dimecres, 5 de novembre del 2008

"Singles" (Fadrins) a Canal 9

Enrique Arce, Diana Palazón i Pau Durà, d'esquerra a dreta en primera fila.
El jove Daniel Gómez en la segona a la dreta

Despús-ahir no vaig poder vore
Singles, una de les noves sèries de producció pròpia que emet Canal 9. Ho vaig fer per primera vegada dilluns passat, des de Barcelona, que també hi ha d'haver coses bones de la reciprocitat (i a veure si la fan plena ja). Com sempre, coincidisc amb Juli Martínez Amorós, que la va recomanar fa ben poc a Pàgina26, una setmana després que també ho fera Sergi Pitarch. La sèrie no és una passada però, si més no, entreté. Tanmateix, no ha quallat i si bé el primer capítol va tindre ja un fluix 10% de share ha anat baixant fins al 4%. Sembla que no durarà molt.

En qualsevol cas, eixe ha de ser el camí a seguir per Radio Televisió Valenciana. Si pot ser amb èxits com Autoindefinits o L'Alqueria Blanca millor que millor, però eixa és l'única manera de donar a conéixer o mantindre una indústria audiovisual valenciana i en valencià. Els actors principals de Singles havien treballat fins el moment en moltes sèries de televisió fetes a Barcelona o a Madrid, per exemple a Plats Bruts i Siete Vidas l'acoià Pau Durà, a Periodistas i Compañeros el valencià Enrique Arce, o a Al salir de clase i a Hospital Central l'elxana Diana Palazón. Singles ha estat pràcticament l'estrena a la seua pròpia televisió, la televisió dels valencians. Una llàstima els resultats d'audiència.

I se m'oblidava! També un bloguer és protagonista fixe de la sèrie: Nelo Gómez, amb el qual vam seguir el seu darrer curs abans del selectiu al blog Ca' Nelo i que ara acaba de començar les classes a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València. Sort amb la carrera professional!


11 comentaris:

Pere Fuset ha dit...

Doncs sí, és una llàstima el resultat que Singles està tenint a Canal 9. Crec que li toca arrossegar la inèrcia de Canal 9 per que la serie no està ens malament. I sobre Nelo... seguiu-li el rastre per que estem davant un gran actor... ;)

Anònim ha dit...

Feia temps que no entrava a la blogosfera (ai, la tesi!). He llegit les entrades anteriors veig que continues ben en actiu, com sempre.
D'altra banda, no coneixia la sèrie. Li faré una ulladeta.
Cuida't, Vicent!

Anònim ha dit...

Sap greu quan una sèrie de producció pròpia no acaba de funcionar entre els espectadors. Personalment no l'he vista. No sé si la història, els personatges i els diàlegs estaven bé. A mi em fa, que llevat de dos o tres programes, la majoria d'autonòmiques no acaben de rutllar (el que és molt lògic amb la quantitat de cadenes de la competència que hi ha).
IB3, que és una cadena jove vora Canal 9 o TV3, només funcionen els informatius i les sèries de producció pròpia. Amb això no vull dir que la resta de coses no es facin bé, simplement la gent passa pel motiu que sigui. S'ha de dir que des que tenim partit d'esquerres a les illes, IB3 va passar de ser bilingüe a només fer-se en català. Resultat? Una baixada estrepitosa d'espectadors. Trist però és així...

Tirant al cap ha dit...

Una llàstima, sí senyor. No sabia que l'audiència fóra tan i tan baixa. Ostres, un 4%! Això és poc més que res!!!
Jo veig la sèrie des del primer capítol i la idea aquesta d'agafar actors molt coneguts em sembla realment collonuda. Molts (o pocs, segons com es mire) hem descobert que són actors valencians i que parlen en valencià (sempre havia pensat que Pau Durà era català; clar, només l'havia vist en TV3 a banda de 7 vidas!).
A mi m'emprenya especialment aquesta mania dels programadors de Canal 9 de fer parlar alguns personatges en castellà. Ho trobe coent i innecessari (ara en Socarrats també hi ha una argentina), a més d'insultant, perquè sempre que apareix un personatge parlant en castellà, tota la resta es pasa al castellà. Sistemàticament. Fins i tot el cantant de Seguridad Social cantant en valencià! Irrepetible.
A la sèrie, però, li falta un poc de gràcia. Els capítols passen i són correctes, però els guions els podrien haver treballat un poc més. Es nota d'una hora lluny que estan fets en castellà i traduïts després; o, si no, "pensats" en castellà. Els actors ho fan bé i tot està molt bé, però ni de lluny mereix eixos índex d'audiència tan irrisoris.
Que no la lleven, que si no ens posaran bous!!!

Nelo ha dit...

Hola! jo sóc el tal Nelo. Vicent t'has enganyat, no em diuen Manuel Gómez, sóc Nelo de Daniel ;P embarbussaments a banda, m'ha alegrat molt que es parle de la sèrie per ací. Informaré als companys que veig que ens doneu el vostre suport. Salut!.

Miquel Castells ha dit...

Això és cert. A la serie hi han personatges que parlen castellà; fins ahí bé, però el que no puc entendre és perquè en eixe moment els catalanoparlants han de canviar la seva llengua. ¿Es que així es demostra ser més educat?

A banda, sería més original vorer a un argentí parlar en català que no pas en castellà. O al menys demostraria més integració.

Així i tot espere que dure prou temps, ja que és de les poques coses que valen la pena al Canal Blau.

santi ha dit...

No pensava comentar, perque tot el que volia dir ja està dit...llevat de que jo pense que el fet de haver diàlegs en castellà pot servir per "captar" e integrar algun castellanoparlant.

El que m´ha fet escriure és que he vist que Nelo ha comentat, i ja que estem, ho aprofitarem...: Nelo, avança´ns que passarà entre Maxi i Paula, no? Que no se li escape, eh! :p

Au!

Vent d Cabylia ha dit...

I ha baixat encara més en el capítol d'esta setmana: al 2,8%. Com deia, una autèntica llàstima.

Nelo, ho sent. Ja està corregit! Espere que hi haja temps a saber què passarà entre Maxi i Paula...

Albert Miret Ballester ha dit...

Supose que el fet d'introduir personatges en castellà ès una manera de plasmar la realitat del país.
Molt bona serie i xà, m'ha decebut vore les dades d'audiéncia i mès quan trobe que la serie tè tots els components per ser molt competitiva.
Això, a vore si Maxi i Paula.... tot i que amb el pare d'esta no sé jo si acabaria prosperant....
Per cert: de les xiques Glória, Rosa i...., doncs bè, sobre esta última que no recorde el nom m'agradaria saber d'on ès, perquè alguna volta està amb la parauleta de xiqÜelo.... i ja sabeu, per terres de la Plana està molt extesa....
M'ha encantat retrobar el teu blog novament Vicent.

Anònim ha dit...

Volia fer un comentari, però finalment vaig fer tot un article. I com que no m'havia adonat que Blogger no funciona igual que Wordpress, pensava que ixiria "automàticament" el trackback a la llista de comentaris...

Bé, ací està: Singles, enamora't

Alba MR ha dit...

Estic fent una espècie de campanya per "promocionar" Singles, tot i que sembla que ja està en les seues últimes. Per això deixe aquí al meu blog:

http://singlesenamorat.blogspot.com/

I si algú té un momentet per visitar-lo, deixar algun comentari i fer córrer la veu, estaria eternament agraïda.