dissabte, 29 d’abril del 2006

Art que s'expressa mitjançant l'ordenació dels sons

Surfistes en càmera fixa

He actualitzat la llista d'enllaços tot posant alguns dels meus grups de música preferits (per cert, no sé perquè, la barra lateral apareix baix del tot per als que empren l'Explorer, no així als usuaris de Mozilla o Netscape) . Des que estic a Barcelona, especialment els darrers mesos, he descobert una bona colla de grups o cantautors en català/valencià que he pogut afegir als que portava ja en la meua bossa des de València (des dels clàssics i intemporals Ovidi, Raimon i Maria del Mar fins als casi ja mítics Obrint Pas).

Primer, gràcies a un reportatge de Btv, vaig descobrir als Antònia Font, els millors, sens dubte. Una passada, una forma d'entendre la vida i la felicitat que moltes vegades em sembla que la majoria de gent no entén, o almenys no comparteix. Seguint-los a ells, com no, va arribar el disc de Joan Miquel Oliver, deliciós. Després m'han arribat altres grups per vies molt diferents (videoclips, internet, amics...). Per ordre de preferència són: Mishima, Roger Mas (el darrer disc, els altres no em fan tant), Sanjosex, Glissando, Pepet i Marieta, Refree (bilingüe), Orxata Sound System, Dèneu i Conxita. Ara m'han recomanat Abús, Mazoni, Guillamino i Le Petit Ramon, i em sembla que els dos primers m'agradaran més que els altres. I, per altra banda, no vull oblidar als valencians La Gossa Sorda, Pau Alabajos, i els inefables Remigi Palmero i Juli Bustamante (que ja no publica en valencià, però el seu entusiasme ho paga tot).