dijous, 18 de desembre del 2008

"Treballar per la nostra terra"

L'intent de refundació valencianista del BLOC simbolitzat per la proposta de ponència política redactada per al Congrés de març de 2009 també ha tingut efectes notables en el discurs públic del seu principal dirigent, Enric Morera. Per primera vegada i sense embuts parla de nació valenciana i de valencianisme estricte, com podeu observar en l'entrevista que enllace baix, publicada a Bon Dia Torrent i Pàgina26TV. De fet, tot i que caldrà esperar a les reaccions de la militància en el susdit congrés, el canvi de full de ruta ja ha començat a tindre efectes entre els mitjans afins als socialistes valencians, que en a penes una setmana han dedicat un article de crítica de Jesús Civera i una notícia en què Morera apareix com un exaltat en contraposició a les propostes raonades i el suposat valencianisme popular dels polítics del PSOE. Ja veurem com evoluciona tot; mentrestant, com deixava escrit el capellà Pere Joan Porcar en 1606:
Els que hui manen [...] Déu los castigue ab sa divina justícia per haver venut, i perdut i traït la terra.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

aunque la mona se vista de seda...

Anònim ha dit...

Jo ja me l'imagine amb la taronja en la mà i posant-li-la a ZP en els morros ("sap vosté lo que és açò?).

Del discurs destaque sobretot el "mohatros" tonihostalenc i el "lo nostre". I és que...Roda el món i torna al Born. Ha "naixcut" la reencarnació de Lizondo...

Marc Peris ha dit...

Ahlan ia Vicent!
He descobert el teu bloc des del de l'Aurora. Pareix que anem fent un teixit Valencià des de la blocosfera. Jo sóc un valencià perdut a l'illa, si vols fer una ullada als meus blocs:
http://marcperis.blogspot.com/
http://desdelilla.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Amic, Vicent. Molt d'acord amb el teu post.
Però, cal aclarir que no és la primera vegada que Morera parla de nació valenciana fa un any, ja ho va fer a Barcelona quan es va presentar la Casa Gran de'Artur Mas. Deixe l'enllaç al vídeo de vilaweb (minut 2)

http://www.vilaweb.tv/?video=5018

"...nosaltres des del valencianisme polític, des d’una força compromesa amb la nació valenciana, amb el nostre país, anem a treballar per a cooperar amb estes idees. Crec que són idees que no només aprofiten per Catalunya, que són importants, sinó també pel País Valencià.”

Anònim ha dit...

T'estan fent famós, Vicent, a força d'assenyalar-te amb el dit. Eixe, eixe "jove medievalista" que gosa no seguir "a pies juntillas" a Sant Fuster, patró i màrtir del socialisme espanyol ubicat al nostre país. No, si al final et convertiràs en un intel·lectual orgànic del "neoblaverisme" (uuuuuhhh!).

Vent d Cabylia ha dit...

Marc, tinc pendent una bona actualització de blogs... Quan puga!

Resta de gent (hui sembla el dia de l'anònim): és més senzill encara, digueu-li valencianisme.

Anònim ha dit...

Interessant, i una cita de Porcar ben encertada.