dilluns, 28 de maig del 2007

Visca la democràcia electoral!

Vacances?

Siguem democràtics. La majoria de valencians capicasalins, amb escreix, pensa que l'Horta de València, paisatge mil·lenari i creador de tot un microcosmos social únic al món, no val la pena i mereix ser fagocitada per la ciutat. La majoria de capicasalins, amb escreix, pensa que una subestació elèctrica a Patraix no comporta cap risc per a la salut i ha de continuar al bell mig del barri. La majoria de capicasalins, amb escreix, pensa que el Cabanyal, barri històric, ha de ser partit per la meitat per la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez, que "acostarà" València al mar. La majoria de capicasalins, amb escreix, pensa que béns patrimonials com l'edifici de la Tabacalera o la presó model no valen la pena i que es poden tirar parcialment i destinar-los a oficines municipals, en compte de ser oberts al públic com a centres culturals, o comercials. La majoria de capicasalins, amb escreix, pensa, que un circuit de Fórmula 1 a la ciutat de València ens posarà en el mapa internacional i per això valdrà la pena sacrificar uns quants dies de molèsties urbanes. La majoria de capicasalins, amb escreix, pensa que la política de fastos i espectacles del PP és la més indicada per viure feliços a la ciutat de València.

La majoria de valencians de tot el país (comunitat autònoma, perdó), amb escreix, pensa que la llengua valenciana mereix un estat permanent de marginalitat en tots els àmbits de la vida i no els importa que siga substituïda a tota velocitat pel castellà com a llengua vehicular. La majoria de valencians, amb escreix, pensa que l'expansió urbanística desmesurada a quasi totes les ciutats i pobles és una font de riquesa indispensable, insubstituïble i de futur. La majoria de valencians, amb escreix, pensa, que la cultura valenciana no existeix o no serveix per a res i, per això, no cal fer polítiques de suport a la literatura, l'audiovisual o la música valencianes. La majoria de valencians, amb escreix, pensa, que som els més espanyols d'Espanya, per història, per desig ferm i perquè tenim un compromís de fidelitat amb la nació espanyola. La majoria de valencians amb escreix, pensa, que l'educació concertada és molt millor en tots els sentits que la pública i que, per això, cal continuar potenciant-la per tal que sobrepasse els nivells del 60% del total al qual ja deu arribar en la secundària i per tal que continuen obrint-se noves universitats privades i catòliques a un ritme aborronador. La majoria de valencians, amb escreix, pensa que Canal 9 és una televisió pública de qualitat, digna i que reflecteix la programació i els interessos que desitjaria qualsevol bon valencià. La majoria de valencians, amb escreix, pensa, que un model de creixement basat en l'explotació intensiva del turisme a base de construir tot el litoral i canviar els camps de tarongers per camps de golf és el més adequat per a la nostra economia. La majoria de valencians, amb escreix, pensa que per a mantindre eixe creixement necessitem aigua de qualsevol manera i la millor manera de tindre-la (ja que hem regalat la nostra a La Manxa) són els transvasaments, de l'Ebre al Xúquer, del Xúquer al Vinalopó i del Vinalopó al Segura (després es queixaran que hi ha meduses al litoral...). La majoria de valencians, amb escreix, pensa que TV3 ha d'emprar el terme "Comunitat Valenciana" si desitja que la seua senyal continue rebent-se al territori valencià. La majoria de valencians, amb escreix, pensa que si algú es fa ric amb la política no passa res, ja que això és normal i qualsevol polític ho farà. La majoria de valencians, amb escreix, pensa que balafiar diners públics en sobrecostos, grans espectacles faraònics i coses per l'estil és un fet normal i gens reprobable, ans al contrari, totalment encertat i recomanable. La majoria de valencians, com va dir ahir Francesc Camps, pensa que les polítiques practicades pel PP són una forma d'entendre la vida lligada a la "valenciania".

