dijous, 9 de juny del 2011

La Caixa Popular

La Caixa Popular, una entitat valenciana. Ací, l'horari de totes les oficines

"Som una entitat valenciana". Són les paraules que figuren en un cartell a les portes de l'oficina que la Caixa Popular té al carrer Músic Ginés de la ciutat de València. I, com a tal, davant l'absorció de Bancaixa per part de Caja Madrid, cap allà he anat transferint els meus estalvis en els darrers temps. Esta mateixa setmana he tancat el compte que supose que ara pertanyia a Bankia i d'ací poc faré el mateix amb el que encara tinc a La Caixa, Caixabank o com es diga ara. I és que l'únic problema que he trobat amb la Caixa Popular és l'escàs
nombre d'oficines que tenen a Barcelona: únicament 6 en tota la ciutat i prou allunyades de la Barceloneta, el que m'hi impedia operar amb normalitat. Quant a la resta, en canvi, tot són avantatges i per això, com que abandonaré la capital catalana en breu (encara no sé per a parar a on), preferisc concentrar totes les meues operacions en la mateixa Caixa Popular: menys comissions per transferències, menys comissions per descoberts, atenció en valencià, comptes en línia, oficines obertes totes les vesprades i tots els dissabtes (!), col·laboració amb una entitat cooperativa i una completa xarxa d'oficines al País Valencià i al conjunt d'Espanya (excepte a Catalunya, les Balears, Galícia i Astúries).

Concretament, com resava el cartell esmentat, la Caixa Popular està exclusivament implantada a terres valencianes, amb una desena d'oficines a la ciutat de València i una cinquantena a les comarques del Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l'Horta, la Ribera, la Safor, la Costera i la Vall d'Albaida (de Sagunt a Ontinyent). No obstant això, com que forma part del Grupo Caja Rural, que aglutina caixes de tot l'Estat en forma de banca federada (mantenint cadascuna la seua pròpia autonomia), s'hi pot operar a moltes altres entitats com si foren la mateixa Caixa Popular, sense cap mena de problemes. Així, pel que fa al territori valencià,
es compta amb la nombrosa xarxa de Ruralcaja (ara Grup CRM), que té més de 60 punts d'atenció a la ciutat de València, vora 25 a la de Castelló de la Plana i una quinzena a la d'Alacant, o amb les oficines de moltes altres caixes rurals locals, com les de Vila-real, Vinaròs, Borriana, Almassora, Benicarló, Almenara, Onda, Vilafamés, Torrent, Algemesí, Albal, Xest, Alginet, Alcúdia, Altea, Callosa, etc. Igualment, a la resta d'Espanya es pot operar en altres Cajas Rurales, com les de Navarra, Aragón, Teruel, Multicaja, del Sur, Granada, Jaén, Córdoba, Ciudad Real, Albacete, Cuenca, Extremadura, Burgos, Salamanca, Soria, Zamora o el Banco Cooperativo Español.

Desconec les condicions de totes estes entitats que formen part del Grupo Caja Rural, però supose que, pel seu caire cooperatiu i per ser encara caixes, seran tan bones com les de la mateixa Caixa Popular. Jo no puc estar més content. No sent que m'estan intentant cisar a cada pas, tenen una atenció realment personalitzada i promouen tota una sèrie d'iniciatives de les quals et pots sentir ben orgullós: donen relacions preferencials a un bon nombre de cooperatives associades, financen anualment diversos projectes de desenvolupament, patrocinen escoles, clubs i competicions de pilota valenciana, col·laboren amb la Fundació Scout Sant Jordi, i atorguen ajudes i premis per a associacions, cooperatives, programes d'innovació pedagògica, etc. A més a més, encara que siga anecdòtic, de tant en tant realitzen obsequis, ja siga a través del sorteig d'unes maletes o del regal de llavors de tomaca donades per l'associació Slow Food. En definitiva, que m'alegre molt i molt d'haver passat a formar part de la Caixa Popular, no només pels seus avantatges financers, sinó també pel seu arrelament a la terra que l'ha vist nàixer. El següent pas, segurament, serà demanar una targeta de crèdit Compromís pel valencià, que cedeix el 0,7% de l'import de les compres a Escola Valenciana. Com ja vaig dir fa un any, sembla molt millor que els nostres diners es gestionen des de Paterna que des del passeig de la Castellana de Madrid. Ja sabeu!

2 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Salut, Vicent!
He fet una entrada al meu blog a partir de les paraules finals de la teua entrada sobre l'Ensenyament en Valencià i m'agradaria molt conèixer la teua opinió.
Salut!, si més no, que no ens falte salut!

Raül Burriel ha dit...

Moltes gràcies per la recomanació!