dijous, 8 d’abril del 2010

El Cabanyal i Notícies 9

Atenció a la peça del Notícies 9 d'este migdia sobre els incidents produïts hui al matí en el Cabanyal. Té tres parts clarament diferenciades: una primera amb algunes imatges i el comentari realitzat al plató del noticiari, una segona amb una enviada en directe que relata els fets succeïts, i una tercera amb la notícia editada sobre eixos mateixos fets. Analitzem-les una darrere l'altra, com si fórem de La Mirada Crítica:



Apareixen imatges de la policia pegant a gent en terra en primer lloc, després alguns jóvens tractant que la màquina excavadora no avance i novament la policia pegant de forma indiscriminada. Acaben les imatges i la presentadora, Maribel Vilaplana, diu: Ja ho han vist, una autèntica batalla campal, la que s'ha viscut este matí al barri del Cabanyal de València entre les forces de seguretat i un grup de gent que estava intentat tornar a impedir el treball de les màquines excavadores. Això era una "batalla campal"? Això era una "acció en la qual dos exèrcits enemics es baten l'un contra l'altre en el camp ras"? Jo més bé he vist una "càrrega policial", un "desallotjament per la força de gent que tractava d'impedir el pas de l'excavadora" o alguna cosa així, però no una lluita entre dos grups de xoc amb intenció de pegar-se l'un a l'altre.

Donen pas a la companya de plató, que torna a intentar fer-nos creure el que no s'ha vist en les imatges: Este matí un grup de gent s'ha assentat al carrer i, com han vist, han increpat els agents i la cosa ha acabat com han comprovat fa uns moments, amb tres ferits lleus. Però què hem vist? La gent increpant la policia? En tot cas algú que increpava l'operari de la màquina. Però el que s'ha vist, clar i ras, és la policia pegant a una gent que únicament tenia el cos per a defensar-se de les porres... Bé, segona part, amb l'enviada especial en directe:



Carme Monteagudo torna a insistir en què s'han viscut vint minuts d'autèntica batalla campal... Vint minut intensos, de lluita entre la policia i la plataforma Salvem el Cabanyal... Però què entenen per lluita? Segons el diccionari és "l'esforç violent que fan dos individus o més per imposar cadascun la pròpia força física sobre l'altre o els altres". Quina lluita han mostrat les imatges ací? L'únic que s'ha vist és que només hi havia una part que es tractava d'imposar per la força física, els altres tractaven de restar quiets mentre rebien colps. Tanmateix, encara que les imatges en cap moment mostren atacs de la gent que volia impedir l'avanç de les màquines, insisteixen a assenyalar-los com els violents.

En conseqüència, la mateixa periodista (?) diu que la policia ha hagut de carregar mentre la plataforma Salvem el Cabanyal tractava de lluitar. Per este carrer hem vist literalment volar pedres, de fet, una companya nostra de Ràdio 9 ha resultat ferida al cap. I ho explica així, tot en una mateixa frase: Salvem el Cabanyal lluitava, pedres per l'aire i una periodista ferida... Embolica que fa fort i que quede una cosa clara: els del Salvem són uns violents. Mireu sinó, que només hi ha dos ferits per tres de la policia: Altres dos persones, veïns de la zona, han sigut traslladats a l'hospital Clínic de València, i tres policies, tres agents de la policia local, també han resultat ferits lleus. Com diem, han sigut vint minuts de tensió, de lluita.

Finalment, la tercera part, la notícia que han tingut tot el matí per a editar tranquil·lament torna a embolicar la troca tant com pot:



La veu en off explica com si fóra tot una mateixa cosa que uns joves han començat els aldarulls increpant la policia i en un context de violència creuada la policia ha hagut de carregar contra tothom: Joves de fora del barri han començat a increpar les forces de seguretat. Mentrestant, la plataforma Salvem el Cabanyal feia una sentada per a no deixar passar la màquina. Davant barricades i pedres per l'aire, les forces de seguretat intentaven com podien parar els violents i també desallotjar la zona plena de manifestants. Moments d'angoixa i ansietat que s'han saldat amb tres ferits lleus i dos detinguts. Tot plegat, una notícia que confon les coses a propòsit per a justificar els excessos de la policia i tractar de mostrar que els contraris a la prolongació són/som uns violents.

