dilluns, 12 de febrer del 2007

L'Àgora i De Juana Chaos


Esta nit a l'Àgora, a Canal 33: "Justícia polititzada". Debat amb Consuelo Álvarez de Toledo, Carlos Jiménez Villarejo, Enric Juliana, Alfons López Tena i José Luis Requero per tal de debatre sobre la recusació al magistrat Pérez-Tremps i la decisió judicial en el cas del pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos. I fa no res, Vilaweb publicava açò:

El Tribunal Suprem espanyol ha decidit rebaixar la condemna al pres Iñaki de Juana Chaos de dotze anys i set mesos a tres anys. El ple de la sala penal ha conclòs que els articles que De Juana va escriure al diari Gara constitueixen un delicte d'amenaces no terroristes i d'enaltiment del terrorisme. La rebaixa de condemna pot fer canviar la situació penitenciària de De Juana, que ja ha complert un any i mig de presó i que fa noranta-vuit dies que fa vaga de fam.
Fins ara, De Juana estava en situació de presó preventiva però ara la sentència del Suprem ja és ferma. Això vol dir que és el servei d'Institucions Penitenciàries del govern espanyol qui pot decidir sobre el futur del pres.
La decisió del Suprem l'han pres dotze jutges a porta tancada, que s'han pronunciat sobre el recurs que havia presentat De Juana a la sentència de l'Audiència Nacional, que l'havia condemnat a dotze anys i set mesos de presó. La defensa del pres en demanava l'absolució i l'Associació de Víctimes del Terrorisme, que exerceix l'acusació, demanava ampliar la condemna fins als noranta-sis anys.
Iñaki de Juana Chaos, que ja ha complert divuit anys de presó per vint-i-cinc assassinats, continua ingressat en un hospital de Madrid, on és alimentat forçosament. L'Audiència Nacional Nacional va negar-se a deixar-lo en llibertat provisional.