divendres, 6 de juny del 2008

Insultem, insultem!

Despús-ahir Marta i Josep Vicent reclamaven més atenció a les ofenses en la nostra llengua. El català Pau Vallvé ja ho havia pensat i va convocar un concurs d'insults per a fer la cançó del vídeo. No estaria malament una versió valenciana particularitzada, que, com deia Kirikú, no serà perquè ens manquen paraules: tio Toni anima't i deixa't de remasteritzacions dels collons!


Pixamandúrries llardós. Vés a pastar fang, albercoc. Australopitec, cul inquiet, gra de pus, llepafils, mala pècora, passerell, flipamandonguilles, mosqueta morta, torra castanyes, xitxarel·lo, cagandanes, nas de porc, ploramiques, sabatot, garrepa, panoli, dropo, desvergonyit.
Per fer país insultem en català.
Foll camacurt, tanoca esquifit, palangana, cagarro tou mocós,barjaula, matusser, tita fluixa, panxacontent, buscabregues, aixafabolets, Lladregot, malnascut, bocamoll, bordegàs, bufagaites, gep de burra, baix de sostre, desvirgagallines,
escuracassoles, escoltallufes,
Per fer país insultem en català. Per fer paiiiiiinsultem en català, en català.
Sòmines, nap-buf, perepunyetes, gos sarnós, cagadubtes, baladrer, orellut, ase mort, barrut, pallús en zel, abraçafanals. Capsigrany, botifler, empeltat, tabalot, tastaolletes, xirucaire, pelacanyes, escalfabraguetes.

Per fer país insultem en català. Per fer paiiiiiiiinsultem en català, però no el de fa cent anys.



5 comentaris:

Dessmond ha dit...

Pots avançar algun insult valencià valencià?

Unknown ha dit...

per exemple, molt usat a Castelló de la Plana és:

Caguerà amb floretes!

O bé:

Borinot de sèquia!

n'hi ha de valencians, de castellonencs, de morellans, d'alcoians..., però de "valencians valencians" diria que no n'hi ha cap

Corpi ha dit...

Mon tio Pep em deia cantasol. Uns altres que utilitzem a la Safor són: caga-mànecs, talla-ramals, furta-làpides i acaba-cases.

Vent d Cabylia ha dit...

Dic jo que "valencians" seran tots aquells que es diuen en "valencià" (dels Ports al Baix Segura), però això ja és cosa del nom de la llengua i millor que no entrem en la qüestió...

Pel que fa als insults, jo no n'empre massa i solen ser prou fluixets: és més burro que Tacó, és més burro que manat a fer, està més bobo que una col, és (o està fet) un sanguango, un sapalastrop, un cagandanes, un trompellot, fava, bajoca, albercoc, penco... Ja més fortets: perro (en valencià, sí), tinyós, pudent, bord o refilldeputa (que jo pensava que era universal, però ací, almenys a Barcelona, no l'he sentit mai).

Anònim ha dit...

açò és una caguerà en floretes, molt de Castelló (província?). Per Vilafranca estan encara vius galomo (gandul), pell (puta), papafigo, carbassí, tarugo. En re- tenim redéu, reostia, recollon, però refilldeputa no ho és tant.