dilluns, 23 de novembre del 2009

Sanz Biosca, músic i poeta

L'engoliment progressiu
de germen supranacional

col·lectiu d'existència

positiva es duu a terme

adobant suc aprovinciat

d'escorça combinat amb

romanç pla d'infinitud a

parts iguals: un repapieg

agredolç, malaltís, on

riuades disseminades

d'empapussats venerables

van succeint-se al voltant

del remolí i la llosa genitores

trinant piu-piu tot xuplant

enfervorits primícia seminal,

compost fertilitzat dels

sentiments imaginats,

cuquera, podrimer essencial

sense ni tast ni nom,

reconeixença i deure

populars i rebaixats, no cal dir.


He pogut trobar este text, juntament amb 172 més, al llibre electrònic gratuït que ha publicat Josep Sanz Biosca, Plaça de Nàpols i Sicília (encants, puces i il·luminats). L'esmentat músic ontinyentí, professor del Conservatori Superior de Música de València, té el bon humor d'arribar a presentar-se com a un honourable professor imbecile who, handled by the Ancient God's grace, write verses and compose music at his old age. I, com ell mateix afirma, el seu llibre és una aproximació poètico-compulsiva a les històries que omplien de vida la Pça. de Nàpols i Sicília, seu antiga del 'Rastrell' a la ciutat de València. Ningú no podrà negar la compulsió dels seus escrits, que, de fet, li donen una força especial a certs passatges, especialment si s'acompanyen i es contrasten amb les seues pròpies composicions musicals, algunes de les quals també estan disponibles a la xarxa; per exemple, Vine, vine Vinalesa:



2 comentaris:

Toni En Blanc ha dit...

Ja ho diuen: 'compartir dóna gustet...' jaja. Així que un llibre gratuït per vore si t'agrada, i si es així, comprar-lo, doncs està molt bé...

Unknown ha dit...

Estimat desconegut sr. Baydal. Gràcies pel seu interés poètico-musical. Açò d'internet és un poc com l'eternitat a l'abast, ¿veritat? Quin gustet meravellós i efímer. Vaig intentar escriure-li al seu correu, però sempre me'l retorna, rebutjat per una 'failure', no sé perquè. Gràcies again!