dissabte, 7 de juny del 2008

Com els carrancs

Llepons
Personalment pense, i sé que com jo pensen moltes altres persones, que no és lògic que ara ens diguen que no podrem cursar el segon de batxillerat en línia. N’estic segura que no és una qüestió metatècnica ja que hi ha persones interessades en estudiar l’any que ve en valencià. És per això que es deixen de falses excuses i ens donen un servei que tot el món hauria de poder elegir: estudiar en la llengua de la nostra terra, el valencià.
Andrea Soler (Alumna de 1r de Batxillerat L)


Em pareix molt mal el que han fet, des del meu punt de vist no haurien de llevar-la, es suposa que tindre una educació en el nostre idioma és un dret que tenim

Ferran Latorre (Alumne de 4t d’ESO L)


Estamos en Valencia y hay que defender nuestra lengua. No hay derecho a que prometan un curso en valenciano y luego se echen atrás. Es indignante.

Amparo Santamaría (Mare d’una alumna de Batxillerat)


Me parece dar un paso atrás que fomenten la enseñanza obligatoria en valenciano y luego no se continúe en bachillerato, cuando sí se puede elegir en la carrera.

Luisa María Soler (Mare d’una Alumna d’ESO)


No apoyo a los que no piensan en avanzar, y para mí no fomentar el bachillerato en valenciano es retroceder. Tampoco hay derecho a que se curse un bachillerato en valenciano a medias, es decir que nuestros hijos hayan dado primero de bachillerato en valenciano y den segundo en castellano, supondría un gran altibajo en su enseñanza.

Ramón Suesta (Pare d’un alumne de Batxillerat)


Trau la llengua!
Això és el que diu la Conselleria d’Educació per promocionar l’ensenyament en valencià. També diu: “Matricula’t en valencià, naturalment”, “Perquè és la nostra llengua”. I apunta els “Aspectes positius de l’educació bilingüe”.

A l’institut MOLÍ DEL SOL de Mislata estem d’acord amb tot això. De fet, comptem amb “línia en valencià” de 1r. a 4t. d’ESO des de fa temps i aquest curs també en 1r. de batxillerat. Les famílies de gran part de l’alumnat tenen el castellà com a primera llengua, però aposten perquè els seus fills i filles siguen bilingües i els escolaritzen des del primer dia en valencià.

Però ara la Inspecció Educativa ens ha comunicat que ja no continuarà la “línia” ni en 2n. ni en 1r. de batxillerat per al curs proper. No els importa que hi haja uns vint alumnes que podrien formar el grup de 1r. i quasi tants per al de segon. I cada curs arribaran més alumnes a 4t. de “línia”.

Per això, quan arribà a l’institut el paquet de Conselleria amb llibretes, carpetes, etc. amb l’eslògan Trau la llengua, em semblà quasi una burla. De fet, aquesta és la ganyota que els xiquets fan per burlar-se’n, no ?. Fins i tot l’alumnat, concretament de 4t. L (de “línia”), comentà que… tanta propaganda per a què, si després no permet fer el que la mateix Conselleria proposa ?. “Matricula’t en valencià”… haurien de dir: “però no en batxillerat, naturalment“.

És que volen traure la llengua (la que ara esteu llegint) de l’ensenyament ? Com que nosaltres no volem -professorat, mares/pares i, sobretot, alumnat- estem mobilitzant-nos. Comproveu-ho a http://ayater.wordpress.com/
Sofia G. Fuertes, professora de l'institut Molí del Sol




Si podem fer qualsevol cosa per vosaltres (signar papers, enviar correus a alguna direcció, etc.) només heu de dir-ho. Vergonya, senyors, vergonya...


PS: Crec que lo que n'hi ha que fer és centrar-se en la representació de la voluntat popular en defensa de les nostres senyes d'identitat... Honorable Senyor Vicente Rambla, vicepresident del Consell [i la resta són pertorbats].


7 comentaris:

Unknown ha dit...

I encara va la borinoteria aquesta? Fa un parell d'anys vaig escriure això i ara no hi canviaria ni una lletra:

http://www.porcar.net/?p=439

Anònim ha dit...

Ole ole, festa!

Marina ha dit...

Quina foto, per favor.
I quin panorama!

I a més, hipòcrites.

Res nou, vaja.

Beniarres al dia ha dit...

El que vol el PP es Traure la Llengua de la societat valenciana i que tothom parle en castellà i estudie Educació per a la Ciutadania en anglés.

És el que tenim i el que em votat. Ara toca aguantar-se. Això si en poc més d'un any ens han fet un circuit NOU (està Xest) de Formula 1 que ja va pels 82 milions d'euros

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la teua col·laboració. Estem fent tot el que podem, i no volem rendir-nos.

Per altra banda, cada vegada es tanquen més sobre si mateixos; va a ser molt difícil, pero lluitarem fins el final perque tingam una línia en valencià al batxillerat!

Anònim ha dit...

no pot haver una imatge més explícita del que realment ha pretés el Gobierno Valensiano des què està a la Generalidat: traure la llengua per a fotre-se'n en la mateixa cara de tot i de tots. Clar, no és d'estranyar que després la diputació d'alicante, s'haja gastat 170.000 euros en promocionar unes rutes històriques inexistents, per les que, suposadament, va passar aquell mercenari dels moros i dels cristians anomenat SIT Tocacollons... i ale, a reescribir la historia (no em negareu que el SIT és el més espanyol dels conqueridors). Salut!

Corpi ha dit...

Igual volen que s'estudie en anglés, com l'ensenyança per a la ciutadania.