dilluns, 22 de gener del 2007

El guardapeus de les falleres

Com disfruta na Rita!

L'interessant i entretingut blog Què porten les falleres davall el guardapeus? ha tancat este cap de setmana després d'uns tres mesos d'existència. Una pena, però ha valgut la pena. Gràcies a ell hem pogut saber més -o noves- coses sobre els vestits de fallera, les joies de fallera, el fons d'armari de les falleres majors, l'origen de la gran Fallerel·la de Carles Recio i el seu relleu generacional per Superfallera, la relació de les falleres majors de València amb la llengua valenciana i la seua divinització social, les famoses que han vestit de fallera, o el preu mitjà dels monuments fallers per secció.

Com a punt final ens ha deixat una veritable joia de post, amb un recull de vídeos que frivolitzen amb el món faller, als quals cal afegir un altre ja enllaçat fa un temps. Ací us deixe els que més m'han impactat:

La Terremoto d'Alcorcón i València


Falles amb Setmana Santa a Missió Impossible 2


Antes muerta que sin Fallas


El último cuplé


Superfallera


2 comentaris:

Juan E. Tur ha dit...

Acollonant la Terremoto. I allò millor és que el seu reportatge és, llevant la mancança de l'ortxata, el resum perfecte de la identitat valenciana que tenen molts, que ho trobaran simpàtic i tot.

Vent d Cabylia ha dit...

Sí, jo he tingut una sensació estranya. És la realitat de molta gent i, tot i que moltes coses podran no apanyar-me, és el que hi ha, però, d'altra banda, m'ha sorprés i agradat la forma de copsar-ho de la Terremoto.