dimarts, 6 de març del 2007

Carolina Ferre a 8tv

L'equip de presentadors d'Envasat al 8

Ahir s'estrenà el programa Envasat al 8 a 8tv, un canal privat -del grup Godó, el mateix que La Vanguardia i RAC 1- que emet per tota Catalunya. Serà emès en directe a diari de dilluns a divendres aproximadament des de les 00:00 h. a les 00:45 h.

El dossier de premsa defineix el programa com una ullada diària, directa i incisiva, al millor dels mitjans de comunicació. Sota la presentació de Carolina Ferre, cadascun de la resta de col·laboradors comenta els talls del dia més curiosos, polèmics o destacables emesos a les ràdios, televisions o a internet, en clau d'humor i "bon rotllo". Començant d'esquerra a dret, Jaume Buixó s'encarrega de comentar el més interessant d'internet i els blogs, Enric Lucena del contingut dels diaris, Tatiana Sisquella dels programes radiofònics, i Natza Farré, desbocada en comparació amb la seua intervenció en De llibres amb el Villatoro al costat, aporta les millors imatges televisives del dia.

El programa està produït per Cancuca i Veranda TV, les mateixes productores del Polònia, sota la tutela de Toni Soler, i la veritat és que sembla que el programa compleix les expectatives creades. És divertit i pot arribar a haver molt de ganxo entre els presentadors, tot i que encara és massa prompte per saber-ho.

Precisament, fa uns dies parlava al blog dels parlars a la televisió pública. En este cas, tot i que 8tv no és pública sinó privada, ha apostat per la presentadora valenciana Carolina Ferre. La nodrida colònia valenciana a Barcelona i Catalunya n'estigué molt pendent. El tercer SMS enviat al programa deia una cosa així com: Jo també sóc valencià. No t'amagues l'accent, eh Carolina? I poc després arribava un altre: Vixca els valencians (i vos assegure que jo no em gaste els diners en missatgets a la tele). Finalment un altre deia: Viva Cocentaina y viva la madre que te parió. De fet, les floretes a la Ferre no pararen d'arribar: guapíssima, el canvi climàtic ha arribat amb tu, anuncis a la nòvia de deixar-la per Carolina, proposicions indecents de fer-li 3 mascletaes sense traure-la, es parlava de les Ferrenotícies i de la Teleferre, etc. Fins i tot, un va amenaçar: Buenafuente, tremola, que les ex no perdonen.

En línies generals, sembla que Carolina Ferre (que d'ací poc també presentarà un programa setmanal a Canal 9) va recuperar el saber fer i la gràcia de Tela Marinera, ja que les tasques de presentadora i comentarista eren molt paregudes. Pel que fa al seu parlar, es va adaptar a l'estàndard català com si fóra, per exemple, una presentadora lleidatana, sobretot en el lèxic i algunes formes verbals (cop, aquí, aquestes, som'hi, veure, fos, sortir, us, imagino, penso...), però ni de bon tros va perdre l'accent valencià tal i com li demanaven, contrastant, per exemple, amb la Mabel Martí d'El Club, el programa d'Albert Om. Fins i tot, Carolina va eixir en defensa dels valencians quan se'ns va caracteritzar per les nostres "urbanitzacions de luxe", dient una cosa així com "vosaltres no parleu molt, que també teniu lo vostre". Tot plegat: molta sort per Carolina Ferre, que té el cor furtat a molts valencians, i per a Envasat al 8, que potser ens alegre una miqueta abans d'anar a dormir.



28 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore si té més sort que a la Sexta...

Vent d Cabylia ha dit...

El programa és prou millor, i no està tot guionitzat fins als límits com allà. Crec que no marcarà època com l'antic "Vitamina N" de Jordi Gonzàlez a la mateixa cadena, però almenys un parell de temporades supose que aguantarà.

Pere Fuset ha dit...

Quina sort tindre a Carolina de nou en pantalla. Crec que e´s una d'eixes comunicadores amb les que entren ganes de fer-se un café. Quin típus de programa farà a Canal 9?

Vent d Cabylia ha dit...

Buf, el de Canal 9 em sembla que no pinta tant bé. Crec que es de "nostàlgia" i sorpreses a algun convidat famós. Supose que serà tipus "Un tomb per la vida", però no ho sé segur.

Anònim ha dit...

