dimecres, 19 d’octubre del 2011

#elscatalansmosvolenfurtar

Perplexitat catalana al fòrum de Racocatala.cat

Primer trending topic (TT) espanyol de valenciania, valencianisme i valencianor que jo conega: #elscatalansmosvolenfurtar. Tot va nàixer ahir, cap a les onze i quart de la nit, després que @PauAlabajos i @raquelescriva contestaren les boniques piulades d'un tal @jayues85, que, entre d'altres coses deia: Fill de puta tu puta región de España. El catalanismo es un invento nada más, no tenéis historia, la habéis inventado; Yo no escribo en valenciano porque no sé, me enseñaron catalán o valenciano normalizado. Vivan las normas de El Puig!!! Davant d'això @raquelescriva li va dir: Es muy lícito decir "nos quieren quitar el valenciano" en castellano. define mucho a los valencianos de primera. I aquell li va contestar: "Menuda estúpida que eres. Pues yo lo digo "nos quieren quitar el valenciano. La resposta de @PauAlabajos, desencadenant del hashtag que ha bullit a twitter des d'ahir per la nit, va ser: #elscatalansensvolenfurtar la paella... 1, 2, 3 responda otra vez.

D'immediat, amb la intervenció d'algunes persones, el hashtag va canviar a #elscatalansMOSvolenfurtar i la gent començà a piular sense parar: #elscatalansensvolenfurtar les albaes;#elcatalansensvolenfurtar la Txeperudeta; #elscatalansensvolenfurtar la fallera matxor!; #elscatalansmosvolenfurtar l'albufera; #elscatalansmosvolenfurtar els rovellons :P; #elscatalansmosvolenfurtar la Dama d'Elx! Ah, no, que això ja ho va fer el govern de Madrid...; #elscatalansmosvolenfurtar l'aeroport de Castelló!; #elscatalansmosvolenfurtar a Rita Barberà...Ojala, Ojala; #elscatalansmosvolenfurtar El Micalet de la Seu ( xim pum ole ole pum catapum meeeec ); #elscatalansmosvolenfurtar a Ximo Bayo, quetumbambambamqueten; #elscatalansmosvolenfurtar la "plaia" de Xàtiva; #elscatalansmosvolenfurtar la coca de llanda; #elscatalansmosvolenfurtar a Emilio José, hòstio!; Valencians! Canviem Jorge Javier Vázquez per John Cobra! #elscatalansmosvolenfurtar; #elscatalansmosvolenfurtar els fartons Polo i els Muakis; #elscatalansmosvolenfurtar l'auia de l'ebro; #elscatalansmosvolenfurtar a Rosita Amores; #elscatalansmosvolenfurtar al Senyor Pirotècnic...; #elscatalansmosvolenfurtar la marina alta; #elscatalansmosvolenfurtar al Titi; #elscatalansmosvolenfurtar el penyal d'Ifach (o això eren els alemanys?); #elscatalansensvolenfurtar a calatrava per a q els acabe la sagrada familia; #elscatalansmosvolenfurtar a Pepito Guia; #elscatalansmosvolenfurtar l'harmonia vocàlica; #elscatalansmosvolenfurtar Bancaixa! Arribeu tard, se l'ha quedat Caja Madrid; #elscatalansmosvolenfurtar el "arre gos" "aiva la llebre" "peim" "açò u pague jo" "ira este que flipat" "nano" "che" "truque" "va de bo" ...; #elscatalansmosvolenfurtar el "ves a fer la mà"; #elscatalansmosvolenfurtar a Tonet de l'Alqueria Blanca, recollons pandereta!; #elscatalansmosvolenfurtar els saladitos Velarte i les figuretes de Lladró...; #elscatalansmosvolenfurtar els estudiants de medicina,els mestres i els nostres cantautors,i l'orxata,la cassalla i la mistela;és un lot; #elscatalansmosvolenfurtar la malíccia i el poc coniximent; #elscatalansmosvolenfurtar el trinquet blau del Genovés; #elscatalansmosvolenfurtar la puntualitat del metro de València; #elscatalansmosvolenfurtar la mistela i la cassalla, les clementines, els moros i cristians, el sunsún corda i al Moro Mussa; #elscatalansmosvolenfurtar a Alarte, però no el troben; #elscatalansmosvolenfurtar el poema del pimentó torrat de Vicent Andrés Estellés; i el més retuitejat, #elscatalansmosvolenfurtar, però els de la Gürtel mos han furtat més.

