dimecres, 16 de maig del 2007

El debat electoral valencià

Només dos comentaris sobre el debat electoral valencià (se'n mereix molts més, però el temps, ja se sap...). En primer lloc, li ha donat classes particulars Zapatero a Pla? Este home ja no és ni pla ni moniato, sinó tot un polític viu i intel·ligent. I, en segon lloc, hi ha un moment, al principi de la part 5, que Camps diu: Una comunidad que ha crecido mucho, de forma ordenada... Després d'haver passat recentment per la Marina Baixa és un insult haver de sentir açò. En qualsevol cas, millor que vegeu els candidats en acció, en la xarxa gràcies a El mirador valencià:
























2 comentaris:

Guillem Mercadal ha dit...

Tinc curiositat:

En Camps enraona valencià?

Vent d Cabylia ha dit...

Crec que és d'avis valencianoparlants (almenys una part), pares castellanoparlants i ell l'ha aprés a parlar amb posterioritat, per això no té cap accent concret, tot i que el parla intencionadament vulgaritzat per tal de mostrar-se més "valencià" i no "catalanitzant" o convergent amb la resta del domini lingüístic.
És a dir, per a una persona que aprén el valencià de gran és més fàcil parlar amb els mots i les formes normativament correctes, però ell, fins i tot en els registres cultes, tracta de fer notar que parla un valencià de carrer (ergo, en moltes coses castellanitzat).