I per tot això la majoria de valencians, amb escreix, vota al PP. No seré jo qui negue la voluntat popular, malgrat estar en el meu dret a expressar-me lliurement com "garanteix" el nostre sistema de llibertats democràtiques, que ens permet fotre'ns sent "lliures". Desgraciadament, sé que expressar la meua opinió no servirà per a res i per això clausure momentàniament este blog [com potser faran altres; Malva-rosa connection ja ha dit que no] fins que torne a recuperar l'esma per a escriure per a vosaltres, els que em llegiu per diversió, curiositat o interès per saber més [que no heu estat pocs; gràcies], i no amb la falsa aspiració de creure que una blogosfera política valenciana podria crear un corrent d'opinió que influïra en la societat capicasalina i valenciana per tal de millorar-la en alguns dels seus aspectes, fer-la més justa, més cohesionada i més feliç. Això, potser, passe a altres llocs, però entre els valencians està clar que no; la majoria de valencians, amb escreix, ja són feliços perquè tenen uns altres valors als que a mi em fan feliç. Per tot això i perquè lliurar-me de l'esforç addicional que representa mantindre un blog (esforç que ara no veig compensat per cap benefici social objectiu) em permetrà dedicar-me plenament a treballar (en uns moments crucials pel meu treball), m'acomiade de vosaltres durant una temporada. Espere tornar. En qualsevol cas: fins sempre i gràcies!



31 comentaris:

Daniel Monfort ha dit...

no ets l'unic a qui se li ha passat pel cap deixar de perdre el temps davant el teclat. Jo de moment seguiré a la barricada, potser fins que em canse. Sort!

Sol solet ha dit...

La veritat és que és dur continuar amb la perspectiva de ¿quatre? ¿huit? anys per davant. De tota manera et voldria animar a que continuares perque de política no vivim i ací he llegit grans històries i em dóna la impressió de que si no segueixes em vaig a pedre altres tantes bones històries. Una abraçada des de la Malva-rosa i molts ànims!

Anònim ha dit...

Jo et voldria donar ànims. Però, és que no puc, no puc.
Salut!
ivan_marq

Anònim ha dit...

Noooo!! Precisament açò és el que volen que fem, que ens rendim, i no pot ser!!
Hem meditar, reflexionar, autoflagel·lar-nos si és necessari, però no rendir-nos, això mai!
Si hem resistit 300 anys, podem resisitir-ne 300 més!

Sí, visca el País Valencià!

Juan E. Tur ha dit...

A soles aquesta teua darrera entrada resumeix d'una manera magistral l'actual panorama de la Comunitat Valenciana, d'una manera que no he llegit hui a cap diari. I no a soles perquè no en tenen cap periodista -que a alguns diaris tampoc els donen la llibertat suficient- amb la valentia per escriure-ho, sinó perquè potser és en altres espais com aquest on es poden llançar missatges com el teu i escrits tan bé com tu ho fas.

Espere que t'ho repenses i que tornes prompte de nou. T'estarem esperant.

Anònim ha dit...

El panorama després de les eleccions és decebedor, frustrant, entristeix...

Tots els que ens ofeguem amb les polítiques del PP, tots els que ens havíem il.lusionat i confiàvem amb el canvi polític ens hem quedat fora de joc. Desubicats i encara més marginats del que ja ens sentiem.

L'únic que se m'acudeix fer hui és tancar-me de casa una temporadeta i no eixir...Tot i això, jo crec que encara és massa prompte per fer cap anàlisi, massa prompte per tancar la paradeta.

Vent de Cabylia, encara tens molt per escriure!

Vent d Cabylia ha dit...

Moltes gràcies a tots pels ànims (i ànims per a tu, ivan_marq, heu estat a punt; a vore si a la pròxima es dignen a pactar els bloqueros al teu poble -i viceversa a altres llocs- o caminarem tots plegats cap al bipartidisme perfecte).

Com he dit, espere que siga una clausura momentània del blog. De mena, m'agrada contar coses si les considere interessants, però estic fins al coll de feina i, després de la depressió postelectoral, ara em sembla que els meus escrits són més "prescindibles" que mai. I, sobretot, el temps diari que dedique al blog el podré invertir egoistament en mi i segurament, a la llarga, això serà millor, fins i tot per a seguir escrivint en un futur no massa llunyà.