"va recuperar el saber fer i la gràcia de Tela Marinera, ja que les tasques de presentadora i comentarista eren molt paregudes."

nano...el programa era malísimo, el partener sí que amortizaba la fama: http://blogs.periodistadigital.com/blogaudiovisual.php/2006/04/20/sobre_el_caso_eduard_fores

Anònim ha dit...

http://blogs.periodistadigital.com/blogaudiovisual.php/2006/04/20/sobre_el_caso_eduard_fores

quise decir

Vent d Cabylia ha dit...

No, "Amb el cor en la mà" és molt millor... Tant la Ferre com el Forés eren bons experts en el xafardeig criticó, una altra cosa és que a tu no t'agraden els programes del cor.
I el Forés sí que ho aprofitava, sí. A Gandia era el terror del "Coco loco", però allò que li van fer va ser una vertadera putada.

Xavi Bellot ha dit...

Em vaig baixar del Youtube el vídeo de la primera emissió del programa, i la veritat és que estava molt fresca i, com sempre, tirant del carro dels col·laboradors. A més, sense perdre l'accent! Algú em deia que era un pas enrere en la seua carrera, però crec que és tot el contrari. En primer lloc, no és una tele local, sinó una autonòmica privada. A més, així s'està obrint un mercat nou i, potser, la possibilitat de treballar en TVC. En definitiva, una gran notícia.

Vent d Cabylia ha dit...

Sembla que almenys en l'estrena l'audiència va funcionar: un 3% de share català, dada a la qual moltes voltes no apleguen La 2 o La Sexta en "prime time".

Anònim ha dit...

siempre me ha gustado carolina en todos sus programas, y aunque en sus ultimos programas no ha tenido la suerte que se merecia por culpa de las cadenas la audiencia no la abandonado nunca. Creo que envasat al 8 es un buen programa y carolina asi como sus colaboradores estan geniales, carolina hablando valencia-catala, esta como en sus mejores tiempos, elo programa ira a mas si le dan su oportunidad que no dudo que asi sera...un ruego para said, de donde has sacado el video del programa youtube, dime como lo has hecho porque yo me pongo y no encuentro ningun video del programa, te agradeceria que me dijeras como lo has hecho, pues yo no he podido ver el programa porque no cojo la cadena, solo he podido ver un trozo de una paginaweb....gracias de todo corazon espero tu informacion.

Anònim ha dit...

en el mensnaje anterior me he equivocado de nombre cuando pedi informacion de youtube para bajarme el vidio del programa, quise decir xavi bellot...gracias y espero tu contesta.gracias.

Vent d Cabylia ha dit...

Supose que Xavi es referirà als primers minuts del programa que estan disponibles en el mateix enllaç que he posat en els comentaris, és a dir, en esta direcció:
http://www.youtube.com/watch?v=dOQ0BrE7Z7c

Anònim ha dit...

gracias por contestarme cabyla, no creo que sean tan pocos minutos de video los que vio xavi, pues poco da para opinar, yó creo que debio se mas minutos, de todas formas porque no se cuelgan un ratito de videos del programa diario...esque somos tantos los que no podemos verlo y estamos deseandolo ver.gracias. si encontrais capturas del programas o videos, por favor anunciarlos aqui. gracias.

Anònim ha dit...

CABYLIA, espero que nos tendras informada del programa que proximamente comenzara en canal nou y que sera presentado por carolina, si sabes algo haznos algun comentario, colaboradores, artistas invitados dia, fecha ,en fin y tambien critica del mismo, espero que tambien se pueda colgar algun video.

Anònim ha dit...

cabyla, carolina ferre, volvera a envasat al 8, o se tomara un tiempo de baja para criar a su bebé, porque envasat al 8, han dejado de emitiirlo, puede ser que lo hayan retirado, sabes algo? de todas formas cuando carolina dejo el programa bajo enteros, carolina le daba un aire de efrescura y diversion que no tiene ahora, exceptuando sergi que es un gran humorista. si sabes algo contestame,gracias.

Vent d Cabylia ha dit...

Envasat al 8 havia tornat, però en un altre format, que era una desgràcia, i en un altre horari de ferotge competència. El feien des de mitjan setembre de 21 a 22 hores, presentat per Sergi Mas i amb Natza Farré i una altra, que no tenien gens de gràcia. Ho van canviar tot i la van cagar. De fet, sembla que des de fa poc l'han tret de la graella (no m'havia adonat però esta setmana jo no el fan).

