dijous, 22 de novembre del 2007

Què passaria si tothom clicara la publicitat?

Panell publicitari a la ciutat de València (Foto de Mireia Almenara)

Des de fa un temps he posat publicitat del servei de Google al blog. Jo i molts altres. De fet, fins i tot prestigiosos diaris digitals, com Vilaweb i La Vanguardia, o fins i tot Yahoo, els han incorporat. La seua ràpida extensió és comprensible: molt fàcils d'afegir al teu espai web, un disseny al teu gust i molt rendibles si a la gent li pega per clicar-los. I és que, contràriament a altres tipus de "banners" de publicitat, no cal que busques els clients, sinó que te'ls proporciona Google, i no cal que et paguen res per anticipat, ja que només ho fan per cada persona que va al seu lloc des de la teua pàgina.

Amb tot, tampoc et pots llançar a clicar sense fi: la teua IP és invàlida i Google du un exhaustiu control de les IP's que cliquen des de la teua pàgina, tot arribant-te a expulsar del seu servei publicitari si detecta moviments fraudulents. A mi ja m'han avisat que estic sota sospita, però no expliquen la causa (supose que perquè m'he clicat a mi mateix algunes vegades (!!)).

En qualsevol cas, què passaria si tota la gent clicara en la publicitat de tots els llocs que visita? Per cada clic el client que ha contractat Google està pagant i això pot dur-lo a retirar la seua publicitat perquè la despesa siga excessiva: hi ha massa gent anant al seu web, sense obtindre unes visites que realment consumeixen el seu producte. Comportaria això una retirada massiva de clients? Potser no, ja que a alguns d'eixos clients, com per exemple els diaris digitals, ja els va bé simplement amb augmentar les visites per tal de poder exigir més diners als seus anunciants: és un bucle. Ara bé, i la resta de clients? Chi lo sa?

De moment sembla que estan funcionant molt bé i, de fet, si més no per als bloguistes, és un incentiu per escriure més ja que a més posts, més visitants, i a més visitants, més gent que clica benèvolament. En el meu cas no arriba per a pagar el lloguer mensual, però almenys pareix que sí per a costejar una baixada a València...


9 comentaris:

Alibaimor ha dit...

Pues què sort, perquè a mi no em dona ni per a gominoles de pesseta. Ho he incorporat també fa poc (per 'necessaris' motius) però l'experiència està sent totalment decepcionant perquè només havia llegit que meravelles!!

En fi. Supose que funcionara pels blogs molt transitats (o que encara no li he pillat el 'truqui' -s'admeten consells-).

Besiuets

Alibaimor ha dit...

No sé si s'enten el comentari...uy, uy...es matí encara!!

Vent d Cabylia ha dit...

Sí, clar que s'entén. Gominoles de pesseta, quins temps! :D

Felip ha dit...

O_O

Jo me'n posaria, però és una qüestió de principis.

Per curiositat, com t'arriben els diners?

Anònim ha dit...

no sé... ho veig... forçat en una pagina personal pero aixó ja son filies i fobies

Vent d Cabylia ha dit...

Orxater, via transferència bancària.

Casshern, la vida està molt cara...

Anònim ha dit...

Ah si??
Ara m'entero que és tan fàcl aixó de la propaganda...
Pero has de tindre un nombre mínim de visites o algo?
No et compromet a res?
Mmmm...

Vent d Cabylia ha dit...

No, no et compromet a res. T'apuntes, la poses i au. Ni has de pagar ni res de res. I quan vulgues la traus. Per això dic: fins i tot Yahoo, el màxim rival de Google, se'n posa...

Soca ha dit...

Quan baixes per València, et recordaré que te'n pagues una. Jo sóc un dels que clica perquè pugues guanyar-te uns cèntims. T'ho mereixes, però ha de caure alguna cosa.

Espere que els de google no sàpigen valencià i no et diguen res.