Són només uns pocs exemples del que va passar ahir. Semblava com si tots els valencians valencianoparlants de twitter estiguérem piulant això. Una veritable bogeria, que va convertir l'etiqueta en trending topic estatal, davant la qual cosa començaren les primeres reaccions dels que ho veien des de fora, entre la intolerància d'alguns i la curiositat d'altres: #elscatalansmosvolenfurtar Me tomaría este TT en serio, y no irónicamente.; Creo que #elscatalansmosvolenfurtar es un conflicto entre valencianos y catalanes con tono de humor, pero no estoy seguro; #elscatalansmosvolenfurtar ??? Pero esto que mierda de TT es en ESPAÑA?; Por favor... hag tags en ESPAÑOL #elscatalansmosvolenfurtar . Jino, vi'acé uno con acento andalú que ojú... shufla estoh... ¬¬; #elscatalansmosvolenfurtar manda cojones espaÑoles que esto sea un TT en ESPAÑA, que mal estamos; ¿Que broma es esto? #elscatalansmosvolenfurtar de gilipollas esta el mundo lleno; #MexicoEnTresPalabras #elscatalansmosvolenfurtar, y Orgullosos de Andalucía son TT. ¿Es el día del orgullo autonómico y no me he enterado?; @Naxfleku has visto? Hay valencianos que también se toman estos temas con ironía!!; Todos contra Cataluña: primero andaluces, ahora valencianos. Vascos cuándo?? #elscatalansmosvolenfurtar; Bien, empieza otra dimensión de España más: pancatalanistas contra valencianistas en #elscatalansmosvolenfurtar; No entiendo porque ponéis HTs en extraños dialectos #elscatalansmosvolenfurtar.

Finalment, fins i tot hi hagué catalans que no s'ho prengueren massa bé i començaren a respondre brofegades, com indicà el mateix @PauAlabajos: Moment sublim quan hi ha penya que comença a replicar seriosament a #elscatalansmosvolenfurtar Clarament #elscatalansjaelshanfurtateltrellat. I, en eixa línia, este matí alguns s'han apuntat al carro, però ja no pillaven el mateix sentit irònic, satíric i humorístic d'ahir per la nit. Així, fins que el hashtag ha desaparegut dels TT espanyols i supose que anirà esmorteint-se al llarg del dia de hui. Tot plegat, molt divertit. En ocasions, el twitter serveix per a denunciar determinades accions o per a organitzar protestes. També és útil, però, per a passar una bona estona. I ahir es va fer això, de forma massiva, en clau valencianista. Bonic experiment. Per tant, com deien per ahí, no puc cloure el post sense agrair-li-ho al seu creador: La que ha liat el @PauAlabajos en l'etiqueta #elscatalansmosvolenfurtar Si ens ha de pagar 25 pts per cada resposta, ja pot fer concerts, ja; Hauríem de donar-li les gràcies a @PauAlabajos què és el causant de tot açó xD.


13 comentaris:

Guerau ha dit...

M'agradaria saber si aquest tipus de discurs victimista envers els catalans encara té un impacte en les generacions més joves, que no han viscut la Batalla de València en el seu moment àlgid als anys 80.

Per cert, el ministre Blanco mos vol furtar el corredor mediterrani...

Vent d Cabylia ha dit...

Jo crec que aquell discurs continua influint en una part de la societat, però de manera molt més feble, entre d'altres coses perquè:
a) Després de 30 anys de règim democràtic ha quedar clar que els tancs catalans no passaran del Sénia.
b) Poc a poc ha també va quedant clar que la dicotomia no és catalanisme vs. valencianisme, sinó valencianisme vs. castellanisme. L'exemple ben clar és el del xic que ocasionà el hashtag: deia que preferia escriure en castellà a fer-ho en les normes "catalanistes" del valencià...