Si tingueren una mínima dignitat periodística es limitarien a donar constància del que ha passat, però evidentment eixe no l'objectiu de la televisió pública valenciana. Este matí sí que hi ha hagut lluita, desigual però lluita, i també hi ha hagut violència policial injustificable, però cal explicar una miqueta les coses per tractar d'entendre què ha passat exactament. Pel que es pot veure en les imatges, en primer terme s'ha posat un grup de gent, majoritàriament jove però de tot hi havia, que ha tractat de detindre el pas de l'excavadora. La policia els ha fet retrocedir a porrades per tal de deixar pas a la màquina. A continuació, més avant, hi havia un segon grup de gent que, flanquejada per la policia local, s'ha assegut o s'ha quedat dreta a l'entrada del carrer on hi havia la casa per enderrocar alçant les mans i cridant "Manos arriba, esto es un atraco", "Salvem el Cabanyal" i coses per l'estil.

Quan els antidisturbis han arribat davant d'ells s'han produït moments de tensió: primeres porrades als asseguts en terra i disturbis en els carrers més propers (sembla que ací és on s'ha produït l'encreuament de pedres, pals i colps que es podria qualificar de "lluita"). Finalment, la policia ha començat a repartir a tort i a dret contra els que estaven asseguts per tal de fer un espai pel qual poguera passar l'excavadora (mentre dos dels manifestants han pujat a la màquina per tractar de frenar-la, cosa que no han aconseguit, i supose que ells han estat els dos detinguts). Alguns de tots eixos fets -i si m'equivoque en alguna cosa ja em corregiran les cròniques de demà o qui haja estat allí mateix- es poden veure en els següents vídeos:







O siga que tot plegat ni ha sigut una "batalla campal", ni hi ha hagut cap amenaça per part de la gent que tractava d'impedir l'avanç de les màquines, ni els de Salvem són uns violents, ni l'única via per a fer pas a l'excavadora eren les agressions amb porres (l'altre dia es va desallotjar persona per persona, com deu fer la policia quan els manifestants mostren resistència pacífica). Però això què li importa a Canal 9? El que li importa és desqualificar a Salvem i legitimar l'actuació policial en defensa dels enderrocaments ordenats per l'Ajuntament. Un Ajuntament que té raó en dir que eixos edificis no són part del BIC (és cert), però que actua d'una manera prepotent i molt irresponsable en continuar amb la part irreversible d'un pla urbanístic que ara per ara està en els tribunals i no sap si podrà dur a terme en la seua totalitat.

Què passaria si finalment es confirma la prohibició de fer la prolongació? Ho deixaran tot a mitges? No seria més responsable, ja que el pla està a l'espera d'una resolució judicial, engegar les altres parts del pla de rehabilitació que no comporten demolicions? O és que ací no hi ha un interés real per la rehabilitació? Com li he dit a Julio Cob en el seu blog, en què mostra el seu rebuig contra els que hui es manifestaven i el seu suport a l'actuació de l'Ajuntament, poden fer moltes altres coses per a rehabilitar el barri que trobaran el suport d'absolutament tots els veïns, tant els que estan en contra com els que estan a favor de la prolongació: incrementar la policia al barri, detindre els camells que hi venen droga, posar-se ferms amb els que causen molèsties als veïns, condicionar els solars buits, netejar més a sovint, asfaltar i il·luminar els carrers que ho necessiten, acabar amb la inseguretat del barri, incrementar la freqüència de pas del transport públic, etc.

Evidentment, l'interés real no és el de la qualitat de vida al barri, sinó el de dur a terme la prolongació de Blasco Ibáñez coste el que coste i passant per damunt de qui faça falta. Si l'única manera de rehabilitar els barris és fent avingudes pel mig, que baixe Déu i ho veja. I la Delegació de Govern donant-hi suport. No res i avant...

19 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Felicitats per l'anàlisi.
Salut i Terra

Unknown ha dit...

Moltes gràcies Vicent per una anàlisi tan rigorosa. Per un moment he pensat a veure les notícies per Canal 9 tan sols per comprovar el que dius. Al remat, ho he vist en alguna estatal que ho ha cobert magníficament.

Ara, pensa que si ho trauen a Canal 9 és perquè ha passat a la ciutat de València i no poden fer altra cosa mas que siga tergiversar.

Segueixen funcionant com una televisió local -i això després d'un mes de falles locals intenses-al servei del govern municipal i autonòmic. La relació Rita Barberà-Camps és semblant a la compartimentació territorial que hi ha entre Esperança Aguirre i Gallardón -territori curt i compartit- amb la diferència que els valentins pepers estan la mar de ben avinguts. Ara, a Madrid feren una autonomia uniprovincial -més aïna metropolitana- clara i deixaren la resta de Castella dividida en dos: Castella-la Manxa i Castella-Lleó.
El meu suport més absolut als veïns del Cabanyal.
Salut i terra jo també!

Julio Cob ha dit...

