dilluns, 5 de juliol del 2010

Crítica "interna"

Amb la columna de hui de l'Informatiu, l'únic que he pogut publicar en el blog des de dilluns passat, segurament em guanyaré l'antipatia de molts: cal fer pinya dins del valencianisme, no donar mala imatge, no disgregar les poques forces que tenim, etc. Però després de comprovar la manca d'ambició política de Consol Castillo, candidata del BLOC a l'alcaldia de València, no he pogut restar callat, sobretot després de les declaracions que ha fet Pere Mayor. Ja sé que els partits en general van plens de polítics sense preparació específica per als càrrecs públics, però si critiquem uns, també haurem de criticar "els nostres". I tant de bo Consol Castillo siga escollida, juntament amb Joan Ribó, com a regidora municipal de València, cosa, d'altra banda, certament difícil. Crec que este desig no és contradictori amb la crítica...


Entre moltes de les coses que Pere Mayor digué en l’entrevista publicada per l’Informatiu dimecres passat, hi hagué una que em cridà especialment l’atenció: “A veure si a l’ajuntament de València tenim uns regidors que fan oposició de veres”. Açò ho diu la persona que ha col·locat la seua dona, Consol Castillo, com a cap de llista del BLOC a l’alcaldia de la capital, és a dir, la número 2 de la candidatura de Compromís per València, encapçalada per Joan Ribó
. Ací mateix vaig expressar els meus dubtes sobre la conveniència de la seua tria per les simples directrius del partit, però em restava veure-la i sentir-la en directe, cosa que vaig poder fer en l’assemblea del BLOC de València del passat 29 de maig, en què va ser escollida oficialment com a candidata. I la sensació no va ser gens positiva... [Continua a la columna de l'Informatiu]

16 comentaris:

Speaker ha dit...

I ja vorem què fem? Estem bons. Ja es veu l'ambició que tenen alguns (els qui n'haurien de tindre).

No hi vaig estar, però m'imagine una intervenció amb una excessiva familiaritat. M'equivoque?

Vent d Cabylia ha dit...

Això de "ja vorem què fem" ho afig jo (com a traducció interpretada). Però, efectivament, una intervenció sense preparar (total, pâ què, si era l'única candidata), d'anar per casa i com si ser la candidata valencianista a l'alcaldia del cap i casal no tinguera massa importància... Doncs a alguns ens sembla important, i molt.

Dani ha dit...

Esperava en candeleta un post teu comentant l'entrevista de Pere Mayor, que a banda d'això que comentes (de fet no sabia que la candidata a valència era la seua dona), va deixar altres perles, que en algunes hi estariem d'acord, però en altres apareix més encara la foscor del personatge, el mateix que va portar a presentar a Albero de candidat per castello.

La columna posterior de Maceda, com a resposta a Mayor, me va semblar prou justeta i plena de fel. De tot açò el que està clar és que no en treiem res, ni de les aparicions de Mayor (si els expresidents de govern quan apareixen fan nosa, els ex secretaris generals ni te cuento), ni de les rabietes "panques", ni d'este debat improductiu entre els 4 gats que es mouen a l'altre costat dels "espanyolistes". Una llàstima.

Anònim ha dit...

Per sort, al Bloc, la majoria de gent que treballa als pobles és seriosa i preparada. La gent de València s'ho hauria de fer mirar...

ribera baixa ha dit...

Crec que has fet el que tocava...seguir els principis democràtics i parlar, perquè al Bloc no tenim res a amagar.
Sincerament tant la aparició de la dona de Mayor (estil Ana Botella) com les últimes declaracions de l'antic secretari general em pareixen del tot fora de lloc.
Cal mirar al futur i deixar de costat aquest fantasmes del passat (que està clar que són importants, però que ara no ens fan gaire paper)

Vent d Cabylia ha dit...

Dani, la resta del que digué Mayor, doncs sí, però no. Mans a la faena i a fer valencianisme de construcció. I, en eixe sentit, una de les millors vies per a fer valencianisme i valencianistes és presentar candidats amb passió i les idees (valencianistes) ben clares.

Anònim, si la gent de València s'ho ha de fer mirar, s'ho haurà de fer mirar tot el partit, perquè aspirar al 5% sense València és quasi impossible...

Ribera baixa, doncs sí. A picar pedra. :D

Busca qui t'ha pegat ha dit...

