divendres, 11 de maig del 2007

Associacions civils amb pell de corder

Este dissabte "l'associació civil" HazteOir.org, la web del ciudadano activo, celebra els seus Premis 2007, concedits entre d'altres a Mikel Buesa, president del Foro de Ermua, a Alfonso Coronel de Palma, president executiu de la cadena Cope i expresident de l'Asociación Católica de Propagandistas, o a Javier Otero, propietari del restaurant La Favorita. Ja podreu imaginar de quin peu fluixeja esta associació. Els dos primers ja sabeu per on tiren i el tercer, que no sabeu qui és? Doncs és tristament conegut per negar-se a albergar el banquet d'una boda gai al seu restaurant de Chamberí. De fet, l'activisme contra els drets individuals dels homosexuals és un dels puntals d'esta associació, que, per exemple, organitza una campanya de correus electrònics per tal que la Unió Europea retire l'amonestació feta a Polònia per les seues mesures homòfobes, segons les quals els mestres d'escola no poden revelar la seua condició homosexual ja que: el proponer en las escuelas el estilo de vida gay como alternativa al estilo de vida normal va demasiado lejos; deben impedirse este tipo de iniciativas en las escuelas (al meu parer, per açò Polònia hauria de ser amenaçada d'expulsió).

Així mateix, HazteOir.org també organitza este cap de setmana el
III Congreso de eCiudadanos.org, en què de forma "ben plural" participen, entre d'altres:
José Ignacio Araquistáin (Cadena COPE), Julián Cabrera Cruz (Onda Cero), y Javier Fernández Arribas (Punto Radio)... Javier Rubio (Libertad Digital), Alfonso Rojo (Periodista Digital), Antonio Martín Beaumont (El Semanal Digital) y Eulogio López (Hispanidad.com)... el sociólogo Amando de Miguel... y el presidente de la Acción Católica de Propagandistas y de la Fundación San Pablo-CEU, Alfredo Dagnino... representantes de otras entidades colaboradoras del Congreso: el Foro Español de la Familia, La Confederación Católica de Padres de Alumnos (CONCAPA), la Federación de Familias Numerosas , el Instituto de Política Familia, la Confederación Católica de Asociaciones de Padres de Alumnos (COFAPA), Unión Familiar Española y Profesionales por la Ética. I qui paga el Congresset? Ben fàcil: la Dirección General de la Juventud de la Comunidad de Madrid, la Consejería de Inmigración de la Comunidad de Madrid (açò ja sembla de conya), Caja Madrid i la Fundación CEU San Pablo.

En l'ideari d'HazteOir.org afirmen que "la família, constituïda pel compromís entre un home i una dona, és la cèl·lula basica i natural de la societat", i diuen defensar el dret a una "sana i objectiva informació", el dret de "reunió i associació" (com si precisament ells el tingueren retallat) o el dret a "honrar Déu segons la recta consciència i la llibertat religiosa", drets als quals "corresponen els corresponents deures" (quin deure correspon al dret a honrar Déu?). Esta dreta extremista que s'està organitzant de forma activa darrerament (recordem també la Fundación para la Defensa de la Nación Española), finançada per organitzacions catòliques i pel PP des de les institucions, fa por. Esperem que no es produïsca cap tipus de convergència amb l'extrema dreta valenciana que ja campa amb impunitat per les nostres terres, cremant seus de partits polítics, fent pintades en llibreries i institucions culturals o apallissant manifestants que no veuen protegit el seus drets civils i polítics més bàsics. Curiosament, la versió valenciana d'HazteOir.org empra les normes secessionistes del valencià...