Almenys un mes o mes mes i mig (o més) estaré "de vacances", observant atentament els esdeveniments dels partits polítics que havien de protagonitzar el canvi i l'allau de barrabassades que ens ve damunt (bones, evidentment, per a la majoria dels valencians). Ara tindrem temps per buscar el missatge per a les properes eleccions, però el veritable problema és que no se m'acut quin ha de ser eixe missatge si el que es centra en els "mals del PP" (corrupció, balafiament de diners públics, mal funcionament dels servicis públics, urbanisme salvatge, destrucció del territori, faraonisme que descuida les polítiques socials i culturals bàsiques, etc.) no funciona (en absolut).

Em sembla que no hi ha solució. O passa alguna cosa realment excepcional o ens preparem per a moltíssims anys més de govern del PP. Pot anar a pitjor en els temes que he esmentat, però a la gent això li dóna exactament igual: ja s'ha vist. Només ens queda gaudir del treball, els amics, la família i el país mentre ens en queden. Quan tinga més temps, espere poder reenganxar-me al blog per seguir contant alguna cosa que interesse algú o per denunciar les que (per a mi) són actuacions polítiques perjudicials per al conjunt de la societat, si encara tinc valor de fer front la majoria absoluta de ciutadans capicasalins i valencians que desitja que s'apliquen les polítiques del PP.

Mónica ha dit...

T'acave de coneixer gracies al blog de Malvarrosa Connection, i me dona molt de llàstima que el pp haja guanyat de nou. Sent de veres el teu desanim, però espere de veres que d'aci a poc, quan et recuperis tornes.

Jo sóc, una veïna del Barri de Patraix, i no tinc paraules per a descriure el meu pesar. Ja m'he pensat el que vaig a fer, i va a ser tornar-me el més promte possible a Suïssa. Aci no aguante més. Ho sent, aquesta societat de peperos me pot.

Tirant al cap ha dit...

No podria afegir res a les paraules de Blai: no podem rendir-nos. El teu bloc és un puntal imprescindible, I M P R E S C I N D I B L E per a la blocosfera valenciana. No tenim país, no tenim política, com a mínim hauríem de poder tenir una blocosfera digna, lliure, sensata, a l'alçada de la societat lta i responsable cuque volem. Pren-te un temps per pair aquesta desfeta històrica, però torna. De veritat: et necessitem.

Anònim ha dit...

Pfff, quina llàstima, començar este nou cicle de peperisme absolut amb males notícies com esta...

Espere que tornes prompte, i amb més força que mai... i com diuen els d'obrint pas, tranquil, perque "la victòria ens sorprendrà si la continuem buscant"

Ànims a tots!!!

Anònim ha dit...

Et regale una cita de Josep Maria de Sagarra que rellig quan em trobe com tu ara:

"Per sentir, per apreciar la nostra terra, i per parlar i conversar amb els que l'estimen, cal estar al peu del canó, donar la cara, patir, equivocar-se, però no fugir, no trencar mai els lligams, estar sempre sempre al peu del canó."

Per cert, magnífica l'entrada de comiat. Em quede aguardant la pròxima: no penses que et donaré de baixa en el meu lector de RSS.

Salut

Anònim ha dit...

"si els fills de puta volessin no veuriem mai el sol" pi de la serra

vinga bombonet, que la vida són problemes i la lluita l'únic camí,

Anònim ha dit...

Entenc el teu desànim, compartit per molts estos dies. Però espere que després d'una temporada de descans reprengues amb força els teus escrits, sempre tan interessants i, sobreetot, tan necessaris per a aquells que hi veiem reflectida la nostra passió pel país i el seu cap i casal.

Des de Russafa-Montolivet, ànim i avant!

Anònim ha dit...

Ànims, Vicent! Ara, més que mai, espais com el del teu blog són necessaris. Indispensables.

Antoni Mas (Mallorca)

Vent d Cabylia ha dit...

Novament, moltes gràcies a tots. Pi de la Serra i Sagarra tenien i tenen raó, però els catalans, si més no, sempre poden tindre més esperança en viure en una societat més culta i responsable (de la qual la pròpia abstenció que estan tenint és una bona mostra; a vore on els condueix).

El problema, a banda dels ja comentats, és que en en qüestions de política i de models de vida urbana ja no em veig amb cor de dir la meua (de vegades, la nostra): el que tenim i el que estan projectant els polítics governants és el que la majoria democràtica vol. Amen, doncs.

