dimarts, 24 de juliol del 2007

Norma a la Barceloneta

Fiorenza Cedolins (a la dreta), la Norma d'esta nit

Demà, dimecres 25 de juliol, l'òpera del programa del Canal 33,
Una nit al Liceu, usualment emès els dissabtes, es retransmetrà a partir de les 22:00 hores (una hora i mitja després del començament de l'obra) per televisió però també en pantalles gegants a la plaça del Mar, a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta, just enfront del Club de Natació Atlètic.

L'òpera interpretada es tracta de
"Norma", l'obra més coneguda de Vincenzo Bellini (1801-1835), una tragèdia belcantista estrenada originàriament a l'Scala de Milà en 1831: La sacerdotessa gal·la Norma es revenja del seu antic amant i enemic del seu poble, el romà Pollione, en assabentar-se que estima una altra sacerdotessa. Però en el moment crucial, Norma no s’atreveix a acusar la jove de la mateixa falta que ella va cometre i s’autoinculpa. Això fa que Pollione torni a estimar-la i que junts comparteixin el patíbul.

És la primera vegada que el Liceu instal·la una pantalla a l'aire lliure per retransmetre una òpera, o siga que serà un esdeveniment prou atìpic. Hi haurà 2.000 cadires no numerades, de les quals s'han repartit ja la majoria, gratuïtament a través de les associacions del barri. Tanmateix, malgrat no tindre cadira es podrà veure l'obra des de la platja, com s'adverteix en este gràfic confeccionat per El Periódico, que també anuncia que la retransmissió acabarà cap a les 00:30 hores, disposant-se d'una línia d'autobús especial a plaça Catalunya fins a les 2:30 hores.