divendres, 24 d’octubre del 2008

Censuraspace

Censuraspace de Heineken

No sé si algú té una altra direcció més exacta. Per internet he trobat heineken@heineken.es i esta pàgina on es pot contactar amb l'empresa: https://www.heineken.es/clubheineken/contactar.aspx?. Jo ja els he enviat la meua queixa. Si vos animeu podeu copiar el missatge d'ací baix (en valencià o castellà) o escriure'n d'altres, però almenys no ens quedem impassibles davant estos actes clars de censura. Com ha recollit Cornadas para todos se n'han fet ressò Diferència i repetició, La Roca de Benet, Svamania (de forma molt completa), Testigo Accidental i Canviem la realitat. Passem ara a la protesta oficial.

Actualització: també Diari d'un jove maniàtic, No cap en cap cap, Pau Alabajos, Cabòries de Txernòbil, Jon Kepa, Dolmen de Empatía, Público, El grito capicua, Salvem el Cabanyal...


Versió en valencià:

Estimats senyors de Heineken,


He conegut a través de la premsa que han cancel·lat l'acte "Cabanyaloween", que es tenia previst celebrar el proper 31 d'octubre al Greenspace de la ciutat de València. El seu director d'Sponsoring, Diego Antoñanzas, ha manifestat que ho han fet perquè "cap activitat amb contingut polític tindrà mai cabuda" en el recinte esmentat. Espere, doncs, que també cancel·laran el concert d'Asian Dub Foundation que hi ha de tindre lloc el 12 de desembre del present any, ja que és un grup caracteritzat per les seues lletres polítiques de denúncia de les restrictives polítiques europees sobre immigració o de les actuacions dels governs de les grans potències mundials, tot cridant a lluitar radicalment per un poder d'ideologia esquerrana; en aquell concert, sens dubte, s'estarà fent una activitat cultural amb contingut polític.

Però supose que no serà així. Supose que han suspés "Cabanyaloween" després de rebre les pressions del diari "Las Provincias" i de l'Ajuntament de València, disconformes amb el fet que l'acte acollira crítiques a la política municipal del partit governant, el PP, ja que estava organitzat per "Salvem el Cabanyal", l'associació que defén una rehabilitació del barri que no passa, com la del govern de l'Ajuntament, per la destrucció de més de 1.500 cases.
De fet, la mateixa associació ve organitzant ja des de fa 10 anys el festival "Cabanyal Portes Obertes", un projecte en què s'han donar la mà la reivindicació veïnal i la cultura i en què han participat centenars d'artistes valencians, sense por a les pressions polítiques.

En definitiva, hem assistit a un acte de censura (l'acció de reprendre els altres per la seua conducta) consentida: la premsa conservadora i l'Ajuntament han représ Greenspace perquè no els agradava la seua conducta i Heineken ha acceptat eixa censura. Vostés sabran quin és el seu públic potencial, però tinguen clar que a partir d'ara eixos dos noms, Greenspace i Heineken, estaran associats per la majoria de gent de la cultura valenciana al consentiment de la "censura", a l'acceptació de les pressions polítiques dels poders governants per por a les represàlies, una actitud que no té gens a veure amb els principis barats de "referent cultural" que propugna la seua empresa, i dic "barats" perquè es venen a un preu ètic ben baix.

Només puc que acabar mostrant el meu enèrgic rebuig a esta censura consentida. En una societat plenament democràtica no hi hauria d'haver problemes per tal d'albergar actes culturals amb contingut polític sempre i quan es respecten, com era el cas, les normes de l'Estat de Dret. El fet de no intentar que això siga una realitat, bo i acceptant la censura dels poders polítics, ajuda a perpetuar una situació d'imperfecció democràtica. Prenc nota. Heineken, a partir d'ara, serà per a mi una empresa que col·labora amb la censura política i impedeix el funcionament democràtic normal de la nostra societat. No crec que torne a tastar la seua cervesa.

Bon dia tinguen senyors de Heineken.Versió en castellà:


Estimados señores de Heineken,

He sabido a través de la prensa que han cancelado el acto "Cabanyaloween", que se iba a celebrar el próximo 31 de octubre en el Greenspace de la ciudad de Valencia. Su director de Sponsoring, Diego Antoñanzas, ha manifestado que lo han hecho porque "toda actividad con contenido político jamás tendrá cabida" en el mencionado recinto.

Espero, por lo tanto, que también cancelarán el concierto de Asian Dub Foundation que debe tener lugar allí el 12 de diciembre del presente año, ya que es un grupo caracterizado por sus letras políticas de denuncia de las restrictivas políticas europeas sobre inmigración o de las actuaciones de los gobiernos de las grandes potencias mundiales, llamando a luchar radicalmente por un poder de ideología izquierdista; en aquel concierto, sin duda, se estará llevando a cabo una actividad cultural con contenido político.

Pero supongo que no será así. Supongo que han suspendido "Cabanyaloween" tras recibir las presiones del diario "Las Provincias" y de el Ayuntamiento de València, disconformes con el hecho de que el acto acogiera críticas a la política municipal del partido gobernante, el PP, ya que lo organizaba "Salvem el Cabanyal", la asociación que defiende una rehabilitación del barrio que no pasa, como la del gobierno del Ayuntamiento, por la destrucción de más de 1.500 casas. De hecho, la misma asociación viene organizando ya desde hace 10 años el festival "Cabanyal Portes Obertes", un proyecto donde se han dado la mano la reivindicación vecinal y la cultura y en el que han participado centenares de artistas valencianos, sin miedo a las presiones políticas.

En definitiva, hemos asistido a un acto de censura (la "corrección o reprobación de algo") consentida: la prensa conservadora y el Ayuntamiento han reprobado a Greenspace porque no les gustaba su conducta y Heineken ha aceptado esa censura. Ustedes sabrán cuál es su público potencial, pero tengan claro que a partir de ahora esos dos nombres, Greenspace y Heineken, estarán asociados por la mayoría de gente de la cultura valenciana al consentimiento de la "censura", a la aceptación de las presiones políticas de los poderes gobernantes por miedo a las represalias, una actitud que no tiene nada a ver con los principios baratos de "referente cultural" que propugna su empresa, y digo "baratos" porque se venden a un precio ético muy bajo.

Sólo puedo finalizar mostrando mi enérgico rechazo a esta censura consentida. En una sociedad plenamente democrática no tendría que haber problemas para albergar actos culturales con contenido político siempre y cuando se respeten, como era el caso, las normas del Estado de Derecho. No intentar que eso sea una realidad, limitándose a aceptar la censura de los poderes políticos, ayuda a perpetuar una situación de imperfección democrática. Tomo nota. Heineken, a partir de ahora, será para mí una empresa que colabora con la censura política e impide el normal funcionamiento democrático de nuestra sociedad. No creo que vuelva a beber su cerveza.

Buenos días tengan señores de Heineken.4 comentaris:

Anònim ha dit...

Deuries d'afegir «P.S: i el seu garito se sent com el cul!»

Anònim ha dit...

un altre que l'ha enviat! p.

Comtessa d´Angeville ha dit...

poca vergoooonya tenen, i estic amb açò que diuen ací, que el só allà és una puta meeerda

nestor ha dit...

son uns fills de putes... i la rita barberà tamè! hi hauria que organitzar una manifestaciò o algo per l'estil ho publicarè al meu blog...