dimarts, 18 de novembre del 2008

Diccionari Afectiu de la Llengua Catalana

Foto d'Sphinx

La bloguista Maria Folch, la nostra Marieta, castellonera que viu a Roma, ha tingut l'excel·lent idea de promoure i mantindre el Diccionari Afectiu de la Llengua Catalana, en les seues mateixes paraules, el "diccionariet". La cosa consisteix a triar una paraula que ens estimem, donar-li una definició "afectiva", basada en la lliure associació d'idees que ens refereix l'esmentat mot, i enviar-ho tot plegat a diccionariafectiu@gmail.com, amb la signatura que hi voleu que aparega. Maria s'encarregarà d'anar publicant les noves entrades al blog del Diccionari Afectiu.

De moment se n'han fet ressó
L'hidroavió apagafocs, De res massa, A l'atzar agraeixo, Un altre invent, Emigdi Subirats, Tens un racó dalt del món, Antaviana i El cadafal. Molts altres bloguistes i internautes ja hi han participat, amb paraules i definicions tan boniques com foraster, sucrellet, tren, argilaga o llaüt, mentre que jo he enviat cosconelles i bufalander. I moltes més que n'enviaré conforme em vagen venint al cap. Per cert s'hi pot repetir de paraula amb noves definicions personals. Bé, ja sabeu què heu de fer si voleu participar-hi. Tots tenim paraules especials que estimem o paraules més normals que lliguem a unes determinades sensacions afectives, molt personals. Llarga vida al Diccionariet!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

... i mil primaveres més per a la llengua catalana! (tot evocant Cunqueiro).

Busca qui t'ha pegat ha dit...

hi!
he enviat la paraula 'panera' per una frase que encara em diu la iaia a hora de dinar, quan no faig més que jugar amb els fideus al plat: acaba i digues panera!

no sé si coneixes l'expressió, només l'he trobada a l'obra de Germà Colom però amb un altre sentit...

coses de l'afecte... que cadascú fa com vol.