divendres, 5 de setembre del 2008

Comencem a remugar

I vosté què recorda de Florència: el Duomo?


Els Botticelli?


El Ponte Vecchio?


La ciutat sencera?


O, més bé, la bistecca alla fiorentina?




No, no, crec que no recorde qualsevol d'estes coses... El que més recorde de Florència són les zanzare tigri!! Els "mosquits tigre" amb els que amenacen les autoritats a Barcelona des de fa uns anys. La mare que les va parir!! El primer dia si no em picaren 15 no ho va fer cap!! Són extraordinàriament agressives i n'hi ha un fum (i si vius a la muntanya, on comença el camp toscà doncs encara més)!


Ací "zanzara" (mosquit) és femení i, de fet, "gràcies" a elles m'he assabentat que només piquen les femelles, les quals necessiten moltes proteïnes per a les larves, mentre que els mosquits mascles pul·lulen de flor en flor alimentant-se exclusivament i gràcilment de nèctar vegetal. En principi, pensava que les meues picadures es podien deure a puces de la nostra gata, Otto (sí, ja veus), però una breu cerca al Google va oferir la solució: és realment un greu problema a moltes zones de Florència, com palesa el fet que internet vaja ple de pàgines, fòrums i posts italians específicament dedicats a les zanzare de la Toscana.

Als països tropicals els mosquits tigre poden transmetre malalties contagioses i hui mateix era notícia a la prensa florentina que un jove de 25 anys havia tornat de Tailàndia amb el dengue i, per això mateix, per a evitar que la plaga de mosquits local puguera transmetre la malatia, es procediria a fumigar les zones de Florència que el xic havia frecuentat abans de caure malalt.

Sembla que el problema s'arrossega des de fa tant de temps que fins i tot hi tenen "Salvems" de mosquits. Bé, no és exactament això, sinó que, com explicava el famosíssim blog italià de Beppe Grillo fa un parell d'anys, hi ha moviments cívics que tracten de reduir l'ús indiscriminat i abusiu de pesticides per combatre els mosquits tigre, ja que, segons plantegen, a la llarga els fa més resistents i s'ocasionen greus perjudicis de salut pública. No sé quina és la solució, però ha estat realment una sorpresa. Melinda Gallo, una altra estrangera que viu a Florència, ja ens avisava fa unes setmanes als incauts que vinguérem per ací:
My "farmacista" is my best friend now.

PS: Tampoc anava a començar dient "¡Qué bonita está Florencia!"...


10 comentaris:

Lliri blanc ha dit...

jajajajajaja
Mare de Deu on has anat a parar!
Quin record més bonic de Florència.

Beniarres al dia ha dit...

Mira que marxar tant lluny i que et mamprenguen els mòsquits?

Tal vegada te'ls envia Berlusconi dsprés d 'haver llegit els teus "posts" al teu blog?

Bona estada i ves amb compte

Anònim ha dit...

Xè, t'han cosit a mossos? A nosaltres no ens van fer res els 3 dies que vam estar per allí aquest estiu.
Serà que tu tens la sang més dolça.

Au!

Vent d Cabylia ha dit...

Sí, amics, és que si hi ha un miler de persones en una habitació, vénen a picar-me a mi. Sóc el millor repel·lent antimosquits que podeu comprar en el mercat (perquè si aneu amb mi no vos picaran a vosaltres). Diuen que menjant molt d'all s'apanya, però tampoc és qüestió que comence a esmorzar tots els dies torrades amb all, oli i sal... Dic jo, vaja!

Anònim ha dit...

Doncs a Roma són més aïna gatets, però picar, piquen igual, recontrafotre!

Jordi ha dit...

puc dir-te un secret? quan et recuperes dels mosquits, si vas pel borgo san frediano cap enfora, trobaràs una plaça (piazza de' Nerli) on al migdia hi ha un carro que fan entrepans autèntics toscans: trippa, lampredotto (estómac de vaca), matrice (matriu), poppa (mamella), llengua... una delícia!

Lliri blanc ha dit...

Però si menges molt all tindràs a lluny també les persones. T'imagines quin hàlit!?

Le zanzare berlusconiane? potser... doncs atencio'!

maria ha dit...

Vicent, ja t'ho vaig dir, una bona capa d'autan per tot el cos (per tot el cos, entren baix de la roba) i ja està, millor fer pudor d'autan que d'all, no? De totes maneres ja queda poc, a finals de mes o el mes que ve desapareixen.
De totes maneres, modestament opine que totes les coses que has nomenat abans dels mosquits paguen per unes quantes picades...
Sort!

Anònim ha dit...

escrius a la valenciclopèdia?

Vent d Cabylia ha dit...

Uf, Jordi, em sembla que amb la trippa romana vaig tindre prou (crec que va ser l'única que em va dispiacere). Ara que m'apunte la direcció del carro i ja contaré!

D'altra banda, ja em vaig acostumant i aprenent a combatre les zanzare (les berlusconiane, no: quin xoc veure'l fent declaracions a la secció de política i a la secció d'esports del mateix diari...)

I, anònim, doncs des de fa moooolt de temps que no. Per? El seu creador és Toni de l'Hostal, si vols contactar amb ell...