dilluns, 30 de novembre del 2009

Desdejunem-nos amb l'Informatiu

L'Informatiu, la novetat del dia

Hui comença linformatiu.com, el nou diari digital centrat en la ciutat de València i les principals poblacions de la comarca de l'Horta, sense renunciar a tractar temes de política general valenciana. El projecte -bilingüe- està encapçalat per Julio Gómez, Sergi Pitarch i Juan Enrique Tur, que han comboiat un bon grapat de periodistes i bloguistes valencians a participar en el projecte: hi serem, per exemple, J.J. Pérez Benlloch, Sergi Tarín, Concha Raga, Paco Gisbert, Julià Álvaro, Andrés Verdeguer, Samuel Sebastian, Marc Peris, Francesc Mompó o jo mateix, que escriuré una columna setmanal publicada els dilluns (la de hui ací). Ho han impulsat amb professionalitat i ambició, amb la voluntat de convertir-se en un veritable referent mediàtic per a la societat valenciana. Les circumstàncies no són les més favorables, però tant de bo no quede en una simple aventura; seria una bona mostra que internet permet construir espais d'opinió pública independents dels grans grups empresarials.

8 comentaris:

Clidice ha dit...

Gràcies per l'avís, vaig a llegir-lo :) I molta sort! :)

ginjol ha dit...

Ja l'he vist (i me n'he fet admirador!). Té bona pinta. A veure si va endavant. La teua columneta d'avui... En fi, després de l'any del César Vidal jo crec que ja no poden superar-se. Hi ha una foto de l'ínclit personatge amb la regina d'aquell any (la filla de Fernando Giner) que no té desperdici. La pots veure ací:

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3791_16_397247__VALENCIA-Penat-proclama-Carolina-Giner-Regina-dels-Jocs-Florals

Toni En Blanc ha dit...

Un gran encert. Damunt aposta per la informació de proximitat, i el meu poble té edició pròpia i tot, al càrrec de Andrés supose, així que fantàstic.

german ha dit...

jo els hi desitge el millor i si ho fan professionalment acabaran tenint èxit!. Fa només 3 anys aquesta classe de projectes eren pur miratge; però ara la cosa és diferent. A poc a poc, els mitjans convencionals estan abandonant la informació local i de proximitat i (pense) és un moment bo per a qualsevol iniciativa que vaja en la direcció contrària (a la gent continua agradant-nos que ens conten què passa al costat de casa). Sort i salut!

boira ha dit...

Li he pegat una miradeta a "l´Informatiu".
D´entrada, dir que em sembla una bona idea articular projectes com este. Ara bé, el tema del bilingüisme... home, pense que funcionaria igual o millor si només estigués escrit en valencià, però bé ja s´ho fareu. Fullejant-lo m´he trobat amb esta notícia
http://www.linformatiu.com/index.php?id=123&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=110&tx_ttnews[backPid]=53
parla de la normalització lingüística a Catarroja en perfecte...castellà. Açò és com a mínim de pavelló psiquiàtric.
Ala, que vos vaja molt bé.

Ferran ha dit...

Ja me'l he fullejat i vos done l'enhorabona. Cal que prospere, perque fa falta. Tant de bó no resultara excessivament "local" i parlara de tot el nostre territori valencià quan siga possible.

Vent d Cabylia ha dit...

Gràcies a tots pels comentaris (i a tu, Urbà, per eixa impagable foto que m'ha provocat malsons :D). En qualsevol cas, he de deixar ben clar que jo no tinc cap poder de decisió a L'Informatiu. Sóc un simple col·laborador i ja està.

No puc fer res sobre el bilingüisme del diari. Sobre això només vull recordar en quina llengua s'ha escrit majoritàriament la premsa catalana durant més de 30 anys fins que poquet a poquet el català ha anat guanyant força.

Tampoc puc fer res sobre el marc territorial del diari, que serà exclusivament l'anunciat: València i les 14 poblacions més grans de l'Horta, amb alguna notícia exclusiva de política general valenciana. Sobre això, igualment, només puc dir que ja em pareixeria un miracle si es pot mantindre el diari sobre eixa zona matenint la bona professionalitat que s'intueix. Els periodistes no treballen per amor a l'art i ampliar el territori suposaria incrementar el nombre de professionals. Primer s'haurà de mirar si es pot consolidar el diari i després ja vorem.

En tot cas, encara que ja en parlarem en el seu moment, vos recomane -als que vos corresponga- estar atents a aramultimedia.com, que a partir del gener cobrirà la informació de les comarques de la Costera fins a part de l'Alacantí.

joan ha dit...

Felicite efusivament una iniciativa com aquesta. Espere que es consolide i, millor encara, anime a la creació d'altres diaris digitals valencians i en valencià. La societat valenciana necessita mitjans de comunicació que, des d'una òptica valenciana, contribuïsquen a vertebrar el territori i prestigiar la nostra llengua, tot potenciant la nostra autoestima com a poble. Un país es construeix a partir de la imatge que els ciutadans tenen d'ell, i per a això els mitjans d'informació són una eina fonamental. Ja era hora que els valencians tinguérem la nostra pròpia Vilaweb. Endavant!