dilluns, 31 d’octubre del 2011

València és la platja de Catalunya

Espanya, colònia de Madrid

Imaginem la situació. Artur Mas ve de visita oficial a València. Primer es banya els peuets a la Malva-rosa i després visita la Llotja, on exclama admirat “quina meravella!”. Poc després hi ha uns parlaments dels polítics que el reben. Rita Barberà pren la paraula i diu: “València és la platja de Catalunya. El meu avi era català i va morir a Meliana. Més Catalunya impossible”. Alberto Fabra i Alfonso Rus, que la flanquegen, aplaudeixen les seues paraules ben contents i pagats. Costa d’imaginar, no? De fet, és impossible que això passe amb un governant popular. I en el cas ‒també poc probable‒ que ho haguera fet un alcalde socialista o valencianista, s’hauria armat un canyaret inimaginable, terrible, apocalíptic. Entre d’altres coses, perquè València no és la platja de Catalunya. És València i en pau. Doncs bé, això va ser, ni més ni menys, el que va fer l’altre dia l’alcalde gandienc Arturo Torró amb la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, dient-li que “Gandia es la playa de Madrid” i que “más Madrid impossible” perquè hi ha molt de turista madrileny i el mateix president de l’Atlético de Madrid, Vicente Calderón, va demanar que el soterraren allí. [Continua a la columna de l'Informatiu]

2 comentaris:

Joan-Carles Martí i Casanova ha dit...

Mira que els de comarques centrals són gomiosos! ;-)

No era Alacant la platja de Madrid des de fa més d'un segle? "Alicante, la playa de Madrid". Aquest slogan ja devia funcionar abans la Guerra Civil!

Els ho lleven tot; als pobres alacantins. Sort que sóc valencià d'Elx! Ara els volen llevar ser la platja de Madrid!!!!! ;-) Primer el port, després l'aeroport, ara el corredor mediterrani que no sabem si arribarà i ara "ser la playa de Madrid"!....

Pel que fa als catalans, saps que sóc Tècnic de Turisme professional, les xifres que no tinc temps de comprovar ara diuen que els catalans són els nostres turistes peninsulars més fidels tan sols superats pels madrilenys però no per tot arreu! De fet, els catalans són els primers turistes a totes les comunitats autònomes espanyoles i vaig llegir que representen el 40% dels turistes "nacionales" a l'Estat! Ja coneixes la terminologia estatal.

No deuen voler quedar-se massa a la "Malva rosa", els catalans, perquè les campanyes de marketing de la ciutat de València es fan en castellà a Catalunya (però en islandès a Islàndia) i corre la brama que els punxen la roda si porten una quadribarrada al cotxe i si és una C de Catalunya ni et conte! A mi m'ho han contat en primera persona. Ara, això no passa amb les altres destinacions turistiques valencianes. El tema és apassionant. T'ho assegure.

Recorde encara com una funcionària de turisme de la ciutat de València va armar un rebombori, i d'això fa tan sols 2 o 3 anys, a la Fira de Turisme de Barcelona perquè els de la Marina Alta cap avall -al stand de la Costa Blanca- parlàvem valencià amb els catalans. Es va veure obligada a intervenir, en bon castellà això sí, per aclarir-nos que no parlàvem la mateixa llengua. Parle de l'any 2009 no de la Batalla de València! El cas és que nosaltres tan sols informàvem de platges, d'hotels, de campings i de restaurants sense parlar de política per a res. Viure per veure! Ara, a Madrid aquests s'ho passen bomba i parlen la mateixa varietat dialectal. És molt difícil distingir-los dels madrilenys...

Amb estima,

Joan-Carles

Guerau ha dit...

Doncs precisament el mateix Alfonso Rus reclama la cooperació amb Catalunya. Cal que anem amb Catalunya, que, segons ell, "és una potència molt important". "La nostra [regió] és molt important, però sumada a Catalunya, encara ho és més." "També calia haver pensat en la indústria i en la necessitat de fer-nos valer davant Madrid. Tots els governs d’Espanya han menystingut els valencians!". Tot això ho diu el mateix Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, en la seua darrera entrevista a la revista El Temps.

Una altra entrevista ben sucosa és la que també li va fer El Temps a l'expresident preautonòmic Enrique Monsonís, que va morir el proppassat 7 d'octubre. Segons Monsonís, "Catalunya, València i Balears seríem un país més ric que no Suïssa! "El problema és que els valencians no eixiríem del sucursalisme que ara ja patim per culpa de Madrid i Barcelona, que són tan fortes que no saps ben bé quina ho és més."

Com veus, Vicent, en el fons les nostres classes dirigents no són gens sucursalistes envers Madrid...