Buscant la llum a l'interior del Ministeri...
Este home, Jorge Fernández Díaz, el Ministre de l'Interior encarregat de vetlar per la seguretat, la llibertat, la circulació i el respecte als drets fonamentals de tots els ciutadans espanyols, va ser ahir notícia per les seues declaracions sobre la sentència del Tribunal Constitucional a favor de la llei que permeté el matrimoni i l'adopció de les parelles homosexuals i en contra del recurs que presentà el PP en l'any 2005 amb la finalitat de restringir eixes noves llibertats individuals assolides jurídicament. Hi va dir que, per molt que el Constitucional ho ratificara, per a ell el matrimoni entre parelles del mateix sexe no era matrimoni i que, a més, estava en contra que tingueren el dret d'adoptar xiquets. Afortunadament, ell no té capacitat per a canviar la llei, però, si més no, resulta inquietant que una persona del seu poder faça eixes declaracions... Però això no ens hauria d'estranyar si ho relacionem amb una entrevista que va donar fa tres anys al setmanari ultracatòlic Alba, del grup Intereconomía.
Entre altres coses, hi explicava que durant molt de temps havia estat el típic catòlic no practicant, però que en 1997, quan tenia 47 anys, nostre senyor Déu, que és bilingüe, li va dir: Hasta aquí hemos llegado. O caixa o faixa (sic). Llavors es va adonar que la vida només tenia sentit a la luz de Dios i des d'aquell moment duu un plan de vida muy próximo a la espiritualidad del Opus Dei: ir a misa todos los días, rezar el Rosario, hacer un rato de oración, otro de lectura de espiritu. I mira, el suprem faedor, en la seua infinita bondat el va premiar amb un càrrec públic de primera magnitud, un lloc, que segons les seues pròpies paraules és un magnífico campo para el apostolado, la santificación y el servicio a los demás, el lugar donde Dios quiere que esté. Perquè, per acabar-ho d'adobar, resulta que Fernández Díaz és providencialista: creu que Dios es el Señor de la Historia, del Tiempo, de la Cronología i que las cosas no suceden porque sí o gracias a los amigos o por lo listo que uno sea, sinó que responden a los designios de Dios.
Potser Déu està de part dels homosexuals espanyols, doncs, o és que simplement la llei que permet el seu matrimoni és una prova per tal que els catòlics lluiten amb més força contra el nefand pecat de la sodomia. Perquè, si més no, eixa és la visió que per exemple té de l'Islam Vittorio Messori, el principal referent intel·lectual que reconeix Fernández Díaz. El tal Messori és un periodista i escriptor ultracatòlic italià que afirma, entre d'altres coses, que el significat providencial de l'Islam, el seu paper en els plans de Déu, és servir com a principal obstacle a l'objectiu cabdal de la maçoneria, que és crear un ordre mundial unificat per l'economia capitalista i un vague espiritualisme allunyat de la veritable fe catòlica. Sona a broma, però Messori és tot un fenomen dins del catolicisme italià i de l'Opus Dei, i té una forta influència, com hem vist, en persones com el nostre Ministre de l'Interior. Messori, per cert, és el mateix que diu coses com que el franquisme mantingué a Espanya fora de la Segona Guerra Mundial, evità el seu trencament social i posà les bases del seu desenvolupament polític i econòmic...
Dins d'este context "intel·lectual" i espiritual, doncs, no resulten estranyes les declaracions de Fernández Díaz. És un fanàtic religiós i com a tal té unes conviccions ideològiques ben profundes associades a la seua fe, irracional però molt ferma. Si això va en contra de les llibertats dels ciutadans que ell mateix governa, què importa? Allò que importa és l'oració, la providència i la llum divina... En quines mans estem, "per l'amor de Déu"?
5 comentaris:
Imaginem, aleshores, que les garrotades que reparteixen els seus subordinats, també són providència de l'altíssim. O ja que hi som, que els atemptats terroristes, delictes, fraus i corrupcions que teòricament ell s'ha de dedicar a combatre també formen part del pla diví, de manera que tampoc cal intervenir-hi gaire, no sigui que s'enutgi l'amo. Per altra banda, no entenc tanta pregària: si el Senyor ja sap allò que cal fer, tampoc crec que s'hi repensi per les oracions de quatre pelacanyes.
En fi, perdona que redueixi a l'absurd grans problemes teològics, però aquesta gent són tan de fireta que no mereixen ni fer l'esforç d'argumentar seriosament. Només tractar de prendre el mínim mal possible mentre no puguem foragitar-los.
Els catòlics tenen els seus propis dimonis dintre de casa, és la supremacia del mal. I el PP gasta els diners públics (que ens costa el T.C) fen comandes al constitucional com la del matrimoni gai, quan el constitucional ha d'estar per altres coses i no per justificar la moral d'un partit polític i les seues incoherències internes. No oblidem que aquesta moral que defenen ve sempre acompanyada de la doble moral, i això ho sabem els que heretem la moral del franquisme en la qual, malauradament, van estar educats els nostres pares.
Que Déu ens agafe confessats. Açò és com tindre un ministre TrekKy o Astròleg.Personalment tinc la mateixa confiança en aquest home que en Rappel.Hi ha certes creences, entre elles el cristianisme però també altres que desafien la lògica i el sentit comú, que haurien de practicar-se en la més estricta intimitat. I mai, repetisc MAI, haurien d'interferir en la vida pública. Crec que en això consisteix l'aconfessionalitat i això que al món civilitzat es coneix com a laïcisme i que alguns de per ací en diuen anticlericalisme. Jo també tinc les meues supersticions, però intente no fer-les públiques.
He trobat molt interessant el teu article. Coneixia la vinculació de Fernández Díaz a l’Opus Dei (hi ha més ministres i alts càrrecs del govern del PP que pertanyen a l’Opus i altres sectes), però aportes algunes curiositats que desconeixia totalment. Em referisc sobretot a la figura de Vittorio Messori. Tot açò em recorda que el govern valencià també va estar molt mediatitzat, durant l’època de Camps, per gent que pertanyia a grups ultracatòlics. És molt coneguda la influència que exercien sobre Camps la seua cap de gabinet, dels Legionarios de Cristo, i Cotino, l’actual president de les Corts. (Tots recordaran l’episodi del crucifix, el dia que s’inaugurava l’actual legislatura.) Efectivament, ¡en quines mans estem!
Doncs sí, si alguns dels nostres governants públics estan dominats per un fanatisme religiós que va més enllà de la lògica racional tenim un problema molt seriós...
Publica un comentari a l'entrada