divendres, 17 de juny del 2011

Wau y los Arrrghs!!!

Juanito Wau duu la veu, Molongui la guitarra, Satu el baix, Fletán la bateria i Beli l'orgue (en ocasions Isidro). Formen Wau y los Arrrgs!!!, són de València i fan garage seixanter, una barreja de rock, surf i punk caracteritzada per per la seua distorsió, simplicitat i cruesa. En els seus 8 anys de carrera només han tret un EP i dos LP's, però la veritat és que no necessiten molt més: el seu públic és fidel i ompli les sales on toquen. No debades els seus concerts són apassionants, un in crescendo fabulós que sol acabar amb una versió brutal de "Demolición" de Los Saicos, una banda peruana de culte, considerada una de les precursores del punk (en 1964!). Com veureu, eixa mateixa cançó és la que Wau y los Arrrghs!!! triaren per a aparéixer en el programa Mapa sonoro de La 2, on, a banda de mantindre una conversa amb el peculiar líder Juanito, tingueren el bon gust de gravar el directe de la banda dins de la llibreria de còmics Futurama:




Al vídeo, amb alguns personatges mítics de l'escena underground valenciana en primera fila, ja es pot comprovar el furor que causen els Arrrghs!!!, però això no és res comparat amb la bogeria a la qual pot arribar un concert seu. Vos en deixe tres exemples: en primer lloc, la cançó "Copa, raya, paliza" tocada al Primavera Wild Weekend de Màlaga, on es pot observar el nivell d'histrionisme de Juanito; en segon lloc, "Piedras" al Turbo Rock 2010 de Madrid, on en un moment donat es tallà el corrent elèctric i el públic continuà la cançó a ple pulmó amb l'únic acompanyament de la bateria; i, en darrer lloc, novament "Demolición" a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona, on la follia del públic arribà al màxim. Digne de veure i de viure (per exemple, a començaments de juliol a l'Overbooking Festival d'Alfafar o al Palmfest d'Hospitalet de l'Infant):








3 comentaris:

Busca qui t'ha pegat ha dit...

En llegir el Arrrghs! del títol pensava que parlaries de la Cuore.

Mi gozo en un pozo!

Vent d Cabylia ha dit...

D'això també sóc fan, però ja en parlarem un altre dia!

MEQUETREFE ha dit...

En aquest enllç els pots veure pels EUA en un festival anomenat "rock to cicle" que es tracta bàsicament de tocar en el carrer pujats en un aparell que sembla ser una bicicleta.
Són el segon grup. A mi m'agraden prou.
http://lapenyaestafatal.blogspot.com/2010/06/la-banda-al-carrer.html