divendres, 21 de desembre del 2007

Internet, una seguretat enganyosa?

M'acomiade per uns dies, potser una setmana, potser un poc més. Vaig cap a València i en les darreres visites tots els meus veïns han protegit les seues xarxes inalàmbriques amb contrasenyes, o siga que dubte que puga connectar-me a internet. A més a més, si demà em toca la Grossa de Nadal no m'espereu per ací en uns mesos (tot i que com només es tracta d'una vana esperança orwelliana, hauré de retornar a les pantalles dels ordinadors en breu).

I m'acomiade amb una breu reflexió que vaig sentir l'altre dia no sé on: internet ens ha donat una seguretat individual -no sé si positiva o negativa, ahí ja no entre- impensable fa a penes uns anys. Qualsevol cosa d'ús més o menys comú que vulguem saber, fins i tot més enllà del saber enciclopèdic, ho hi podem trobar amb una simple cerca al Google, des dels tipus de malalties que ens ha dit el metge que patim a la recepta de l'arròs amb fesols i naps.

Dos exemples personals molt simples: d'una banda, en certa ocasió, tinguérem un debat sobre el sistema respiratori de les abelles, com s'ho fan per respirar? tenen pulmonets? I, d'altra banda, fa ben poc vaig adonar-me que em sonava moltíssim esta cançó de Roger Mas i Refree,
Ma solitud, que em pensava original d'ells:


Doncs bé, en primer lloc,
les abelles no tenen sistema pulmonar sinó que oxigenen la seua sang a través dels espiracles que tenen als costats, generalment al tòrax i l'abdomen, uns xicotets forats a través dels quals penetra l'aire, estenent-se per l'interior del seu cos. I, en segon lloc, pel que fa a la cançó de Mas i Refree, evidentment no és seua, sinó que és una versió d'en Moustaki, pràcticament amb el mateix títol de Ma solitude:

Mengeu molts torrons, farteu molt en els dinars i sopars col·lectius, i mantingueu-se bons. Bon nadal!



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon Nadal, i que vaja bé per les Valències!

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

Hola:

Que vaja bé per ací. I quan tornes, potser canvies l'*inalàmbriques per sense fils, que la primera deu vindre de l'alambre, ¿no?

Tan bé com s'està a Barcelona... Ai.

Emili Morant ha dit...

Home, si et toca la grossa de Nadal podràs tindre més temps per a escriure, i posar-te Internet via mòbil i tot. (Supose que "no m'espereu per ací" voldria dir per Barcelona...)

Ostres, després de llegir per la blogosfera les tradicionals (i no per això menys fundades) visions crítiques del Nadal consumista, m'ha agradat que t'acomiadares fent una breu apologia de la fartera - també és la meua part preferida d'aquestes festes. Torronet, xocolate, alguna gamba que sempre cau...

Soca ha dit...

Que passes unes bones festes de Nadal (també ho desitge pels molts que es passen per ací).
Els que pugau descarnsar, feu-ho.

Bon Nadal i feliç 2008.