dimarts, 14 de juny del 2011

Insistim

Hui torne a parlar a l'Informatiu de la qüestió del decret del plurilingüisme. Principalment, arran de l'article que ahir va publicar Andreu Boix a El País, en consonància amb el que ja es va escriure al blog de La Paella Rusa fa un parell de setmanes sobre la línia única de Font de Mora com a oportunitat. D'una altra banda, també tracte de recollir l'esperit del debat mantingut a la blogosfera sobre l'estratègia que cal seguir per evitar la introducció d'este desgavellat sistema d'ensenyança arran dels textos de Xavi Aliaga, Jesús Párraga i Joan del Alcàzar (per duplicat). És a dir, en este segon sentit, pense que el primer que cal fer és molta pedagogia: insistir i explicar a amics, coneguts, saludats i potencials receptors dels nostres missatges perquè el decret és un desastre es mire com es mire (excepte si es mira des d'una òptica favorable a la desaparició gradual del valencià).

Concentració a la ciutat de València el 9 de juny de 2011

Les concentracions de dijous passat foren la primera pedra de toc del moviment de protesta contra el decret de pretés plurilingüisme de l'ensenyament valencià. Milers de persones isqueren arreu del país al caliu del manifest realitzat per Escola Valenciana, que acabava amb un rotund "Sí al valencià, sí al plurilingüisme, sí a la qualitat". En això devem d'insistir, bo i deixant ben clar que el nou model ni defén el valencià, ni garanteix l'aprenentatge de l'anglés ni millora l'educació, ans al contrari, com vaig tractar d'explicar la setmana passada. I ho dic a tall d'algunes veus que s'han sentit darrerament, com la d'Andreu Boix, ahir mateix, segons el qual s'hauria d'aprofitar l'oportunitat del canvi per a implantar una línia única que acabara amb el teòric "efecte gueto" al qual estarien sotmesos els estudiants de les línies en valencià. Així, les dos úniques modificacions a introduir en el decret serien l'increment dels percentatges de la docència en valencià i l'obligatorietat d'usar esta llengua en els treballs i exàmens. [Continua a la columna de l'Informatiu]

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pel que jo he vist i m'han dit alguns profes, a les ciutats almenys- valència- les línies també serveixen de refugi per als alumnes de pares que no volen que estiguen amb immigrants.
I els xiquets no parlen en valencià, i no se'ls exigeix res, ni que el parlen ni que l'escriguen.

I bé, un comentari personal, costava que alguns xiquets m'entengueren quan donava classe i no perquè acaben d'arribar sinó perquè la immersió no es dóna.
o es dóna molt deficientment.

Bon dia!

Coralet

Vent d Cabylia ha dit...

Hi ha de tot, però si la solució és abandonar els Programes d'Ensenyament en Valencià o d'Immersió Lingüística anem apanyats... La qüestió és que la demanda sempre ha anat creixent (d'un 10 a un 30% en els darrers 15 anys al conjunt del país), però, abans d'arribar al seu màxim desenvolupament, el PP es vol carregar el sistema.

Anònim ha dit...

jo defense el monolingüisme en valencià. únicament castellà i anglès unes hores a la setmana. la resta, en valencià, o siga, que tot siga línia en valencià.
s'ha de ser radical en alguna cosa en la vida ;)

coralet

Vent d Cabylia ha dit...

Doncs segons Font de Mora eres una filocatalana, nacionalista, catalanista i no sé quantes coses més... :P