dilluns, 18 de juny del 2012

Un Sant Joan diferent: A Beneixida amb l'Arròs Movie

Tot just ara fa 2 anys i 3 dies que vaig anunciar la meua implicació en l'Arròs movie, el darrer projecte que llavors havia acabat d'idear el meu admirat Marc Sempere: una road movie a la valenciana i passada pel particular sedàs filosòfic del seu autor. Allà hi explicava que el rodatge començaria en la tardor de 2010 i que jo m'encarregaria parcialment del blog a través de la publicació de posts relacionats amb la història de l'arròs i la paella, però també d'altres elements que van indissolublement lligats a l'essència del film, com ara la festa, l'intercanvi o les relacions interpersonals. Tanmateix, l'inici de les filmacions es va endarrerir considerablement, atés que la campanya que finalment microfinançà la pel·lícula no es desenvolupà fins a començaments de 2011 i jo llavors havia entrat en la fase-infernal-de-final-de-la-tesi, quan no escrivia ni tan sols a Vent d Cabylia. Així les coses, quan s'inicià el rodatge, pel juny de l'any passat, jo estava a punt de llegir la tesi i me n'havia desvinculat del projecte, més enllà d'un únic post que aprofitaré per a reproduir esta setmana ací mateix.  

Per tant, el gruix de la pel·lícula estava ja filmat en estiu de l'any passat, com podeu resseguir en els posts corresponents sobre l'avanç progressiu del rodatge, en escenaris tan interessants com el mercat i la pedrera de Cocentaina o la comuna llibertàrionaturista del Mas del Potro, en el barranc del Cinc d'Alcoi. Només faltava una de les escenes principals: una rave on passarien coses crucials per a l'argument del film, que es va decidir gravar com a gran final de festa a mitjan setembre de 2011 en el poble català de La Secuita, prop de Valls. Tanmateix, com podeu veure explicat en un dels vídeos que enllace a continuació, just el dia d'abans de la cita, l'Ajuntament en qüestió es tirà cap arrere i anul·là els permisos que havia donat, davant la por que el festival se n'eixira de mare. En conseqüència, l'Arròs movie es quedà com la nòvia de Pinet, amb la cara llavada i el monyo fet, sense l'escena indispensable filmada i sense diners per a continuar a curt termini.





I així fins ara, que l'equip de la pel·lícula ha tornat a ajuntar forces per a finalitzar el projecte, bo i reorganitzant l'escena de la festa a terres valencianes. En concret, com podeu repassar al web de la trobada, serà en un escenari ben especial: el poble vell de Beneixida, a la Ribera Alta, que va ser arrasat per la pantanada de Tous. I no menys especial seran el dia i la programació, això és, este dissabte 23 de juny, vespra de Sant Joan, amb tot un seguit d'actes des del migdia fins al matí següent: ruta històrica, mascletà col·laborativa, paella popular, concerts del Botifarra, Toni de l'Hostal, Hèctor Arnau i Arthur Caravan, rodatge de l'escena, torrada de carn i verdures amb coques, més concerts, correfocs, foguera i rave fins a la matinada. I per només 15 euros tens dret a les dos dinades. Quasi res porta el paperet! Al mateix web o al facebook de Compartir dóna gustet podeu trobar tota la informació necessària per anar-hi i participar de la festa i el rodatge (cal recordar que també hi ha zona d'acampada gratuïta). Jo, per molt i molt que em pese, no hi podré estar present. Però si hi poguera anar, no m'ho perdria pel res del món. Aneu i rebenteu-ho tot, que el món s'acaba (o això diuen a la tele!). Vos deixe amb els vídeos de la convocatòria i la peça clau de la banda sonora original de l'Arròs movie. Gaudiu-ne!