D'una altra banda, també la violència ultradretana ha quedat molt més arraconada a sectors d'espanyolisme extrem, que ja no enganyen més que a molt poqueta gent amb les seues crides de falsa valencianitat. Per la seua banda, el valencianisme s'ha consolidat plenament com a moviment de gent organitzada i se sap defendre millor d'estos atacs sense trellat. Amb tot, la majoria de la gent dels anys '80 encara viu i la seua visió continua dominant el discurs hegemònic a la societat valenciana. Els canvis en les mentalitats es cuinen a foc lent...

Segona volta ha dit...

això crec que hem de fer amb esta gent, divertir-nos de les seues estupideses! a mi m'ha fet gràcia especialment: els catalans mos volen furtar les albaes :)

Unknown ha dit...

Vicent dius:
" Amb tot, la majoria de la gent dels anys '80 encara viu i la seua visió continua dominant el discurs hegemònic a la societat valenciana. "

Déu meu! Tenint en compte l'esperança de vida a Europa (85 anys) i que un servidor en va complir 21 l'any 1980. Per molts anys no siga els xiquets es queden sense acabar la carrera cosa que hem de veure abans no facen parella i que tinguem néts i besnéts!... En clau d'humor!

Ara, alguna cosa no em quadra. És com si els nascuts l'any 1990 ja hagueren evolucionat cap al nou paradís valencianista. És com si "el sentiment catalanista dintre del valencianisme" per dir-ho de forma clara i senzilla s'haguera apagat. I, més enllà dels meus fills que deuen ser una dotzena d'anys més joves que tu en conec molts més. A mi quan em diuen vell tot just passada la ratlla dels 50 busque els continuadors que en tenen 18 i em ric dels de 30. Això ho fem tots: seleccionar de forma interessada.

O la taca d'oli redemptora no s'ha escampat encara com caldria o, a foc lent, ens quedem sense caldo per evaporació. I la taca d'oli va nàixer on havia de nàixer.

Com diem aquí avall: el temps farà mestres.

Quan dius que els dels anys 80 "continua dominant el discurs hegemònic de la societat valenciana" tinc un dubte existencial plausible: et refereixes al PP (o PSOE) o, parles com pense per a la parròquia, et refereixes al 5%+ que pensem en clau valencianista/catalanista? Si és això darrere no veig la cosa tan clara com tu... En som molts "els catalanistes/valencianistes" que signem uns avals que pensem que van en la bona direcció. Jo ho he fet in confie en moltes coses.

El problema de tenir 20 anys és que és una malaltia que s'acaba aviat. Un arriba als 30 i li diuen "uelo"! i s'ajunta amb els qui tenen 20 anys més que ell. Això, al món laboral passa cada dia. Al món polític encara més.

Vent d Cabylia ha dit...

Joan-Carles, em referia al conjunt de la societat, on, desgraciadament, continua havent molt d'anticatalanisme latent (depén dels sectors i les zones, clar, però hi continua). D'altra banda, quan parle de la gent dels anys '80, em referisc als que van moure i dirigir les ideologies dominants llavors, que precisament no tenien 20 anys. La intel·lectualitat del moment, sense anar més lluny, ha desaparegut majoritàriament (Fuster, Ventura i Sanchis Guarner, o Casp de l'altra banda). I els que llavors tenien entre 30 i 40 anys ara en tenen entre 60 i 70... La resolució de conflictes (siga en el sentit que siga) és també una qüestió generacional i això, vulguem o no, és lent. Salut!

Guerau ha dit...

Segons els demògrafs, 25 anys és el temps necessari per a un relleu generacional. Per tant, se suposa que ja n'hi ha hagut des dels anys 80 un canvi, almenys generacional. Caldria mirar com afecta això a la memòria "històrica".

Unknown ha dit...