Desconec totalment si tornarà en l'antic format, de mitjanit, amb la Ferre i tots els col·laboradors a taula, i amb el ritme i la gràcia d'abans. Tant de bo que sí, perquè molts ho agrairíem.

Anònim ha dit...

gracias cabylia. Estoy totalmente de acuerdo carolina ferre y sergi mas con los anteriores colaboradores tenian mas gracia, carolina le daba un plus que ahora no tenia y eso que sergi mas es todo un crak, pero esta nueva temporada se hacia lento y sin chispa, francamente malo, carolina, según comentaron en chanel 4, donde ella colabora una vez por semana le faltan muy pocos dias para ser mama, si no lo es ya, supongo que se tomara la baja por maternidad y el año prxoimo espero que vuelva a 8tv y retomen todos envasat al 8, era fantastico, aunque creo que esta rebiendo ofertas para hacerse cargo de programas en otras cadenas, no creo que carolina se vaya fuera de barcelona a trabajar mientras este criando a su bebe, espero cibylia, que nos informes al respecto ah! y si sabes algo del feliz acontecimiento tambien. gracias.

Anònim ha dit...

quien es yuri alemany, fotografo, publicista o director de cine.

Vent d Cabylia ha dit...

No tinc cap tipus d'informació privilegiada sobre la Ferre. Sé el que pot saber qualsevol interessat: Yuri Alemany és realitzador i ha treballat sobretot en el món de la publicitat (però també ha fet documentals i altres creacions audiovisuals). A més, el pare del fill de Carolina.

Anònim ha dit...

gracias cabylia, como en algunas publicaciones se decia que era publicista y en otras realizador, director, no sabia exactamente y basicamente en que trabajaba, e intentado ponerme en en pag. web pero no lahe encontrado, me gustan algunos de los trabajos que he visto y me encantaria saber mas sobre su trabajo. gracias.

Anònim ha dit...

pa los enamorados de carolina ferre, que por cierto somos muchos, os comunico que la encantadora y gran profesional ha sido mama de un según me han dicho precioso y gupisimo niño, carol esta muy feliz y emocionada, vamos loquita por su bebé, los que han podido ver y conocer a la popular presentadora en elcento hospitalario han quedado cautivados por la belleza y simpatia y sencilez de la periodista. Enhorabuena carolina y que prontito te volvamos a ver.Besos.

Anònim ha dit...

felicitats carol y Yuri, por este niño tan guapo y sanote que habeis tenido, muchos besos. Que pasa con 8tv, pues han eliminado varios programas que tenian buena audiencia y ayeer se despido el presentador del programa amics i conguts, ahora entiendo porque desaparecio por arte de magia envasat al 8, quiere decir esto que la cadena estaa en crisis e incluso cerrar su emision, ruth jimenes ha fichado por tvE, sabes algo cabylia...

Anònim ha dit...

carolina ferre ha tenido un niño, precioso por cierto, se llama Milo, tanto carolina como yuri estan locos con su pequeño. felicitats.

Anònim ha dit...

Hola Cabylia, soy una fan de yuri alemany, me gustaria, pero no logro encontrar ningun trabajo reciente ni fotografias de este genial foto-publicista, sabes donde ponerme para encontrar cosas de alemany. gracias.

Vent d Cabylia ha dit...

No, la veritat és que no sé res de Yuri Alemany. Ho sent.

Anònim ha dit...

Gracias, por contestar, de todas formas si algun dia te llega alguna noticia de algun trabajo de yuri alemany, te agradecere lo pongas. Gracias.

Anònim ha dit...

Yo estuve alli, me gusto mucho carolina, fresca y muy guapa despues de su msaternidad, la verdad es que siempre ha sido muy bella, pero la vida francamente precisoa, el programa me gusto, interesante y los cantantes muy buenos, lo que si espero que carolina tenga mas margen de tiempo en las entrevistas pues parece que las preguntas las ponga todas en calzador, me gusto y espero que podamos verla durante mucho mucho tiempo, es divina.

Anònim ha dit...

Cabylia,sabes si el programa se graba en barcelona, espero que si lo sabes me contestes y hagas un comentario sobre el programa, saludos.