Ja tornaré quan menys ho espereu per pillar-vos desprevinguts i "de vacances" a tots. I mentrestant Roca Cuiper, Bèrnia i la Barceloneta seran bons llocs per anar tirant (per cert, hui han desallotjat el centre social ocupat: ací també, evidentment...)

Anònim ha dit...

Redéuuu! Que mal estem!!!
Jo estic amb Blai mentre hi ha vida hi ha esperança, mentre algú parle en valencià i algú l'escolte i l'entenga, hi haurà futur. Sense presses.
El teu bloc, i mil més com aquest, calen. A mi la política no m'ha despagat: no n'esperava més. M'ha despagat la gent. Sols perquè no recordava com és. Caldrà combatre el seu defecte més important: la ignorància. Si es deixen. Potser així algun dia la democràcia funcione. Perquè el que és ara, estem entre el bipartidisme i el PP, eixir del fang per a caure al tarquim... I tenen raó, els guanyadors són ells, però el partit que més ha guanyat és l'abstenció, el partit de la desesperació i el desencant amb la democràcia. I això és fatal. Tremole de pensar en les properes generals, augure entre un 6 i un 18% més d'abstenció que a les darreres. I serà un triomf inigualable del PP.
Per cert, la millor manera de no desesperar és treballar cada dia sense esperar res dels altres.
Ah! Recordes una certa polèmica sobre si hi havia o no una nació valenciana? Si els vots indiquen consciència de pertinença a aquesta "nació" apanyats anem.
Estem de dol, tanmateix intentem reviscolar al suïcida.
Cassandra T.

Anònim ha dit...

Ie cabylieroooo!

La Ribera és PPera, Cullera no tindrà prou terme per a edificar, a Algemesí (30 anys després), gastaràn el IMCA pâ fer bunyols en les Falles i al meu poble possiblement el Bloc faça alcalde a l'amant d'Alfonso Rus amb el meu vot.

Però no passa res, que jo ja m'ho agafe a risa tot. Et passarà el mal rotllo, i vindràn temps millors, segur.

I mentres, a riure'ns, que és aixina com passa la vida sense que te n'adones. Personalment pense passar-me 4 anys més burlant-me de tots ells, i si torna Maemeua, més encara. Si ja ho deia Sant Joan Fuster "Jo no vull saber res, ja s'ho faràn...".

Anim i Salut

PD. Este estiu t'espere a la platja, que estas convidat, anirem al Mareny, que és socialista.

Joan Vicenç ha dit...

No te'n vagis. Potser ara començaràs a fer-ho millor. Potser ara sabras cercar millor la manera de guanyar. Endavant. No afluixis. A les Illes pot ser molt divertit veure al PP a la desesperada cercant aixopluc per Calvià amb el fatxa Delgado de rei del mambo. No els quedarà (Si a Eivissa acaba d'anar bé a l'esquerra) cap Institució d'on paparrejar. Poden quedar fets merda. Així és que ara cal anar a cercar el mateix per al Pais Valencià, malgrat sigui perquè altres ho disfrutin d'aquí a 4 ó 8 anys.
Apa salut i endavant. NO afluixis. El teu darrer escrit és molt bó. Ho veus com ho pots fer millor?
Una abraçada.
JV

Vent d Cabylia ha dit...

Joan Vicenç, agraïsc molt els teus ànims. Eres un exemple a seguir. I felicitacions pel que ha passat a les Illes. Ara no ho llanceu a perdre.

Cassandra, gràcies, però ja no intentaré reviscolar el suïcida. Que se suïcide si vol i ens enduga amb ells...

Josep, això de no fer Mãemeua és un altre complot organitzat pel PP per enfonsar-nos encara més, no? Pos m'han dit que teniu seguidors mallorquins i tot... Ja farem un capítol estiuenc al Mareny, amb la seua piscineta tipo Jesús Gil i tot això (podríem imitar a Rus i així guanyaríem una altra censura per al programa...)

Anònim ha dit...

No perdrem l´esperança, ni les ganes de lliuta!!!

www.fotolog.com/sfrazzera

Anònim ha dit...

