dilluns, 29 de març del 2010

Hui, patisc per Tonet

Divendres passat vaig conéixer una actriu valenciana de trajectòria consolidada que està a punt d'estrenar obra en valencià a la capital. Era més bé apolítica (o desconfiava de tots els polítics), però em va explicar, angoixada, les penes que està patint la professió. Em va impactar la qüestió i la columna de hui tracta d'explicar-ho:

Ferran Gadea, alartista de pro

Qualsevol dia d’estos a Tonet ens l’ofeguen menjant cacaus al bar de l’Alqueria Blanca. Ho dic perquè l’actor que l’interpreta, Ferran Gadea, no se n’amaga i, en tant que president de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians, està encapçalant les protestes contra el Govern Valencià i en concret contra la consellera de cultura Trinidad Miró, que també han posat cap per avall, pels recents canvis introduïts en el Circuit de Teatres de la Generalitat i l’incompliment sistemàtic de la Llei d’Ordenació del Teatre i la Dansa, aprovada per les Corts Valencianes fa ja més de tres anys. El moll de l’ós del malestar rau en la modificació del sistema d’ajudes públiques que costejava la meitat de les funcions concertades amb aquells municipis que garantien un programa de representacions estable i de qualitat al llarg de l’any (n’eren 63, els ajuntamens participants)... [Continua a l'Informatiu]

2 comentaris:

Unknown ha dit...

T'hauràs adonat, estimat Vicent, que pateixes o paties tot sol. Mira, ja en som dos per molt que no entenc que un home de les muntanyes d'Alcoi aptixe tant en la culebrina alquerienera per molt que em semble perfecte que ho faça em el spot publicitari alartenià -on es presenta com ell mateix amb la seva veu entranyablement hortolana i rural.
A mi les persones públiques -especialment els artistes- que donen la cara i expressen les seues preferències em mereixen tot el meu respecte per molt que no compartesca del tot la seua opció.

Vent d Cabylia ha dit...

Sí que resulta estrany, però, vaja, li ho podem perdonar. :D
Sobre la protesta actoral m'ha sobtat que hi són pràcticament tots, incloent els que estan fent sèries a Canal 9 (ja siga Gadea o Alberola). Ja vorem on anem a parar...