dimecres, 13 de maig del 2009

Qui guanya al carrer

En eixir cap a la universitat a les 8 del matí ja hi havia algun matrimoni major amb cara de despistat tractant de cercar alguna cosa pels carrers de València amb samarreta de l'Athletic. A les 9:30, de camí a l'arxiu, ja hi havien grups de jóvens prenent cervesa als encreuaments amb l'Albereda, tots ells amb la samarra en qüestió, boines, banderes, bufandes i alegria continguda. Alguns taxistes els pitaven en senyal de simpatia i ja des de l'arxiu he sentit bona cosa de cotxes fent la mateixa tonadeta de confraternització amb els biscaïns. Havia de ser amb ells, perquè ni tan sols ara, a migdia, he vist més de quatre barcelonistes junts en un rogle: un cotxe amb una bandera, dos asseguts a un portal i para de comptar. Tota l'Albereda i les avingudes adjacents al Mestalla van plenes d'aficionats de l'Athletic. I hui -encara que tenen totes les paperetes per a perdre- compten amb el meu suport. En principi no tenia cap favorit, però la il·lusió que demostren pels carrers de València m'ha guanyat el cor. Ho sent Marieta. Ànim Dani!

16 comentaris:

taronget ha dit...

A mi m'ha passat lo mateix. No tenia cap favorit, però ara veig la il·lusió que els fa, i em recorda al VCF quan arribàrem a la final de Sevilla en el 99.

Aupa Athletic!

Blai ha dit...

Sí que n'hi ha del Barça sí, jo me n'he trobat uns quants tornant de la Facultat pel Mestalla. Encara que és cert, sembla que n'hi ha molts més de l'Athletic.

A mi em sabrà greu si perd l'Athletic, però crec que encara em sabrà més greu si perd el Barça. Però no ho acabe de tindre clar.

PS: M'has pillat, fa uns moments he publicat un post sobre el tema. xD

Blai ha dit...

Pensant-ho bé, no hauràs vist massa gent del Barça perquè les seues carpes estan a Tarongers, mentre que les dels zuri-gorris estan al riu, prop de l'arxiu.

Bé, això, que guanye el millor!

ethel ha dit...

Vicent, pot ser m'he creuat amb tu cap a les 14hrs pel carrer Dr.Moliner????...hahahaha...m'he creuat amb algú que em semblava conegut i no sabia de què!!!
Jo he anat a dinar justament al Jai Alai sense previ pla i ¡vaya tela! quina marxa ha començat a generar-se allí dins...!!!!

maria ha dit...

xoto anticatalista blavero, que no ets altre...
:-P

Jesús ha dit...

Ojo al dato: "anticatalista", diu la Marieta. Se'ns està tornant sicalíptica, la tia...

Dani ha dit...

m'agradaria tindre eixa xuleria innata bilbaina per dir que està guanyat però no ho veig clar, ara que, només de veure la derrota en ambient un ja està en un nuvol.

maria ha dit...

però xoto i blavero ho he escrit bé...

Marta ha dit...

Doncs jo ho tinc clar: per més bé que em caiguen, són del Barça i vullc que guanye el Barça. És possible que els de l'Athletic tinguen més comboi, perquè el Barça té més fronts oberts. També és cert que el Barça "juga més a casa" -tot i que alguns xotos estiguen fent força per l'athletic-, en el sentit que crec que hi ha més penyes del Barça que de l'athletic al PV. Té menys seguidors barcelonistes, però possiblement més suport popular. Almenys ací, a Almoines. Força Barça!

Vent d Cabylia ha dit...

Taronget, he tingut el mateix pensament però pensant en una que no vam guanyar: la copa del 95.

Blai, doncs tenies raó, era qüestió "geogràfica". Me'ls he trobat a tots "a l'altra banda" del Mestalla, de l'avinguda d'Aragó cap a Ramon Llull. I m'han donat més raons per desitjar-los hui la derrota: un que ha tractat de furtar-li la bossa a una jove (i esta li ha pegat un puntelló i l'ha immobilitzat de forma increïble fins que han arribat els municipals), uns altres cantant "esto no es un campo, es un futbolín" davant del Mestalla, i, finalment, uns boixos nois que m'han amargat l'estada a Carajillo...

Ethel, doncs sí, per allí he passat, però, vaja, no m'hi he fixat en ningú. Entre que no tinc memòria i que no duc les ulleres que em pertocarien... Salutacions endarrerides!!

Maria, només faltava que digueres toxo i bavero... En gallec diu que vol dir "anticatalizador". Com veges...

Dani, ho teniu fotut, però res: Jo ta ke, irabazi arte.

Marta, això teu no se val... :D

Jesús ha dit...

Si mai et deixes caure per Madrid, chulapo mío, no deixes de fer-me enrecordar-me de fer un tomb per l'Audiència Nacional amb una còpia d'este missatge i esta fraseta subratllada: "Dani, ho teniu fotut, però res: Jo ta ke, irabazi arte.".
Ja voràs com mos ho passarem de bé...

Blai ha dit...

Furtant bosses i tot? Mare meua...

Vent d Cabylia ha dit...

Jesús, que també té significats esportius, home... Madrid? Audiència Nacional? On para això?

Blai, eixe no sé a què havia vingut (si és que havia vingut de fora), però duia una samarreta del Barça. Ha anat a parar a la xicona equivocada i passarà una bona estona a la comissaria...

Anònim ha dit...

M'ha passat el mateix. Em vaig gitar desitjant que guanyara l'Athlètic, però que si guanyava el Barça no em semblaria malament perquè ha demostrat que està jugant bé al futbol... Però, ai, este mati mirant eixos "cabets" amb eixe pentinat tan especial dels bascos i eixes ganes que li posen no he pogut deixar d'enrecordar-me dels "pobres", com el meu València quan començà a jugar finals.

Aupa Athlètic!

Toni

Anònim ha dit...

hola,
jo també els he vist hui per València! i els turistes (com ells però no com ells) fent-los foto. A mi no m'agrada el futbol, però vore a tota eixa gent tan il·lusionada, no sé, emociona...

maria

ah, i t'he respost al blog, però com que t'he escrit ací també, t'ho dic: carme alborch...:)

Emdennor ha dit...

Tots els barcelonistes estaven a la festa que tenien preparada junt al Politècnic, tot i que jo hi he estat des de primera hora del dia i quan realment estava a tope era de vesprada (doncs supose que molts d'ells hauran fet com l'equip i hauran apurat fins l'últim moment en venir).

I tot i així, a la festa blaugrana hi havia molts seguidors de l'Athletic!!!!!