants anys el suport al PP no era fóra com fóra ni tan aclaparadorament majoritari...

Monique, vergonya fa, vergonya.

Frederic, fes, fes, compartir dóna gustet.

Andreu, de res. M'apunte el teu blog!

Monique LaMer ha dit...

Vicent, pots passar-te pel meu blog, per favor? Hi ha un regal per tu. Un abraç