dilluns, 21 de juny del 2010

Anem a més

Hui la columna de l'Informatiu és especialment dura contra els governants del PP, però és que, com resava el seu propi eslògan, "anem a més" (i també el grau d'indignació).

Miró i Font de Mora, sempre capdavanters

Ho comentava l’altre dia Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera, arran de l’acte inaugural de l’Any Joanot Martorell, autor del Tirant lo Blanc: “Costava d’imaginar que també els (en altres temps) intocables clàssics del nostre segle d’or foren ara patrimoni castellà... Ni la ment més retorçuda de molts dels allà convidats no podia imaginar que tot l’acte d’homenatge al màxim exponent de la literatura en valencià es desenvoluparia en castellà [també la consellera de Cultura]. No només ha resultat indignant i indigne, sinó vertaderament humiliant, intolerable, increïble però cert”. Algú imagina un acte sobre Don Quijote organitzat a Toledo per la Junta de Castella i la Manxa en què no es diguera ni pruna en castellà? I la resposta no és tant que es puga imaginar o no, sinó que, mai no tindria lloc. No cabria en la ment dels organitzadors i, si fóra així, els assistents, els mitjans de comunicació i les institucions culturals reaccionarien amb indignació i protestes... [Continua a l'Informatiu]

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo els diria: aneu a pitjor!

Anònim ha dit...

Absolutament d'acord amb tu...
I encara així, els votaran.
Salutacions,
Coralet.

Carles Lluch ha dit...

Increïble, però cert. Coses així treuen les ganes de tot, perquè el pitjor, com diu Coralet, és que això no té cap importància per a la major part de valencians i tot seguirà així o a pitjor.
Quin desànim!

A. Losada ha dit...

No és gens extrany, tenint en compte el tarannà dels nostres governants. Ells no en tenen cap d'apreci a la seua llengua, com tampoc tenen un xic d'estima per la seua identitat com a poble. És per això que, en general, voldrien fer-nos desaparèixer com a valencians i convertir-nos en monegascos, o kwaities, o fins i tot en xinesos.