Moltes gràcies Vicent per haver matisat amb tant de seny.

No obstant això que dius la democràcia estatal espanyola -deu ser per contagi internacional entre les nacions que la compon- pateix d'un mal que també afecta el valencianisme i el mercat laboral. Segons la faula a l'ús els 30 anys és massa jove per a liderar un partit o una opció i els 45 és massa gran. Això també passa enfora del món de les oposicions (a les administracions funcionarials). I així ens va. Una cosa és allò de dir "la velledat en valencians mal prova" que deia el vell Ausiàs quan en són temps els 50 devia ser vell i tu ets el medievalista.
Obama, nascut el 1961, seria considerat vell per a una gran part de l'aparell polític valencianista perquè ens entenguem. Alguns tenen "patent de cors". Si em permets la ironia això de "senador" (i ja saps que la cosa està emparentada amb "senil" i, dic jo, amb "seny) amb 30 anys tot just complits és la novetat darrera. Ja era greu quan em tocà a mi anar amb 41! La democràcia es va trobar amb uns resistents interns al franquisme que tot just havien passat la barrera dels 30 i seguim per aquesta via. Ara, potser mon pare sempre haja tingut raó."qui no és home (o dona) als quinze anys no ho és mai!". I la reflexió va sobre la futilesa de l'ésser. Una altra cosa és l'esperança de vida dels intel·lectuals valencians nacionalistes que deu estar uns 20 o 25 anys per sota de l'esperança de vida dels intel·lectuals més admirats del món mundial inclòs els castellans. A Sanchis i a Fuster, i uns quants altres que no van arribar als 70, els va matar la societat valenciana. Es podria fer un estudi molt seriós de la recupercusió sobre l'esperança de vida i l'estress diari que patim.
Jo m'he posat a dieta i ja he perdut 8 kg. Me'n falten encara 20. He decidit que no m'afecte que alguns dels que haurien d'estimar-nos més ens dediquen més temps a nosaltres i als nostres "errors" que a l'adversari comú. Deus saber de què parle. Salut mestre i cuida't. Dels 30 als 40 un han de sentar les bases de l'altra mitja vida que li queda.

Segona volta ha dit...

has canviat l'apunt, no?

Vent d Cabylia ha dit...

Segona volta, no, no vaig canviar el post.

Joan-Carles, no m'havia parat a pensar-ho, però pot resultar inquietant això de l'esperança de vida curta per als valencianistes... O_O

Alegria De La Huerta ha dit...

Ni que els catalans no tinguessin res més a fer que anar furtant... Com de mare se'n van les coses en un tres i no res, oi? De totes maneres, a mi tot això del tuiter em fa com por. Es sobredimensionen les coses que passen a tuiter sense tenir en compte que potser tuiter no és la representació de la població, doncs hi ha certes regions d'edat que estan sobrerepresentades i d'altres a l'inrevés.

Vent d Cabylia ha dit...

I tant. No sé si ho recorde bé, però crec que a algun lloc vaig llegir que els que dominaven els trending topics de twitter a Espanya eren simplement 2.000 usuaris, els que més l'empraven. Però, vaja, tampoc ha dit ningú que haja de ser una eina representativa (això ja depén de l'ús que en facen els mitjans sobre el que es diu a twitter...)

Alegria De La Huerta ha dit...

Perdona, és que darrerament li estic donant força voltes al tema tuiter...i parlo en veu alta sense adonar-me'n. Ningú ha dit que sigui representativa, però els mitjans estenen la seva representativitat. Quina ràbia em fa veure notícies que només es basen en dades de tuiter o que les genera qualsevol trending topic furtiu, momentani, sense trellat, de pica-baralles entre extrems, de personatges que només volen treure pit. Ai mare!! Jajaja
Des de que vaig arribar a València em va fer molta gràcia això dels furtapaelles... quina mentalitat! I el que haurem de seguir patint, oi? Tant aquí com allà ;)

Vent d Cabylia ha dit...

Doncs per a això estem, per a canviar una miqueta les coses, malgrat tot...