Joan-Carles:

"El meu suport més absolut als veïns del Cabanyal"

Cuando das tu apoyo, ¿a qué vecinos te refieres? ¿a los que están colgando en el Canyamelar y en sus balcones su deseo de que ya de una vez se culmine la obra votada en varias elecciones municipales y aceptada por mayoría absoluta? ¿Te refieres a esos, o es que para ti ellos no cuentan?

Y como para de premio a la mejor información, la dada por la CUATRO en su parte final y como remate a la misma que está colgada en este post, todo un ejemplo de veracidad y "saber hacer".

Lo lamentable de todo esto es que quienes han instigado y organizado toda esta farsa provocadora y ya anunciada en su día por ellos mmismos, gocen de su condición de Diputados electos, y haya hasta quienes les aplaudan por ello.

Pero los hechos son tozudos y el tiempo dará a cada uno lo suyo.

Saludos

Julio Cob ha dit...

¿Y estos?

Claro, como no insultan, ni provocan, ni mienten, no hay por qué hacerles caso. ¿Verdad?

¡La jodida mayoría silenciosa!


http://www.facebook.com/topic.php?uid=315886666872&topic=12544#!/pages/Els-veins-del-Cabanyal-SI-VOLEM-la-prolongacio-de-BLASCO-IBANEZ/315886666872


Saludos

Alexandre ha dit...

Home, Julio, ja que ens abandonem a la demagògia, ens podem permetre convidar ací a la majoria silenciosa que va obrir les portes del Reichstag a Hitler. La majoria mai s'equivoca, home!

I és ben cert que la posició dels veïns del Cabanyal no és unànime i que n'hi ha molts a qui després d'anys d'abandonament municipal, interessada degradació i propaganda en els mitjans públics pagats per tots, s'han convençut que una nova macroobra especulativa és l'únic remei per redreçar el barri i recuperar valor als seus habitatges, encara que siga a costa del patrimoni arquitectònic valencià i dels quatre desgraciats a qui els toque el rebre dels enderrocs.
No importa que aquest siga un model d'actuació ja periclitat, basat en un marc econòmic absolutament fracassat, profundament injust, culturalment barroer i estèticament horrorós: eixa majoria hàbilment modelada i manipulada per sofistacades tècniques d'enginyeria social té raó. (Bé, no dic que no n'hi hagi també que recolzen el pla perquè venen ja espatllats de fàbrica, per mal gust i ignorància, però en la meua experiència, la majoria de gent que ho aprova és per avorriment i desesperació).


Però resulta que hi ha vegades en les que els ciutadans lúcids i no alienats tenen el deure d'alçar-se contra la barbàrie i la ignorància, per més recolzament electoral que tinga. Una injustícia i un error no ho és menys pel fet que s'hagi legitimat en les urnes. I a més a més, tampoc es pot dir que els nostres governs siguen veritables democràcies, sense cap òrgan participatiu per debatre amb el veïnat plans d'aquest abast, sense cap voluntat de diàleg, sense cap altre lògica que la d'aterrar tot allò que pressumptament haurien de protegir de la depredació. I especialment quan parlem d'un govern demostradament corrupte i abonat a les pràctiques més indignes de suborns i tràfics d'influències.

Per cert, se't veu el llautó amb això de "no insultan, ni provocan ni mienten." Ja es mereixen les garrotades, ja..."si es que andan provocando." Sort que aquí Vicent ens ha detallat de quina mena de provocacions parlem...

Julio Cob ha dit...

Alexandre:

"Però resulta que hi ha vegades en les que els ciutadans lúcids i no alienats tenen el deure d'alçar-se contra la barbarie"

De todo lo que dices, me quedo con esta frase porque es la más convincente de todas, fuera de cualquier otro comentario subjetivo que manifiestas.

Pero más lo sería, si te basaras en hechos ciertos y no en opiniones malintencionadas, por decirlo suavemente.

Porque no es cierto que el PP quiera destruir el Barrio del Cabanyal.

Porque no es cierto que el PP quiera hacer una avenida de 100 metros de anchura como algunos falsamente arguyen.

Porque no es cierto que quiera especular con nuevos edificios de 20 alturas como está escrito en repetidas ocasiones.

Porque no es cierto que se vayan a destruir casas de fachadas emblemáticas, publicitado en panfletos que causan sonrojo.

Porque no es cierto que no esté prevista la rehabilitación de cuantas casas preciosistas lo requieran.

Porque no es cierto que la apertura de una calle de 40 metros de anchura termine con un barrio.
¿Tan poco crees en él?

Porque no es cierto que los cabanyaleros estén en contra de la prolongación esperada y conocida por todos desde hace más de 30 años.

Porque no es cierto que la actuación municipal se haya hecho en contra de las leyes vigentes.

Y hay que decir basta ya, y de hecho ya se está en ello por parte de los verdaderos vecinos del Cabanyal, a tanta mentira, a tanta insidia y a tanta manipulación.

