diumenge, 3 de febrer del 2008

V Baixada a peu del Carraixet

Escrit de diumenge a la nit:
Abans d'entrar en la matèria setmanal, no vull deixar passar el dia sense deixar constància de la bonica jornada de diumenge que he passat novament a l'Horta Nord amb la Colla Ecologista i Cultural de Massarrojos, l'Associació Cultural Macarella i altres amics, amb els quals he fet la V Baixada a peu del Carraixet, com ja comença a "tocar" cada any el primer diumenge de febrer. Des de Bétera a Alfara pel barranc, passant per les restes d'una vila romanovisigòtica i les de l'alqueria andalusina (amb la seua torre d'ací el costat) de Bufilla, on ens hem fet un bon esmorzaret d'entrepà i cacaus abans de la paelleta de rigor.

Entre moltes coses que hem vist i comentat, cal destacar la falta de respecte de les autoritats constructores per la natura, criticable no només per la falta de respecte en si, sinó per les nefastes conseqüències que poden ocasionar, per exemple, fer una carretera d'accés a un polígon industrial pel mig del barranc. Després vindran les inundacions i la culpa serà de Zapatero per no llevar les canyes...

D'altra banda, ens hem assabentat de la imminència de la construcció d'una nova autovia anomenada amb tota la cara dura per la Conselleria d'Infraestructures "Via Parc Nord" (l'antic projecte de "corredor comarcal"), perquè al costat de la carretera, que constituirà una nova fita d'estrangulació i contaminació per a l'horta [ací podeu vore el trajecte], posaran els seus arbrets i són tan menyspreables que a canvi de fer-la ofereixen el tan reclamat soterrament de vies a molts pobles. Si hi ha problemes de mobilitat, primer caldria maximitzar l'ús del transport públic (amb més freqüència, més connexions secundàries i un horari més ampli), no?

Finalment, cal dir que no hi ha res com tindre bons amics. Gràcies al Sequier per fi hem tastat (els dos) el Torró Viena de Meivel. I ben bo que estava (i a bona fe que tots els que hi havia a la taula se n'havien fartat de xicotets). Au, i ara a vore els Goya (de moment la sobrevalorada El orfanato arrasa). Per cert, per a qui vulga apuntar-s'hi, a primers de juny es farà la I Baixada al Palmaret. Ja tornarem a avisar...


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare de Déu... el torró viena de Meibel! És una llepolia que identifique amb la meua infantesa, amb les sessions dobles dels cines del poble.
Encara que tard, benvingut al club dels amants del torró viena!

Anònim ha dit...

Ja que hi fas esment, que la gran triomfadora dels Goya siga "La soledad" és pur lirisme o només esnobisme?

Anònim ha dit...

Que susto! creia que era la torre d'Espioca!

I visca el torró Viena, que jo sóc importador a Barcelona via Euromed.

Anònim ha dit...

http://fesunbotutil.blogspot.com/

Vent d Cabylia ha dit...

Quina banda d'addictes al xocolate Meivel!