divendres, 17 de novembre del 2006

La Generalitat només hi és per destruir-nos

Entrevista publicada a L'Accent de Joan Sebastià Colomer al poeta català nascut a Palma de Mallorca Carles Rebassa (el poeta que va provocar les ires del PP valencià en guanyar el premi Ausiàs March de l'Ajuntament de Gandia i dir en l'acte de lliurament que era un premi nacional en llengua catalana, amb el nom d'un poeta nacional català, que es dóna en una ciutat catalana):

P.: Com descriuries la situació de la literatura i la llengua catalanes i el rol de l'Estat i els poders autonòmics amb relació a la llengua?
R.:De fraccionament i de voluntat provinciana. La llengua catalana encara no ha aconseguit ser la llengua de referència, ni tan sols en les mateixes organitzacions de l´esquerra independentista. L´Estat intenta, subtilment, destruir la diversitat de què presumeix, amb tot el tarannà del món. Les autonomies són un invent pactat i funcional perquè la feina de l´Estat no sigui tan feixuga. La Generalitat és espanyola. Els debats culturals d´ERC o de qualsevol altre partit espanyolista són falsos.
La Generalitat només hi és per destruir-nos.


Creu que abans vivíem millor? Quin abans, el de fa sis segles? Creu que la societat actual viu enganyada o que és incapaç de reaccionar? Té raó o és pur nihilisme autodestructiu, com el del seu admirat Bauçà?

3 comentaris:

Losi ha dit...

"La Generalitat només hi és per destruir-nos". Em sembla una bobada de frase, impròpia d'algú que se suposa que és un intelectual. Eixa actitud, la de criticar el sistema formant-ne part, no porta a cap lloc. D'això els valencians en sabem molt!

Anònim ha dit...

A banda d'eixa resposta, el Carles Rebassa respon a una pregunta afirmant quelcom com "parlam per a la gent com jo que no diu mai ximpleries".

La presumpció que mostra tota l'entrevista, i els fums que se'n dóna, fan vertigen i una mica de pudor. Ni que cagara or, el Rebassa!!

Anònim ha dit...

Jo trobo que en essència té tota la raó

em ca molt bé el rebassa, ja era hora que sortís gent jove, sense complexos ni el cul llogat com altres