El Barrio del Canyamelar, del Cabanyal y el Cap de França, no puede estar en manos de quienes practican la mentira, proclaman la apocalipsis, llaman a la confrontación, y alejados de las urnas y de las instituciones y de la voluntad popular, sólo buscan el enfrentamiento utilizando a los expertos en ello, al tiempo que se sirven de quienes ven en la derecha a un diablo, estrategia rancia y paleta que sólo utilizan quienes ven la paja en ojo ajeno, pero no la viga en el propio.

Se puede y debe defender cualquier postura, pero jamás desde las mentiras. Y este es el caso del Cabanyal en la actualidad, que hasta hace pocos meses el PSOE tenía olvidado, y que los del Compromis tan aficionados a los circos, practican con esmero aprovechándose de un grupo violento, adictos a los juzgados, pero sólo en los casos cuyos fallos les conviene.Nacido de una ideología que cuando les interesa es roja, en ocasiones verde, en otras del color del arco iris, pero siempre de la mano de Izquierda Unidad, que con su actual nominación, parece se avergüence de su verdadera ideología. Sus razones tendrán.

En fin, los habituales compañeros de viaje que jamás llegaron en su soledad a ninguna parte.

Saludos cordiales

Anònim ha dit...

por qué estáis en contra de los bombardeos en Irak si no sois de allí?

Como vecino de la ciudad de Valencia no tengo derecho a defender la conservsción de la avenida tal y como está?

Vent d Cabylia ha dit...

Julio, evidentment Joan-Carles es referia als veïns que estan a favor de la rehabilitació del barri sense la prolongació de Blasco Ibáñez. D'altra banda, insisteixes a dir que l'oposició a eixa prolongació és una "farsa provocadora". Podries argumentar per què? Jo vull que es rehabilite el barri sense fer una gran via en mig i ho vull des del principi, i no es tracta de cap farsa, és la meua opció. I, com jo, conec directament centenars de persones que opinen igual, sense que això siga cap farsa, ni molt menys provocadora (torne a repetir que el que és insensat i provocador és continuar amb les parts irreversibles d'un pla que no té assegurada la seua continuació fins que no es pronuncien els tribunals).

Dius també que els contraris a la prolongació insultem, provoquem i mentim? Estic jo insultant, provocant i mentit per dir la meua opinió i tractar d'explicar-la? Així, evidentment, no hi ha espai per a la disparitat d'opinions. O et done la raó o sóc un provocador i un mentider...

D'altra banda, pel que comentaves amb Alexandre, ací no hauràs llegit que el pla vullga fer una avinguda de 100 metres, ni immobles per a especular, ni edificis de 20 plantes, ni que els veïns majoritàriament estiguen en contra. És una avinguda de 48 metres d'amplària flanquejada per edificis nous (de 5-6 altures si no m'enganye) per als quals cal demolir 450 edificis entre Blasco Ibáñez i Eugenia Viñes. I jo particularment no pense que la volen fer per a especular, sinó perquè és el seu model de ciutat: volen facilitar la connexió amb la resta de la ciutat amb una via ampla i central, alhora que la seua manera de regenerar el barri és tombar-ne una part per tal de construir cases noves, de manera que els problemes socials desapareguen mitjançant el desplaçament de la gent problemàtica i l'aportació de nous veïns. Així ho han fet en altres llocs i és la seua opció urbanística.

Vent d Cabylia ha dit...

Ara bé, el problema és que el Cabanyal no és un lloc qualsevol on es puga fer això, sinó que és un barri característic i únic en el món per dos coses: les cases modernistes populars i la trama urbana, raons per les quals la pròpia Generalitat Valenciana el va declarar Bé d'Interés Cultural. Això fa que un pla de rehabilitació que es carregue la trama urbana (el d'ara respecta l'orientació, però subverteix totalment el conjunt en eliminar carrers i introduir un element plenament alié al traçat original) siga un atemptat al seu valor patrimonial. Qui té les competències per a dir si el pla és adequat o no? La Generalitat, i així ho va confirmar amb informes "ad hoc" (com tots els que es fan, ja siguen d'impacte ambiental, de valor patrimonial o del que siga -feta la llei, feta la trampa, és una poca vergonya-). Però qui té les competències per a dir si el pla està cometent espoli? El Ministeri, i així ho ha fet amb informes igualment "ad hoc" que només fan que confirmar la seua pròpia voluntat política.

