dilluns, 31 d’agost del 2009

Alqueria en venda

Fa ja cinc anys que vivim a Barcelona i se'ns acaba el contracte de lloguer. Encara no sabem si ens renovaran -els administradors del rendista són tan desconfiats i 'professionals' que deuen esperar a què paguem el darrer mes per tindre-ho tot ben lligat- i en cas que ens vulguen renovar encara no sabem quina quantitat voldran pujar. Per si un cas ja estem mirant altres pisos pel barri i sort que el lloguer havia de baixar amb la crisi! Els preus estan a uns 150 euros més cars que quan trobàrem el que tenim ara. En tot cas, això és només el punt de partida d'este post, ja que xafardejant els preus dels habitatges a València en el web d'Idealista.com he trobat una alqueria en venda a la mateixa ciutat de València.

No se'n diu el nom, però sí la direcció: en el camí de l'alqueria d'Albors (que és una altra molt propera, actualment de propietat municipal), tot just en
tre la Biblioteca Valenciana del monestir de Sant Miquel dels Reis i les cotxeres de FGV, situades darreres de l'estadi del Llevant. És a dir, queda a prop de la ronda nord, però en l'espai d'horta que encara hi ha entre l'avinguda de la Constitució, Tavernes Blanques i Alboraia:

Situació de l'alqueria en venda

Desconec quin és el futur que reserva el PGOU de València per a eixa zona, però supose -potser m'enganye- que esta deu ser una de les poques alqueries que resten a la capital -sense comptar les pedanies- amb horta al seu voltant. Si teniu 80 milions de pessetes o penseu que paga la pena hipotecar-vos per una preciositat de 300 m² com eixa, ja sabeu: només heu de cridar al mòbil del particular que l'ha posada en venda fa a penes una setmana. Ací vos en deixe algunes imatges:

9 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

Parlant d'altres alqueries, de la meua concretament (la d'Asnar, no la de la Comtessa), tenim la propietat més cara del Comtat al meu poble (i no és el meu palasssssio), un castell, ho pots vore també a Idealista.com. Si tens tres milions d'euros pot ser teu!! 2.000 m2, set dormitoris, cinc WC (un pa cada pixarrà del dia), 48663 m2 de parcela, terrassa de 700m2, piscina, capella, quadres per a cavalls, casa per al servei, jardí enorme, fontetes... I per dins una fortuna en art!!!!

http://www.idealista.com/pagina/inmueble?codigoinmueble=VW0000001939594&secc_inm=fotos&numInm=25&edd=list

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Jo la vull, que bonica. El meu somni sempre ha estat tenir una de les antigues cases del poble de Benimaclet. Però en veure esta, m'he enamorat. I 80 milions de peles no em sembla car, tenint en compte que un pis cèntric a València, amb el metres quadrats justos, val ja 50.

Anònim ha dit...

eu! quines paelles podrein fer-se als albors..

la llei d'arrendaments urbans diu:

Artículo 10. Prórroga del contrato

Si llegada la fecha de vencimiento del contrato, una vez transcurridos como mínimo cinco años de duración de aquél, ninguna de las partes hubiese notificado a la otra, al menos con un mes de antelación a aquella fecha, su voluntad de no renovarlo, el contrato se prorrogará obligatoriamente por plazos anuales hasta un máximo de tres años más, salvo que el arrendatario manifieste al arrendador con un mes de antelación a la fecha de terminación de cualquiera de las anualidades, su voluntad de no renovar el contrato.

Al contrato prorrogado, le seguirá siendo de aplicación el régimen legal y convencional al que estuviera sometido.

...

i només pot pujar l'ipc, que nguany és negatiu... és a dir...

Vent d Cabylia ha dit...

Mãemeua, Comtessa, això què és??? Collons, sembla la fortalesa dels monjos currãors!

Manel, ja saps, que 80 milions no són res. Llàstima que ara els bancs no estan per a floritures. I si et canses de la vida bucòlica, també és un bon lloc per a fer raves. :D

Anònim, m'he explicat malament: ens han dit que no ens renoven el contracte que ara finalitza, però que tal vegada sí que estan interessats a signar un nou contracte. Per això dic que no sé a què esperen per dir-nos si sí o si no o per plantejar-nos les noves condicions.

miquel ha dit...

Sembla que l'Ajuntament de València vol conservar l'entorn paisatgístic del Monestir de Sant Miquel dels Reis. De fet, estan buscant fórmules per tal de poder mantindre en ús l'horta de la zona.

Corpi ha dit...

Només vuitatante quilos? Doncs em pareix barata. Si els tinguera no et dic que no faria per veure-la, segur.

Masclet ha dit...

Miquel, les "fórmules màgiques" de l'Ajuntament consistixen en que els promotors que urbanisen les múltiples zones d'horta requalificades com a urbanisables en el nou PGOU (fins ara teòricament "no urbanisables d'especial protecció agrícola"), en Benimaclet, partida de Vera, Campanar, Castellar, Faitanar, vora de Tavernes Blanques i Alboraya, o el Forn d'Alcedo, hauran fer les cesions de terrenys a l'Ajuntament que exigix la llei, a base de comprar terrenys en esta zona de Sant Miquel dels Reis, i cedir-los en acabant al consistori.

El qual, teòricament, cediria després el seu us als seus actuals propietaris o arrendataris per a que continuaren cultivant-los...

Tot, menys deixar-los tranquils a on han vixcut i treballat sempre, i menys mantindre la qualificació de sòl no urbanisable d'especial protecció agrícola que esta zona (i moltes atres) tenia en el PGOU del 1988, i que oferix (en teoria) la màxima protecció per definició.

Per tant, yo desaconsellaria la compra de l'alqueria en tot el dolor del meu cor, perque igual poden respectar-ne la propietat (com ha passat en l'Alqueria del Saboner en la Torre, després de l'urbanisació de Sociòpolis) com te la poden expropiar per quatre chavos sense més contemplacions, per molt ben conservada que la tingues, que és lo més probable i que sol passar quasi sempre (com l'alqueria de Solage en el camí de Moncada), per a aprofitar la teua alqueria i la seua restauració impecable com a Biblioteca o Centre de Dia... Això si no te la tomben directament, clar.

Aixina estan les coses en la tierra de las flores, de la luz y del amor...

Vent d Cabylia ha dit...

Gràcies per la informació Masclet. És collonut el sistema de l'Ajuntament (collonut per a acabar amb tota l'horta, clar!). Quina desil·lusió... Jo que anava proposar-vos alguna espècie de multipropietat entre tots els bloguers que pul·lulem per ací...

miquel ha dit...

Esperem que el Pla d'Acció Territorial de l'Horta arribe a temps, abans que s'aprove el nou PGOU. Encara que no hi tinc massa confiança, estant les dues administracions (Generalitat i Ajuntament) en mans del mateix partit.