Hui vos porte un encàrrec des del Japó que pot dur premi, potser absurd i estrafolari però premi al cap i a la fi. Com bé sabreu -he donat la murga considerablement- he estat participant en la traducció al japonés del Llibre dels fets de Jaume I que ara arriba a la seua fi (segurament el Servici de Publicacions de la Universitat de Kyoto la podrà publicar a finals d'enguany o començaments de 2010). Així les coses, ara estem encarregant-nos dels detalls finals: proves d'impremta, taules, índexs, llistes cronològiques, fotografies...
I ací entreu vosaltres: cansats de veure sempre les mateixes fotografies als llibres sobre el rei conqueridor i amb afany estalviador hem demanat imatges de llocs, espais i monuments relacionats amb Jaume I a la nostra xarxa de contactes pel món. Tanmateix, tot i que hem aconseguit fotografies molt bones, encara tenim lloc per a unes quantes més que ens manquen i que voldríem posar. Per exemple:
I ací entreu vosaltres: cansats de veure sempre les mateixes fotografies als llibres sobre el rei conqueridor i amb afany estalviador hem demanat imatges de llocs, espais i monuments relacionats amb Jaume I a la nostra xarxa de contactes pel món. Tanmateix, tot i que hem aconseguit fotografies molt bones, encara tenim lloc per a unes quantes més que ens manquen i que voldríem posar. Per exemple:
- L'estàtua de Jaume I al Parterre de València (sí, no en tenim cap foto!)
- El riu Xúquer. Una imatge bonica del riu Xúquer en què es veja tota la seua grandària i cabal.
- El castell de Bairén. Alguna fotografia del castell de Bairén al tossal de Sant Joan de Gandia, o en el seu defecte la vista que hi ha des d'allí mirant cap a Gandia.
- El castell de Xàtiva. Des de lluny, que es veja tot el recinte emmurallat.
- Les muntanyes de la Marina, el Comtat, la Vall d'Albaida. Imatges del Benicadell, del pas de Cocentaina, de Tàrbena, Guadalest, Penàguila, etc. On es veja el caràcter muntanyenc dels dominis d'al-Azraq entre 1248 i 1258.
Ves quina cosa!
11 comentaris:
De l'estàtua de Jaume I al Parterre tens per exemple esta foto que hi ha a Wikimedia Commons -el magatzem d'imatges de Wikipedia. Segons diu, l'autor l'ha posada sota llicència de domini públic, així que podeu utilitzar-la lliurement -supose que citant la font i l'autoria.
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Val%C3%A8ncia_jaume_I.jpg
M'estranya que demanes la foto de l'estàtua al Parterre. Espere que els expliques als lectors japonesos que la caracterització que en va fer l'escultor Agapito Vallmitjana del rei conqueridor és molt fotogènica però poc rigorosa. Per què no la pintura mural amb Jaume I entrant a València, que hi ha al Castell d'Alcanyís?
Moltes gràcies David!!
Joan, la de l'estàtua de Jaume I al Parterre de València -si la posem- és per a la introducció, l'apartat final on parlem del rei com a mite històric recuperat pels renaixencistes valencians i mallorquins (i posats a triar una imatge doncs agrane cap a casa). De la d'Alcanyís se n'encarrega un aragonés que ens està enviant fotos molt interessants, però no sé si la podrem posar perquè en blanc i negre no es veu molt bé. En tot cas, gràcies per la indicació.
No m'estic de fer una referència a la pintura mural que hi ha a l'interior del restaurant El Generalife, al carrer dels Cavallers de València, just enfront del Palau de la Generalitat. Potser l'haveu vista alguna volta: el rei conqueridor amb una flamant senyera de franja blava. El "no va más" en distorsió històrica. Encara que tampoc és qüestió d'embolicar els japonesos amb el conflicte identitari valencià.
Ehem, ehem... Millor com que no, Joan... Només ens faltava això. Exporta el conflicte!
Hola, primer dir que Vicent ets el meu segon comentari en el meu bloc...molt agraït pels ànims...continue recopilant...
Pel que fa al teu treball sobre Jaume I enhorabona i et demane que fiqueu almenys una foto del primer pam de terra que fou valencià...jo que sé...des del castell de Peníscola, la rambla de cervera del maestrat o una foto del Sénia...
Miguel, fins la institució oficial del regne de València en 1239 no hi hagué 'terra valenciana', tot i que ja ens entenem, vaja... Era simplement terra conquerida pels cristians als musulmans al sud de la frontera aragonesa i catalana (i que els aragonesos, per exemple, pensaven que s'incorporaria al seu regne). En eixe cas, la primera ocupació seria la d'Ares del Maestrat, on hi ha una estàtua de Jaume I que ho commemora, però no no crec que la posem. Tanmateix, a la secció en què es narra la conquesta del nord valencià sí que hi haurà alguna... Ja vorem, que jo no decidisc!
gràcies...de veritat que no ho sabia. Mai et llitaràs sense saber alguna cosa nova...
Havia posat un comentari, però sembla que aquesta no connexió estiuenca que tinc no arribà a penjar-la. Et deia que tot el que demanes, o quasi, ho vaig fotografiar l'any passat. Els drets d'algunes imatges se les quedà l'entitat que feu l'encàrrec, però hi ha bastants i de qualitat més que suficient de les quals encara en sóc el propietari.
Si en vols més, de detalls, envia'm un correu (info@francescvera.com)
Moltíssimes gràcies Francesc. T'he enviat un correu a l'adreça que indiques.
Salutacions!
L'estàtua de Jaume I a la plaça Espanya de Palma? Així s'amplia la clau valenciana...
Publica un comentari a l'entrada