I ací, tot i que evidentment és molt important, allò cabdal no és la voluntat majoritària dels veïns, sinó el propi valor patrimonial del conjunt (que una administració ha considerat que no quedava afectat i una altra ha considerat que sí, per això està als tribunals). Pel que fa a la voluntat dels veïns, que majoritàriament estan a favor de la prolongació, pense que el que busquen prioritàriament és la regeneració del barri, això és, que els traguen la droga i la delinqüència que hi ha. I si els ofereixen la prolongació com la via més ràpida, doncs l'accepten ben gustosos. Ara bé, dubte moltíssim que la gran majoria d'eixos veïns estiguen en contra de no prolongar si igualment els resolen els problemes, és a dir, si l'Ajuntament i la Generalitat els garanteixen que en 10 anys deixaran de tindre inseguretat i brutea sense que hi haja cap enderrocament, pense que també es mostrarien favorables a eixe pla alternatiu. El que volen és una solució ràpida als seus problemes, encara que personalment pense que no es donen compte que l'opció de fer la prolongació suposarà un canvi irreversible en el model de poble que era el Cabanyal fins ara (amb molta gent de tota la vida, certa tranquil·litat i característiques pròpies).

Això, però, són consideracions personals, com acabe de dir. En qualsevol cas, jo no opose especuladors a gent bona, sinó una opció de rehabilitació que implica una avinguda i la destrucció de cases (això és un fet evident) a un altra opció -que l'oposició no ha tingut la vergonya de presentar sòlidament més enllà de certes vaguetats- que passe per respectar al màxim possible les característiques que donen un caràcter únic al Cabanyal (la trama urbana i les cases modernistes). Quant al fet que la prolongació no afecta cases amb valor patrimonial, això és una altra conseqüència dels informes fets "ad hoc": les cases catalogades esguiten tot el barri i quina casualitat que dins de la zona de la prolongació no n'hi haja cap... És ben evident, i es pot comprovar sobre el plànol o fent una ullada a les que ja s'han enderrocat i ixen al llibre "Les cases del Cabanyal", que cases que tenen un mateix valor intrínsec (per història i bellesa estètica) s'han catalogat com a patrimonials si estan fora de l'espai de la prolongació, però no ho han estat si, per contra, en quedaven dins.

Vent d Cabylia ha dit...

Tot plegat, doncs, els que estem a favor de la rehabilitació sense prolongació donem suport a una forma de regeneració que tracta de mantindre l'essència del barri. De fet, els "conservadors" en este cas som nosaltres (i almenys jo, ben orgullós). Si això és mentir, manipular, ser insidiós, cridar a la confrontació i insultar, doncs res, serà que no tenim dret a expressar públicament les nostres opinions i tractar de dur-les a terme si pensem que la raó i la llei està de la nostra part. Què hem de fer? Callar? No som ciutadans? No tenim dret perquè no guanyem les eleccions? Això és la democràcia? Que ens negueu fins el dret de lluitar per les nostres opcions ideològiques i de vida sí que ho trobe insidiós. Igual d'insidiós que ens calumnieu dient que som uns provocadors, mentiders i violents.

Salutacions!

Julio Cob ha dit...

Vicent, como respuesta a tu comentario, me limito básicamente a lo dicho a Alexandre, sin quitar ni añadir ni una sola coma, aunque algo me haya dejado en el tintero, y por supuesto ratificándome en ello.

”Dius també que els contraris a la prolongació insultem, provoquem i mentim? Estic jo insultant, provocant i mentit per dir la meua opinió i tractar d'explicar-la? Així, evidentment, no hi ha espai per a la disparitat d'opinions. O et done la raó o sóc un provocador i un mentider...”

Sabes muy bien que al referirme a esto no va contra el blog de Vent de Cabylia, y sí contra quienes se han manifestado en ese sentido en un conjunto de MENTIRAS que estoy harto de oír por todos los sitios: en prensa, en panfletos, en emisoras de radio y TV de ámbito nacional, en informes sectarios y en el ámbito del Salvem especialmente. Sin olvidarme ni de Carmen Alborch, ni de Ángel Luna, ni de Mónica Oltra, persona por la que siento el más absoluto de los desprecios y que no me gustaría verme obligado a expresártelos.

Sabes muy bien que guardo un gran respeto a tu persona pese a nuestras discrepancias y el poder demostrártelo significaría para mí un gran placer, lamentando no haber tenido una nueva oportunidad de pasar un rato juntos, debido, estoy seguro, a que estás la mayoría de tu tiempo fuera de Valencia

Julio Cob ha dit...

