dijous, 30 d’abril del 2009

L'amplària dels vídeos del youtube

Este serà un post ben simple, merament informàtic. He constatat que la majoria de blogs de la catosfera insereix vídeos conforme els facilita el mateix youtube, tot i que la seua amplària supere normalment la del cos del text dels blogs. Per això, en moltes ocasions queden desquadrats i dificulten la lectura o simplement "fan lleig". Hi ha una manera molt fàcil de corregir això i posar l'amplària que ens vinga de gust. Per exemple, el vídeo que vaig enllaçar l'altre dia de l'arquebisbe Osoro pregant en valencià venia "de sèrie" amb la següent manera d'inserir-lo [li lleve el símbol "<" inicial i la part del mig, que ara no ens interessa, per evitar que el vídeo isca reproduït]:
object width="425" height="344"> [... ... ...] embed src="http://www.youtube.com/v/DXZfDVOh3gI&hl=es&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Per tal de modificar l'amplària només hem de canviar els dos indicadors de la width (amplària). Per al meu blog funciona el valor 405, és a dir, eixe indicador s'ajusta quasi exactament al cos del text de la meua plantilla de blogger. Igualment, el vídeo es pot fer més estret, donant-li valors inferiors, com ara 390, 360 o el que ens parega convenient; el mateix es pot fer amb la height (alçària), fent-lo més o menys alt. Per exemple, el vídeo de l'arquebisbe Osoro, al qual simplement li vaig canviar l'amplària va quedar així:
object width="405" height="344"> [... ... ...] embed src="http://www.youtube.com/v/DXZfDVOh3gI&hl=es&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="405" height="344">

7 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

Què fort que em pareix, Vicent actualizant per la vesprada!! No són les set del matí... de l'Arquebisbe m'he trobat per casa unes fotos sopant amb ell fa un temps.

Vent d Cabylia ha dit...

Tranquil·la, dona, que en realitat he actualitzat este matí amb un text sobre nacionalisme, però -com m'han dit per ahí- he tingut un postus interruptus i he preferit deixar-ho per a la setmana vinent...

novesflors ha dit...

Moltes gràcies per una informació tan interessant. Ho desconeixia totalment. I ara, si m'ho permets, et pregunte: Això es pot aplicar al reproductor de goear? De vegades surt massa gran per a l'espai on el vols posar.

Anònim ha dit...

M'encanta l'expressió "fa lleig". Sóc dels que la use moltíssim i vore-la en un post a Vent d Cabylia m'ha fet molta il·lusió.

I és que és de veres. Este consell tècnic és interessant per evitar que les web facen lleig.

Ansiós per llegir el post interruptus sobre el nacionalisme.

Toni

Vent d Cabylia ha dit...

novesflors, no ho he provat mai, però en principi també ha de funcionar per al goear. Per exemple, la cançó de Marisa Monte que vas inserir l'altre dia ve amb este enllaç:

object width="353" height="132"> [... ... ...]http://www.goear.com/files/external.swf?file=8ff84e3" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" width="353" height="132">[... ...]

Però si li canvies els valors numèrics de width (353) i height (132) l'amplària i l'alçària canviaran al teu gust.

Salutacions Toni. Com he dit, la setmana vinent tornarem amb el post eixe que ha quedat a mitges.

aurora ha dit...

moltes gràcies, Vicent!!
ja he transformat un vídeo que, efectivament, feia lleig...

Salut!

Ricard ha dit...

hehehe, jo no ho havia fet per gossera, però ara m'hi sent obligat... Gràcies! ;)