diumenge, 18 de març del 2007

¡C' est la marche des evenements!

Mãemeua!!

Mãemeua! finalitza en juny de 2006. L’estiu es presenta extremadament calorós i els problemes assetgen l’equip de producció de La Pellofa. Els principals actors exigeixen més diners per renovar, arriben temptadores ofertes per marxar a TeleBloc de Gandia i desavinences personals enterboleixen l’ambient. A començaments de la tardor alguns prohoms de Sueca es mobilitzen per aconseguir no perdre una de les senyes d’identitat local i, en connivència amb la Caja Rural de la Valencia Castellana, creen una empresa fantasma per avalar un crèdit que permeta la renovació de l’equip actoral i el manteniment del programa a SuecaTV (Joan Fuster, però, no vol diners i l’han de convèncer portant-li un container de Cardhu a la porta de la casa). Així, els xics de Mãemeua! decideixen no canviar les salubres aigües de la marjal suecana pel refinament gandienc i es queden als platós del carrer del Sequiol. Amb tot, el retir espiritual d’un dels Benissants, aclaparat per l’espiral nihilista en què havia caigut a causa de la fama, obligarà a fer alguns canvis.


D’esta forma comencen els preparatius d’una versió 2.0 del programa, que, sense ser la segona temporada de Mãemeua!, s’inspirarà en aquell i es dirà Mãemeua!! Producció, amb els diners del crèdit, es permet el luxe de llogar un hotel rural a les muntanyes del Comtat durant quinze dies, en els quals se succeeixen les reunions, les brainstorming, les parrandes i els afers amorosos entre els membres de l’equip (Fuster, però, aprofitarà el retir per anar reescrivint el Nosaltres). Finalment, dibuixades les principals línies argumentals del nou programa, amb les panxes plenes i els cors agraïts, l’equip abandona la comarca i parteix cap a la Ribera. Ja a Sueca el director de producció decideix incorporar Pau Cortina, un nou presentador que serà provat al primer capítol; també contacta amb Mr. Cabota per tal que intervinga en les tertúlies de Ca Fuster. Les gravacions s’inicien durant el mes de desembre i, després de superar les reticències del Glopejãor a continuar amb el seu personatge –temorós que l’encasillen–, l’equip de muntatge pot començar a treballar a finals d’any. Per fi, el 25 de gener de 2007, 217 dies després del darrer Mãemeua! comença Mãemeua!!


El primer capítol de la segona temporada, Per câ bugâ perguem un llənçol, juga a la desorientació. El lloc web anuncia un 14% extra de blau en el títol, però el programa no el presenta; la falca publicitària anuncia la conversió de Joan Fuster en Fusterman, però el nou personatge no hi apareix. Amb tot, el programa s’estrena amb èxit a la televisió local i prompte aconsegueix repercussió mediàtica a tot el món: és censurat pels poders fàctics d’internet com ara Youtube o Metacafe (no interessa que l’humor àcid contamine les ments del poble), però I-Film, una illa de llibertat d’expressió encara resistent, acull la difusió internacional del capítol. El nou lliurament no defrauda...

(...Continuarà)


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai, m’a qu’eres friki, mãemeua.

Vent d Cabylia ha dit...

Aixina m'agrâ, roscanißant com Toni el Mestre mana. Ja saps que em ric per no plorar...

Anònim ha dit...

ie!. Eres un crack!

Paguem el que vulgues; te nombre cap de comunicació, amb dietes, cotxe d'empresa i jet privat pâ que vingues a vore les falles i la copa de l'Amèrdica!

Ja pots dir que curres mes que nosaltres, xe!.

PD. En quan al senyor Andarella, recordeu que les vacants de gioniste-corresponsal i cap de guionistes-corresponsals segeixen vacants!.