Estoy convencido que intuiste en mi respuesta, lo que hice expresamente por tu comentario en mi Blog, a que opté por utilizar un tono jocoso, centrándome en la Ministra de Cultura y en torno a un posible guión de toda esta farsa, en la que González-Sinde, si no ha prevaricado desde su cargo, poco le ha faltado, aunque quizá lo haga de lleno. Al tiempo. Sabes muy bien que después de repetidas sentencias, el Tribunal Supremo consideró y falló como no expolio el plan del Cabanyal, realizado desde una institución legitima y dentro de la Ley y con el respeto de los ciudadanos que le han dado su apoyo mayoritario y que seguirán haciéndolo, mal que les pese a algunos.

Ya sé que para ti todo esto no cuenta, como para el Gobierno interesado en desbancar de Valencia al PP al precio que sea, y también sé que valoras más la actuación sectaria y prepotente de una Ministra desde su poder más absoluto, como expresas en tus comentarios. A la que se une su condición de guionista, -yo me lo guiso, yo me lo como, yo me lo subvenciono- y con la ayuda interesada de Carmen Alborch que de expolios sabe lo que no está en los escritos. Pero claro, en aquellos años no existía Vent d Cabylia, pero casualmente sí los del Salvem, aunque por supuesto entonces calladitos.

Ignoro si has leído mis artículos sobre el tema del Cabanyal, pero si lo has hecho te habrás dado cuenta de que por encima de mi opción a favor, que lo estoy, o en contra de la prolongación, a lo que me he dedicado básicamente es a denunciar las MENTIRAS utilizadas tanto por el PSOE como por el Compromís en estos últimos meses, desde que optaron por su politización, buscando el enfrentamiento vecinal y utilizando el toque de corneta, poniéndose ambos al servicio del Salvem pensando en su conveniencia, y pasando de la mayoría abrumadora de los vecinos del marítimo.

Qué casualidad, el asunto del Cabanyal hasta hace poco menos de tres meses estaba fuera de la escena política, y sólo se reducía a los muchos pleitos judiciales en el tiempo de diez años, todos perdidos por el Salvem, cuya actuación violenta quedó patente en la inauguración de un aparcamiento junto al Mercado del Cabanyal y en otras muchas actuaciones que por obvias no vale la pena abundar en ellas.

Finalmente Vicent, sí te digo que dentro de unos años y espero no sean muchos, cuando esté terminado el proyecto del Partido Popular, disfrutarás del barrio que un día fue tranquilo y que volverá a serlo, mejor dotado que nunca y en una Valencia espléndida que desde hace tiempo quiere dejar de vivir de espaldas al mar. Y tiene derecho a ello.
Y así lo entienden la mayoría de los valencianos, incluso los cabanyaleros, por cuyas calles me paseo muy a menudo y sé perfectamente lo que piensan la mayoría de ellos.

Saludos, Vicent.

Vent d Cabylia ha dit...

Julio, sé que no és un atac "ad hominem" i tant de bo en la xarxa poguérem trobar més persones com tu, a favor de la prolongació i d'ideologia propera al PP, que tractaren de posar les seues opinions per escrit, però evidentment no em puc deixar de sentir al·ludit per les acusacions fetes als que no desitgem una avinguda nova pel mig del barri.

Acuses d'eixos insults, mentires i provocacions a polítics del PSOE i de Compromís i a la pròpia plataforma de Salvem. I els has tractat d'explicar al teu blog, però jo no els veig enlloc (simplement veig la negació al dret de la discrepància i la disparitat política). Que hi havia informes i sentències favorables al pla? Sí. Que la majoria estaven polititzats? També. Que ha passat el mateix amb la decisió del Ministeri de Cultura? Efectivament (com passarà a la inversa si Rajoy guanya les properes eleccions). Com no s'ha de polititzar el tema? La plataforma, que lluita pel que creu correcte i en absolut en clau electoral -i d'això en puc donar bona fe, que en som molts els que els donem suport- ha fet tot el que ha pogut per a aconseguir la rehabilitació sense la prolongació. I continua i continuarà fent-ho perquè, com vaig dir, pensem que la raó i la llei està de la nostra part.

Acusar de mentira i provocació en este cas, sense dir absolutament res de les manipulacions reiterades del PP em sembla una broma de mal gust. Grau dient que a la Barceloneta van fer el mateix, Grau dient que Tino Villora compra cases per a especular, Grau dient que els de Salvem són uns violents, Las Provincias dient que Salvem plena el Cabanyal d'okupes i d'antisistema, Las Provincias justificant les agressions policials, Canal 9 posicionant-se a favor de la prolongació tan descaradament que no pot cabre en el cap, Canal 9 fent "reportatges" i "debats" en què només apareix gent favorable a la prolongació... Creus que hi ha dret a què un programa que es diu "Debat" incloga coses així en la televisió pública?

Com et deia, content i agraït que ens puguem llegir i raonar tractant de respectar-nos, malgrat totes les discrepàncies polítiques. I encara més de personificar-ho, però no per això hem de deixar de dir ací el que pensem encara que a voltes puge una miqueta de to. Salutacions!

xiquillo ha dit...

