dilluns, 6 de setembre del 2010

Un altre punt

Valencia at the end of time, Jim Murphy

Hui pose un altre punt. Espere que punt i seguit, o, com a molt, punt i a banda. Com ja vaig fer quan estava acabant la tesina, ara fa més de tres anys, deixe el blog temporalment en nom i benefici de l'empresa acadèmica i laboral que m'ocupa des de fa vora sis anys: la tesi doctoral. Això està a punt d'arribar, però cal fer l'esforç final, un esforç molt gran, que m'absorbirà totes les forces al llarg d'uns quants mesos. Fins a l'Any Nou com a mínim, així que durant tot eixe temps i potser més -fins que no faça la defensa pública de la tesi- Vent d Cabylia romandrà tancat, sense entrades noves. Espere que la decisió servisca per a millorar tot allò que podré dir i explicar a Els fonaments del pactisme valencià. Sistemes fiscals, relacions de poder i identitat col·lectiva al regne de València (1238-c.1360). El treball i el temps ho diran.

Igualment, per voluntat pròpia he hagut de deixar l'Informatiu i la meua columna quedarà en suspens fins a noves situacions. Des d'ací vull agrair a tot l'equip del diari, i especialment al company de quinta bloguera Juan E. Tur, l'oportunitat que m'han donat per a compartir els meus textos amb molta més gent. I, evidentment, també vos agraïsc a tots vosaltres, els que seguiu el blog amb certa assiduïtat, el comenteu o el llegiu, la vostra complicitat, el vostre interés i la vostra amistat. Com dic sempre, la blogosfera és una cosa meravellosa, que ens pot ajudar a ser millors persones, a saber més, a ser més comprensius, més tolerants, més savis... Jo, almenys, n'he aprés molt i he fruït enormement de mantindre un blog. No debades hi he estat escrivint de manera quasi ininterrompuda (884 posts) durant vora quatre anys i mig. Se'm queden moltíssimes coses per dir (199 esborranys), més les que em vindran al cap durant este temps d'abstinència, i eixa és la millor garantia per a pensar que tornaré. Si és així, espere tornar a veure-vos, llegir-vos
i sentir-vos per ací. Tant de bo. Fins prompte!

PS: Com a regal de comiat, vos deixe un pdf amb una de les millors obres de la literatura valenciana dels darrers temps (al meu destarifat parer, evidentment). Es tracta de La llimonà no es de vaes, les impressions d'un sollaner a Xangai, de les quals ja vam parlar per ací, rient-nos bona cosa. He compilat tots els posts per ordre cronològic -no fóra cosa que li pegara per esborrar el blog algun dia!-, he fet una xicoteta recerca sobre l'autor i he inclòs una breu introducció en clau humorística. Curiosament hui, 6 de setembre, es compleixen exactament dos anys de l'inici de tan magna obra. Gaudiu-la!


27 comentaris:

maria ha dit...

tot siga per la ciència, t'enyoraré.

Marta ha dit...

Molta sort en la tesi i que la teua absència siga per a bé. No t'oblides de tornar quan estigues en disposició de fer-ho. T'enyorarem mentrestant.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Sort i esterem ací quan tornes, cavaller!

Pel Paisatge ha dit...

Sort, jo de moment he tancat el meu facebook i escric al blog molt ocasionalment per poder acabar el meu proper llibre, i la fòrmula funciona, estic avançant.

Torna que en altre cas ens deixaràs orfes,

salut
Roger
http://blocs.mesvilaweb.cat/rogersafor

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

Que la tesi siga el germen de moltes hipòtesis. Estem esperant ja que tornes per ací.

Jesús Párraga ha dit...

Que vaja tot molt bé!

vermelldelx ha dit...

Que tingues sort i que ho trobes tot: el que t'ha mancat i el que no t'ha mancat.

Monique LaMer ha dit...

Molta sort en la tesi, et trobarem a faltar. No t´oblides de tornar.
Un abraç

Francesc Vera ha dit...

Sort amb la tesi!

novesflors ha dit...

Bona tesi. SORT.

Jesús ha dit...

Es tan largo el olvido...

Vent d Cabylia ha dit...

Moltes gràcies! Ja informaré degudament quan toque la lectura a la Pompeu, que estareu tots convidats (a la lectura i al vermut posterior!).

Anònim ha dit...

Ànim amb la tesi. La lectura de Vent d Cabylia durant estos anys m'ha reportat moltes satisfaccions.
Bona sort i adéu.
Toni

Pere Fuset ha dit...

Compta amb mi per al vermouth.. i per a la lectura de les noves entrades que espere amb l'ànsia de sempre

Silvia ha dit...

Que hi haja molta sort!!

Blai ha dit...

Sort, Vicent, i ànims! No patisques que t'esperarem!

Oscar ha dit...

Molta sort amb la tesi, xicon, que t'ho mereixes, encara que no crec que et faça falta. Espere que algun dia la tesi es torne llibre per a poder gaudir de la seua, de ben segur, interessant lectura.

I torna prompte, collons, que t'aguardem!

Anònim ha dit...

Encara no has acabat la tesi !!
Seràs un gandul cum fraude, però l'angelus novus et fitarà

Xoret

Vent d Cabylia ha dit...

Xoret, Xoret... Tu també estaràs convidat. :D

Dessmond ha dit...

Esperem que aquest descans et sigui molt productiu i profitós.
Molta sort i fins aviat!

Dani ha dit...

Vage bé el final de la tesi i ànims que diuen que és costerut!

Tirant al cap ha dit...

Ànim amb la tesi, i quan la tingeus enllestida no dubtes que et continuarem esperant, al bloc i a L'Informatiu. Una abraçada,
JC

Julio Cob ha dit...

Vicent:

Te deseo mucho ánimo que sé lo tienes, por lo que lograrás lo que te propones.

Mucha suerte.
Un abrazo

David ha dit...

Una llàstima, però s'ha de fer primer l'obligació i després la devoció.

Et trobarem a faltar.

Bona sort amb la tesi!

Xungarro ha dit...

Que els poders culturals de l'Investigador t'emparen en la teua tasca tesínica!.
Quan torne a parlar amb tu ho fare amb el Doctor Baydal, no tinc cap dubte, fins llavors, et desitge molts ànims i forces!. Intentarem acabar el proper mãemeua a temps pâ que t'alegre les llargues nits d'insomni historiogràfic!
Per cert -ja m'avançe- que ho haurem de celebrar...
Salut!

wanderlust ha dit...

Em sap greu per mi que m'acabo d'incorporar al teu blog (encara que tinc molta feina endarrerida, et llegiré amb fruicció), però et desitjo molta sort amb el que vols re/emprendre.

la sargantana del puig campana ha dit...

Sort en la tesi. Però torna.