dijous, 30 d’agost del 2007

Monzó i Sostres

Sopar de fi d'un curs. Nou catalans, tres valencians (un i dues), una argentina, un colombià i una italiana. Molts temes de conversa, però, en la meua condició de xafarder, vos explique les dues històries que més em van sorprendre:

- Quim Monzó demana usualment pizzes per emportar totalment plenes de bitxo (vitet, coent)... ¿Tindrà alguna cosa a veure amb la seua
síndrome de Tourette, de la qual va explicar a la Terribas una fantasia impagable junt a Jordi Pujol quan aquella li va preguntar sobre el seu paper com a escriptor triat per fer el discurs inaugural de la Fira de Frankfurt?

- Fa un temps es deia per Barcelona que Salvador Sostres (el que escriu a l'Avui, convergent, adorador d'Artur Mas i la seua esposa, però que va demanar el vot per a Hereu en les darreres eleccions municipals barcelonines, i que és mitjanament conegut a Espanya per la seua col·laboració en la darrera etapa de Crónicas Marcianas) podria ser fill del rei Joan Carles. Pel que contaren (desconec si és veritat), sembla que sa mare, burgesa barcelonina, el va tindre de fadrina -tot un escàndol- i es rumorejava que podria haver estat fruit d'un dels encontres sexuals de Joan Carles fora del matrimoni, quan llavors era encara el successor triat per Franco (que em demanen el motlle del post per les injúries...).

De fet, cercant en google "familia real" + Semon (que és l'empresa de càtering de la família de Sostres per via materna), s'hi veu que són uns servidors fidels de la monarquia, assortidors de bodes reials, encarregats d'enviar a Letizia i Felipe exquisiteces gastronómicas, i de traure-li les punxetes als delicats borbonets: hoy director en Madrid del selecto catering Semon [...] No les pasaría a Sus Majestades. A ellos, se les presentan los pescados desespinados; las aves, deshuesadas; la fruta pelada y troceada. 'No te puedes permitir el lujo de el Rey se atragante', ni de que algo le siente mal.

Estaria bé que el rei tinguera un fill bastard així, com el Sostres, tan reaccionari i fastigós, que no para de fanfarronejar dels seus àpats de ric classista a la zona alta de Barcelona, no es cansa de dir 'fill de puta' o 'subnormal' a qui li ve en gana, pensa que
parlar espanyol és de pobres, o que el Dia del Treball, com el de la Dona (i el de l'Immigrant si es celebrara), és una jornada terrible, un dia sòrdid, sinistre. Però allò més trist és que té una bona colla de seguidors, de gent jove que pensa coses com estes: Sóc bàsicament liberal tot i que de vegades semblo conservador. En temps pretèrits vaig ser pacifista però ara ja no. Dono suport a Israel i als Estats Units i reconec que sempre m'ha agradat dur la contrària. Crec que l'home és el centre de l'univers. El mot "progressivitat" te per a mi les mateixes connotacions que "robatori". Escric des de sempre i amb més ganes des que vaig descobrir en Salvador Sostres. Penso que la millor manera de gastar-se els diners són els sopars i els viatges. Amb gent així el futur de Convergència fa molta por...

Addenda:
El vigilant del far sobre el bufó en 2004.
C.E.T.I.N.A. i les perletes d'en Sostres.
Segons Saül Gordillo, Salvador Sostres: "fill de puta"


7 comentaris:

una lingüista ha dit...

Ostres, això d'en Sostres sí que no ho sabia..! ;-) Seria tot un cop d'efecte, si fos cert! Hahaha! Tots els seus acòlits es quedarien amb un pam de nas...!

Amb el teu permís, t'afegeixo al meu llistat de blogs recomanats!
;-)

Xavi Bellot ha dit...

Quan el senyor este va eixir per primera vegada a Crónicas Marcianas em va vindre al cap de seguida això que va dir sobre que l'idioma espanyol era per a pobres... Amb això el personatge ja es defineix perfectament.

Vent d Cabylia ha dit...

Anna, i tant que tens el meu permís. Gràcies per l'enllaç. Sembla que, afortunadament, el teu independentisme s'apropa més al de la Simó que no al de Sostres.

Xavi, és que diu això i tantes altres coses més. És d'eixos rics que provoquen revoltes populars, que, potser, també són necessaris...

Guillem Mercadal ha dit...

Me n'he trobat uns quants jo de blogs de gent seguidora d'en Sostres, que xerren d'aquest liberalisme salvatge. Tots són joves, de bona família, formats. M'atreviria a dir que és un moviment, de resposta a moltes coses, però també causat per la ignorància i l'egoisme, que sembla que és el que es porta avui en dia. Em fa pena.

Vent d Cabylia ha dit...

Doncs sí, es tanquen en la seua bombolla de riquesa i au, a gaudir de la vida i menysprear la resta del món...

Raül Alcón ha dit...

Em sap greu aigualir-vos la festa nois, però no sóc convergent ni ric...

Salut!

Anònim ha dit...

Em sembla que aquest rumor és una operació de desprestigi. De desprestigi envers el Juancas, esclar.