En primer lloc, et felicite per la teua anàlisi de la cobertura mediàtica del tema del Cabanyal.

Respecte al que s'ha escrit sobre el tema, no acabe d'entendre perquè es diu que no és un exemple més d'especulació immobiliària. Acàs no ho estem veient a la nostra ciutat i a la nostra Comunitat en tots els anys de govern del PP. Algú pensa encara que les obres faraòniques, el pla hidrològic, els centenars de PAIs a les nostres localitats no tenen aquesta funció? Per què és la regió ibèrica Mediterrània el major consumidor de ciment de tota Europa? Només cal fer una ullada al que diuen els de Compromís pel Territori per veure el gran nombre de casos (molts d'ells ara paralitzats, per sort, per la crisi).

El Cabanyal és un barri genuí i culturalment important a la ciutat de València (cosa que no serà la nova avinguda). És un barri que es podria remodelar, rehabilitar i reviure i arribaria a ser un bé turístic, tan visitat com la Ciutat de Les Arts (amb el conseqüent impacte econòmic per a la comunitat local). No sé si els que el defensen farien el mateix en altres ciutats com Barcelona o Madrid, destruint barris mítics (al temps que problemàtics) com el Gòtic, el Raval o Lavapiés per "millorar la comunicació dins la ciutat" amb vies amples i ràpides.

Allargar una avinguda i destruir el Cabanyal (encara que siga només en part), no només ens lleva part de la nostra identitat, sinó que arrebata als nostres veïns del Cabanyal, la possibilitat de viure i progressar dins la que ells consideren sa casa.

D'altra banda, algunes preguntes que em faig...¿És necessari ara mateix començar amb les obres? ¿D'on pensa pagar la 2a regió més endeutada d'Espanya totes les despeses que es desprenguen? ¿No seria millor pagar els deutes amb les nostres universitats i amb els professors interins, que cobrem de mitja amb 3 mesos de retràs? ¿No seria millor fomentar l'ocupació en altres àmbits que no siguen la construcció? ¿Encara no hem aprés la lliçó?

Vent d Cabylia ha dit...

Hi ha un parell senyals que indiquen que no és una qüestió especulativa: d'una banda, que les noves cases seran VPO i, d'una altra, que les empreses immobiliàries que formaven part de l'empresa mixta Cabanyal 2010 l'han abandonada i ara únicament és pública, el que no ha frenat l'interés de l'Ajuntament i la Generalitat per dura avant la prolongació. Que amb nous edificis sempre hi haurà constructores beneficiades? Doncs sí, però això tampoc és cap delicte ni sembla que siga el motor del pla. En eixe sentit crec que tindria més força el model de ciutat defensat pel PP, d'obra nova, primacia del cotxe i sense miraments per qüestions patrimonials (per cert, que sempre m'oblide d'enllaçar-ho: esta casa ja enderrocada no té valor patrimonial segons els informes, si és millor fer sobre eixe solar una casa de tovonet caravista, doncs res...).

De tota la resta que dius, res a comentar. Hi estic plenament d'acord.

Julio Cob ha dit...

Vicent:

Efectivamente me reafirmo en la gran cantidad de mentiras realizadas tanto por el Salvem, como por el PSOE y por el Compromis.

Pero te diré más, alarmar al vecindario que la apertura de una nueva avenida, algo más ancha que la paralela Avenida del Mediterraneo suponga la destrucción del barrio, es un insulto a la inteligencia de sus vecinos, así como no reconocer su vitalidad para dar mayor vida si cabe a una zona una vez rehabilitada y más directa a Valencia.

Ya que mencionas a los medios,¿porque no denuncias que el periodico Levante apenas ha prestado atención a los vecinos del barrio que muestran en sus balcones su deseo claramente manifiesto, ocultando una realidad cada vez más evidente.

Vicent: ten por seguro que si en la últimas elecciones el PSOE hubiese ganado en todas las mesas del Cabanyal, este sería su único argumento en contra del proyecto, porque los que utiliza en la actualidad son falsos de la A a la Z.

¿Acaso dudas del buen gusto de Rita Barberá para dejar un barrio espléndido y respetuosa con su singularidad?

Así lo verán tus ojos, no lo dudes. Y el único quebranto, incluso para la misma Rita, es el de la Lonja de los Pescadores que no tengo ninguna duda sabrá resolver con eficacia.

¿Recuerdas cuando hace apenas 3 años, cuando Rita decidió el sentido único a la Avenida del Puerto y la campaña orquestada en su contra, especialmente en el periodico Levante con la denuncia de que dejaba incomunicado al Puerto en su regreso a al centro de la ciudad?