M'has deixat mortet, Vicent.
Però ben mirat, ara és més fàcil que em donen un càrrec a mi que a tu ;)

I ara, seriosament... només diré: bravo!

Monique LaMer ha dit...

Així no anem a cap de puesto...

Anònim ha dit...

milllor, no obstant, governantes que no vulguen governar i omplir-se de pas la butxaca. Ni que la política fora tan difícil, cal votar i prou i, al remat, sotmetre a consideració. Tecnòcrates? Nyàs: L'Alborch tan preparada ella i míra-la. El partit de la marihuana treuria amb escohotado cap regidor?
Sembla més bé una qúestió de circularitat de poder més que no pas de trellat individual. Ferran torrent, JF Mira, ...

f. ha dit...

El que no es pot fer és criticar als altres i posar-se la bena als ulls davant els favoritismes o els erros propis. Encara que dolga (desconec, però, si hi ha res més darrere), és un article molt valent.

Vent d Cabylia ha dit...

F., no hi ha darrere una altra cosa que la indignació i la tristesa per comprovar que el BLOC de la ciutat de València no és capaç de presentar un candidat amb suficient atractiu per a la ciutadania i es col·loca al que més interessa a la cúpula del partit... En eixe sentit, el que diu l'anònim és molt "regenerador": no cal votar perquè ho facen bé o malament, sinó perquè "són dels nostres" i au, caiga qui caiga, passe el que passe i encara que es faça malament... Molt bonic.

De tota manera, en este cas la gent votarà el número 1 de la coalició, Joan Ribó, així que tampoc afecta massa electoralment la validesa del número 2. Tanmateix, una cosa no lleva l'altra; no critique per criticar, sinó per a millorar i anar per la via correcta (el mateix vaig fer en 2007, en contra de la decisió de l'assemblea, i veges qui tenia raó...)

Jesús Párraga ha dit...

"O potser és que en el valencianisme no donem per a més.
Tanmateix, em negue a creure-ho."

Potser, haurieu de començar a creure-ho. De fet "creure" en Ribó no és que siga una mostra de fe cega, és que és una mostra de ceguera, sense més.

Vent d Cabylia ha dit...

Jesús, no he parlat de Ribó, que es presenta com a independent en una coalició valencianista-ecosocialista, sinó de la candidata del BLOC, que és l'únic partit eminentment valencianista que es presenta a la capital... En tot cas, encara que, com dius, potser siga qüestió de fe, sí que crec que en el valencianisme donem per a més. Salut!

kirikú ha dit...

"Cal fer pinya dins del valencianisme, no donar mala imatge, no disgregar les poques forces que tenim"

Està molt bé l'article i també tindre esperit crític i ser valent i tot ... però hi ha coses que millor que siguen en clau interna, no? En això també ens diferenciem dels "partits seriosos".

Au!

Vent d Cabylia ha dit...

Dona, sí... En principi vaig preferir callar, però en veure que el discurs de Mayor era el de la regeneració, doncs no (en este cas determinat)... Després passa el que passa i ens preguntem en què fallem.

Miquel ha dit...

Totalment d'acord amb el comentes, Vicent. U no es pot omplir la boca de regeneració (de fet, n'hi ha vegades que la paraula 'regeneració', venint de segons qui, ja fa por, o riure, o plorar) i, alhora, barrar el pas a qualsevol tipus de renovació...

Llance una reflexió: si Pere Mayor haguera pensat que el 2 de la candidatura pot eixir regidor, no haguera sigut ell, qui haguera fet el pas endavant? O també haguera 'comboiat' la dona, una persona sense cap experiència política, a que es presentara? En fi, que pense que si u no es creu la candidatura pròpia, difícilment pot aconseguir que se la crega la resta de la gent. Espere enganyar-me.

De tota manera, em sembla que a València ciutat, al col·lectiu del BLOC, hi ha gent amb experiència, bagatge polític i fins i tot grau de coneixement (mínim, però coneixement) suficient per anar de primer candidat valencianista en la Coalició Compromís... I que, a més, haguera estat una manera magnífica oportunitat per promocionar una persona que, darrere de Ribó, fóra l'autèntica aposta de futur del BLOC al Cap i Casal. Perquè algun dia tornarem a presentar un candidat nacionalista al Cap i Casal, no...?

En qualsevol cas, felicitats per l'article; hi ha coses que, per òbvies (o per punyents, o per tristament decebedores) que siguen, han de ser dites en veu alta.