dijous, 25 de gener del 2007

La crisi continua caminant cap a l'abisme

L'ombra de Zaplana sobre Camps

Tots els dies pegue una ullada ràpida als titulars de l'edició de l'ABC al País Valencià. Hui els articles de Manuel Conejos han vingut calentets amb la crisi del PP. D'una banda, la petició d'expulsió del president local de Gandia, Fernando Mut, i, d'altra banda, la crònica de la presentació del llibre de "don" Eduardo Zaplana, La transformación de la Comunidad Valenciana, sota el títol El portavoz ahorma un discurso hueco y pretérito en la presentación de su libro. Zaplana rebaixat portaveu -ni expresident ni res- i fent xerrades buides de contingut i allunyades de la realitat valenciana.

Alguns extractes: se quedó en una mera autoalabanza de la gestión realizada en el periodo 1995-2003 / del actual Consell no salía ni un sólo agradecimiento de su boca, habló de los «éxitos» de su gestión como si el continuador de la tarea en el Gobierno valenciano fuera un partido diferente al suyo / Anclado en el pasado y sin el esperado enganche del presente. I com a colofó: Eso sí, los asistentes comentaron a quien quería escuchar que no hay acuerdo en la CAM y que llegarán «hasta donde haga falta», que lo que está en juego realmente es «la confección de las listas autonómicas» y que la dirección nacional no ha sabido llevar el partido como en su día hizo Aznar. «Con él esto no habría pasado». No recorda a "esto con Franco no pasaba"?

La qüestió és que, malgrat que la majoria ens pensàvem que, en apropar-se les eleccions, zaplanistes i campsistes farien pinya per no perdre el poder -i més tenint en compte que amb les enquestes no guanyen per a Fortasec-, la divisió interna s'ha accentuat i sembla que totes les condicions (excepte els pactes locals del CPV a les grans ciutats) poden estar donant-se per propiciar el canvi polític, fins i tot la conformació d'un cartell socialista autonòmic bastant coherent.


1 comentari:

Marc ha dit...

No estic al lloro de qui hi ha al PSOE al País Valencià pero dubto que sigui pitjor que el PP. Fóra bo que aconseguissin un govern amb qualició amb algun partit nacionalista valencià.