Escric aquestes línes des d’Anglaterra on fa cinc anys que faig classes de català i castellà. Fins ara el meu treball aquí havia sigut força gratificant. Podia ensenyar català sense que el rigor científic i filològic de la meua disciplina fora qüestionat. A més em sentia útil per que sentia que molts turístes potencials que visitarien la nostra terra i fins i tot comprarien vivendes allà, prenien consciencia sobre la realitat sociolingüística del pais, i tenien moltes ganes de poder particar català al país valencià. Tanmateix, després del resultat de les ultimes eleccions, m'he decidit a fer el que m'havia plantejat ja alguna vegada tornar alla i intentar unir les meues forces a tots aquells i aquelles que treballen des de dins per intentar crear un país diferent al que ara tenim. No te massa sentit per a mi continuar ací quan les coses allí es desvertebren. Torne en passar l’estiu…

Anònim ha dit...

Tota una setmana fora i quan torne em dones estos disgustos! Xe Vicent, entenc el desànim però creu-me que vindran temps millors. Tenim quatre anys per a rendibilitzar dos diputadets i molts regidors. De tota manera, el valencianisme no és només la política sinó una manera de ser i de viure de la que el teu Blog forma una part important en est univers tan reduït que ens hem creat. Espere que les vacances et siguen ben profitoses i que la tornada estiga propera perquè m'agradava molt llegir-te. Et trobarem a faltar.

Molta sort, salut i valencianisme, Vicent!

Anònim ha dit...

Jo mai entendré amb quin criteri es vota a València eh!! Pero que us dona la Rita i el Camps? Paella gratis??

Suposo que la oposició tampoc ha sabut estar a l'alçada i que lagent ha optat per el "malo conocido"... en fin!

En Muntaner ha dit...

Hola Vicentb,

Espere que les teues vacances no siguen com les de l'Ovidi i tornes ben aviat a escriure els teus pensaments.
Per a molts valencianistes, entre els quals m'incloc jo, el teu bloc constituïx una referència imprescindible.

Salut i País!

Anònim ha dit...

Lo de Senija m´imagine que és per l´enterro de la sardina, i san joan, on es cremen fustes i herbes seques.
I si, es una llàstima que estiga oblidada....i esperança, clar que en tinc, hauríem de tenir-la tots!


www.fotolog.com/sfrazzera

Anònim ha dit...

Des de Irritacion 24/7:
Francament, em vindria fatal que deixares d´escriure ja que gràcies a enllaçar-me he guanyat unes quantes visites. Entenc els motius, però m´ha costat molt arribar als 15 usuaris únics.
Bé, seriosament, espere que reconsideres la teua decisió perquè tens un bloc collonut. En qualsevol cas, si tampoc tens ànims tampoc ho faces obligat, això si que no tindria sentit.
Si finalment et prens un descans, que siga el més curt possible.
Au!

Marc ha dit...

Tot el meu suport des del Poblenou. ¡Ànims!

Vent d Cabylia ha dit...

Novament gràcies pels darrers comentaris. Gràcies a Sfrazzera, Oscar, Roger, Xavi Galbis, Dim3dim3, Grey i l'anònim. I també moltes gràcies a Carles Bellver i a Josep Porcar pels comentaris als seus blogs.
Continuaré fora de joc almenys tres setmanes, llepant-me les ferides i acabant els meus menesters professionals. Fins prompte!

Anònim ha dit...

Xe, això és una trama per a que els teus fans et fem el llit, xe deixa't estar de romanços i ja ho tens bé, que a gusades que t'estem tocant la xuflaina.

Ara que tens l'ego restablert, jo pense que el que et cal es restablir el fetge, ves preparant-lo que ens anem a fer unes casalletes cerveró de tocar-se el basto quan t'enganxe per davant, que m'han dit que des de la majoria arsolutissima del PP ara la casalla de Cullera pega més!.

Salut xatet!

Vent d Cabylia ha dit...

Xe, mâ qu'eres xungo, xungarro. No em digues això, que ja comence a haver-me de contindre per tal de no escriure al blog, però és que necessite el temps!! Ja podrien fer els dies de 30 hores, que em vindria de meravella. Ja dic, cap a començaments de juliol començaré a ser persona i qui vullga podrà entretindre's una miqueta per ací, que ja farà massa calor per estar tot el dia treballant. Au!

Roger T. ha dit...

Aquest últim post és magnífic, molt bo, i me n'alegro que tornis, ets un líder d'opinió, i el teu país necessita líders com tu!!