dijous, 13 de novembre del 2008

Sénior i el Cor Brutal peguen fort

Divendres passat, quan parlava de la versió de "Suzanne" d'Arthur Caravan, Toni de l'Hostal deia que també hauríem de quedar-nos amb Sénior i el Cor brutal. I una vegada visitat el seu myspace, on es poden sentir sis de les cançons que eixiran publicades el 10 de desembre en el seu primer disc "Experiència Gratificant", cal dir que tenia tota la raó del món. Cançons divertides, cançons profundes, cançons senzilles, cançons melangioses, lletres interessantíssimes, versos genials... La majoria podria sonar en les ràdios generalistes a tothora (si no hi haguera eixe prejudici contra tot el que no siga en castellà o l'anglés, clar).

D'altra banda, sembla que tot allò que fan té un punt de qualitat i distinció. Així, a banda del bon videoclip que corre per youtube (ací, baix), se'n van anar el darrer mes de març a Montevideo a gravar el disc que ara eixirà, en honor d'una ciutat que consideren la més rockera de Llatinoamèrica. Per a l'ocasió Senior va obrir un blog en què anava relatant les sensacions del dia a dia de la gravació. Fins i tot van ser entrevistats a un programa de ràdio uruguaià on cantaren tres cançons en directe i explicaren que "el cor brutal" tenia la significació en origen de "el coro brutal", però la majoria de la gent -com jo mateix- ho interpreta de primeres com "el corazón brutal".

Si els voleu gaudir en directe a finals de novembre i començaments de desembre tocaran diverses vegades a València. Mentrestant deixe ací algunes de les seues cançons, amb alguns fragments de les lletres.




I després al sendemà tot són ganes d'escampar,
i les nits del diumenge se'm fan sempre les 13.
Hores d'ara trobe a faltar gitar-me acompanyat,
que em despullen per la nit i que em follen de bon matí.


Atenció al final tan divertit (i compartisc el darrer vers!)


Quan no saps lo que tens sembla que no tens res...
Si no saps lo que tens ben prompte ja no ho tindràs i ho trobaràs a faltar,
tota eixa ansietat que se'ns et consumirà si no saps lo que tens.


Està nit he eixit al carrer i he vist com em miraves,
com demanant-me perdó per les voreres i les cases,
i és que està trencant-me el cor vore com t'humilien a poc a poc,
València eres un puta.
I ara ja no és com abans quan m'abraçaves i m'engrunsaves,
estan deixant-te sense orgull tractant d'europeïtzar-te,
vull tornar a fer-te l'amor amb sandàlies i sense tacons,
València eres un puta, València eres una puta.
Esta nit he eixit al carrer i no et reconeixia,
tens el cor de formigó, he plorat fins que s'ha fet de dia.
I demà mataré alguns dels teus proxenetes i els altres se n'aniran corrent,
i València ho celebrarem, ho celebrarem, ho celebrarem.






Per cert, eixe de baix a la dreta és qui jo em pense? (Llepoman disfressat d'humà?)


8 comentaris:

Anònim ha dit...

M'han agradat, potser m'arrime a algún concert a veure com sonen en directe.
booo

Forlati ha dit...

Si al remat puc aniré a vore'ls esta vesprada. Ya li contaré…

kirikú ha dit...

Compartisc amb tu les opinions sobre Senior i el Cor Brutal. M'agraden molt, són boníssims: ... cançons carregades d’ironia i de tendresa, sinceres, de vegades també melancòliques o amargues ... i tot en valencià de la Ribera.

Vaig escoltar a Senior per primera vegada al Teatre la Clau (a l'Alcúdia) al Concert dels Sants Innocents de l'any passat (és el vídeo que has penjat) ... i em vaig quedar alucinada. Després vaig anar descobrint les altres cançons al seu myspace de manera que quan van actuar al meu poble ja me les sabia totes. Eixa dia em vaig acabar de "rendir".

El proper 13 de desembre, presentaran el disc a El Loco (València), a les 23:00 h (no sé si ja ho havies dit). Els telonejaran els Arthur Caravan, que per cert actuen ara d'ací a un ratet a l'Octubre (estic impacient, encara no els he vist mai en directe)

Està molt bé que el teu blog servisca per a donar-li ressó a aquest cantant i el seu grup, perquè, la veritat, és que es mereixen ser més coneguts. Són molt bons!

Anònim ha dit...

Ei, no els coneixia. I es deixen sentir prou bé.

Anònim ha dit...

Què m'estaria ocupant el magí que me'n vaig descuidar? Potser la tornada del desert amb més granotes i renocs del món? Potser els amaniments per al voyage imminent? Aquell no parar de cada volta que torne a la que va ser edificada damunt l'aigua i que té els murs de foc (potser perquè tots els qui provem de viure-hi acabem traient foc pels queixals? Ai, senyor, senyor, quin destarifat! Vosté em sabrà perdonar l'oblit... I amunt, vosté ens regala estos Sénior i el Cor Brutal que són, recontrafotre!, més que collonuts. Redéu, el que dóna la Ribera! Quin descobriment! Farà falta, per a compensar, que vinga vosté, allà, al nord, a soles o en bona companyia de frescadora revitalitzant, allà on diuen que la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç (diuen, però tot és pura llegenda, ja li ho assegure)...

Vent d Cabylia ha dit...

Kirikú, ja ho sé ben bé que toquen el dissabte 13 de desembre al Loco. En faré publicitat al seu moment, però, tot i que seré a València, estaré a un altre sarau que fem el mateix dia... Semble un expert en tindre diverses coses el mateix dia!

Jesús, quina endevinalla! Molt agraït. Em sembla, però, que totes les meues activitats d'ací a maig es limitaran a treballar i a fer passejades per Barcelona o València. Ja li contaré les novetats.

Comtessa d´Angeville ha dit...

què grans què grans què grans, bueno jo crec q ja he dit massa d'ells entre blog i mails i tot.

ahir arthur caravan tan ole com sempre

i com molen les nits a valència!

Marc Gomar ha dit...

Són increïbles, com no aneu a veure'ls... Per cert, sóc dels pocs privilegiats que tinc el disc ja masteritzat, he he.