Aún está fresca la tinta en las hemerotecas.

Me asombra en ti especialmente, que no veas en todo ello una campaña contra el PP para apartarlo de las instituciones, sin importarles un pimiento la pronta rehabilitación de un barrio que procuran frenar recurriendo a todo lo que haga falta, incluso a la puesta en escena de grupos violentos, de cuyo logro habría que investigar.

Saludos cordiales Vicent

formaldeido ha dit...

Julio, haces muy bien tu trabajo. ¿Por qué no haces carrera política? Repites de una forma tan elegante y desgranas tan cuidadosa y serenamente las mentiras mil veces repetidas y los seudoargumentos del pp...
T'he pescao, bacalao!
No sé que más iba a decir, está muy denso el debate...
También quería decir que a los peperos y a los sociatas os interesa y os viene tan bien convertir este problema en una lucha política, en la confrontación de dos polos antagónicos... para generar confusión, por electoralismos unos, por intereses económicos- especuladores otros (aunque ya debe de ser por auténtica mala folla dada la situación de falta de negocio con la crisis y por lo huesos duros de roer que han estado siendo salvem todos estos años pese al desgaste psicológico, moral y el empeño en defender sus legítimos derechos), creando una cortina de humo que tapa el problema y sus causas reales, y que es un problema que afecta a todos por igual sea cual sea su ideología o color político y que tiene unos culpables y responsables muy concretos con nombres y apellidos, que no son otros que los encargados de la gestión de la cosa pública y de que los barrios funcionen que han dejado el barrio dejado de la mano de dios interesadamente, sin servicios de ningún tipo, sin conceder licencias de rehabilitación de las casas viejas, alquilando Cabanyal 2010 a precios bajos las casa a gentes marginales con problemas adaptativos, haciendo de la vigilancia policial de la droga un paripé... qué envíen los antidisturbios a los narcotraficantes y los aporreen a ellos, que envién los despliegues policiales que hay cuando hay partido importante en el mestalla a las calles y casas donde se sabe, TODO EL MUNDO desde hace años, que se vende droga. No me contéis milongas ostias que no nos chupamos el dedo. También quería decir que no me identifico con ningún partido político puesto que todos me parecen unos farsantes, y que es patético el partidismo que están haciendo esquerra unida etc., si quieren apoyar la causa de un cabnyal entero y rehabilitado que lo hagan a título personal y no intenten ponerse pins y sacar rédito electoral, que esta es una lucha de MUCHA GENTE HETEROGÉNEA y sensible a esta problemática por lo que no quiero, yo, y espero que muchos y muchas más, que nadie me represente y me ponga su puto logo delante.
Ya está ya lo he dicho.
Julio he visto que eres testarudo y tienes bien aprendido tu guión impepinable y lleno de seudoargumentos que sólo mentes frágiles podrán creer, no espero convencerte ni una milésima, porque ya he visto en qué plan vas, sólo espero que la gente se de cuenta y no sigas intoxicando a más gente al igual que los sociatas, si la gente quiere saber que investigue por sí misma, que contraste noticias, que hable con los diferentes afectados, que vaya al lugar de los hechos pero que no espere a que gente como tú les de bien masticadito los potitos envenenados.
Y si lo de estos días te parece una farsa vete allí a la calle francesc eiximenis a te abran la cabeza de un porrazo, ya verás qé farsa, en realidad no es sangre, es zumo de tomate.
Saludos

c. ha dit...

Molt bo, Vicent.

Masclet ha dit...

Crec que aplegue un poc tart a la discusió.

Pero en la llínea de lo comentat, a tots vos hauria agradat molt assistir a la conferència que donà el dimecres Antoni Fontelles: "Desinformació. Mentires i miges veritats", en el que es tractà este tema junt a molts atres (la censura de les fotos del MuVIM, l'economia de lliure mercat, la qüestió llingüística valenciana, la crisis econòmica o el Pla Hidrològic Nacional), en tots els casos, curiosament, deixant en evidència al PP.

El dilema sempre és el mateix. PSOE o PP, Madrit o Barça, blanc o negre, patriotes o traïdors. Me negue. Yo ya deixí clara la meua postura al respecte (i Julio també la coneix, perque des de que escriguí eixe post tenim pendent un café), i seria la mateixa, com en tantes atres qüestions, tant si circumstancialment coincidira en la del PP com en la del PSOE.

La llàstima de tot açò és que no hi haurà final (en un sentit o en atre) fins que els dos partits governen al mateix temps en Madrit i en Valéncia. Que mentrimentres el Cabanyal s'afone, és, evidentment, un "dany colateral" que uns i atres podran superar sense massa esforç.