divendres, 23 de novembre del 2007

Vilaweb mos vol furtar la paella!

L'expansionisme ultrapancatalanista ataca de nou! Subtils deixebles de l'imperialisme estalinista es dediquen a esborrar tot rastre de cultura valenciana, bo i convertint-la en catalana: primer va ser la paella, després les falles, el Tirant lo Blanch, el Micalet, i ara... l'Inquiet, III Festival de Cinema en Valencià. M'explique:

- Si vas a la seua pàgina oficial, a la secció descàrregues, trobes el següent logo:


- I, en bona lògica, és el mateix logo que trobes en el blog de l'Inquiet, i en els anuncis del festival fets a Valencianisme.com i a Racocatalà:


- Tanmateix, oh tanmateix!, a Vilaweb algun redactor ha esborrat subtilment l'avanttítol III Festival de Cinema en Valencià i ha titulat: El Festival Inquiet projecta més d'un centenar de films en català a València i Picassent. Oh, vils imperialistes, quan n'aprendran???


Més enllà de la conya, em sembla lamentable que algú s'haja dedicat a modificar el logo oficial del festival per esborrar el terme "en valencià". Que la realitat no et xafe la notícia? O és que han de "guiar" la ment del lector, possiblement confós davant una denominació tan natural com la nostra pròpia història? Quin problema hi ha a posar el mateix titular que han posat i al costat el logo oficial de III Festival de Cinema en Valencià?

Precisament si es diguera III Festival de Cinema en Català els quatre desgraciats anticatalanistes que
, segons pareix, hi aniran a protestar per la presència de pel·lícules catalanes, rebrien bastant més suport mediàtic i social. Com es diu de Cinema en Valencià, ells mateixos queden retratats: uns suposats valencianistes anant contra el cinema en valencià? No és que sereu antivalencianistes? Eixe és el tarannà pedagògic i constructiu del valencianisme, que possibilita, alhora, el desemmascarament de l'espanyolisme antivalencianista.

I, siga com siga, estratègies a banda, tingueren raó o no els que han posat el nom, és que el festival de cinema es diu com es diu. A qui no li agrade, que s'ho faça mirar o que es compre un io-io...



8 comentaris:

Soca ha dit...

L'has clavat. Més que interessant article. O siga, per allà dalt també es fan palles mentals.

Si l'idioma és comú, si la unitat de la llengua ens la creguem, no es pot esborrar un dels noms que rep eixa llengua.

És que és increïble.

Emili Morant ha dit...

Deu haver sigut un error informàtic: ja sabeu, al corrector ortografic això de valencià li eixia com una errada. Als del diari Marca ja els va passar una volta, que en una foto de portada va desaparéixer Oleguer al costat dels "4 fantàstics" del Barça. És el software, que va com una carabassera.

una lingüista ha dit...

No sé per què, al Principat hi ha una certa reticència a parlar de valencià, com si això signifiqués que estem fent-ne una altra llengua diferent! Però, a veure, valencià + central + septentrional + nord-occidental + baleàric... = català o diguem-li com vulguem! No hi hauria d'haver cap probema...

Vent d Cabylia ha dit...

Lingüista, efectivament el nom poc importa en este cas si les pel·lícules a concurs són d'Agustí Villaronga, Cesc Gay, Ventura Pons, José Antonio Escrivà o Giovanna Ribes. Però mira...

miq ha dit...

Jo crec que el nom si que importa —si que fa la cosa— i en aquest cas, trobo fantàstic que s'englobi a Agustí Villaronga, Cesc Gay, Ventura Pons... com a cinema en valencià: una prova més, irrefutable, que el que parlem és el mateix.

Sóc dels que advoca fa temps per la doble denominació valencià/català (a instàncies oficials) i en casos com el del logo a no obrir el Photoshop.

Anònim ha dit...

Montilla està preparant les llegions de publilles i trabucaires per envaïr Valéncia un dia d'aquesta setmana, aneu amb compte!!

Vent d Cabylia ha dit...

Tu calla, egòlatra amb un ego com una casa de pagès :DDD
I compte amb el mantenidor del Mètode Ibànyes, que té molt de poder a la catosfera...

Miq, jo pense exactament el mateix, si més no a nivell estatal: català/valencià i un estàndard conjunt. A nivell intern del País Valencià: valencià. I a nivell internacional i científic: català.

Felip ha dit...

Realment és vergonyós. Jo tota la vida li he dit valencià i no veig on està el problema. M'agradaria pensar que s'ha retocat el logo per alguna altra raó, però no hi caben massa possibilitats...